• I jak panowie po raporcie ? Autor: ~acowiec [83.31.41.*]
    http://www.gpwinfostrefa.pl/palio/html.run?_Instance=cms_gpw.pap.pl&_PageID=6&_EspiID=237761&_DocID=447304&_Site=ESPI&_CheckSum=-327320617
  • Re: I jak panowie po raporcie ? Autor: ~Autonews [86.45.147.*]
    Jak na trzeci kwartal 2010 przy rosnacych cenach surowcow BOMBA!!!!! Jestem bardzo bardzo pozytywnie zaskoczony ze spolka wyszla na plus w tym okresie.Szczerze myslalem ze bedzie spora strata.Jestem spokojny o te perelke szczegolnie kiedy tak szybko rosna przychody z nowych produktow.Pozdrawiam akcjonariat (no moze bez tych ktorzy trzymaja kurs ponize 10zl...............................
  • Re: I jak panowie po raporcie ? Autor: pysh [77.236.27.*]
    no wyraznie firma wrocila na prawidlowy tor ciekaw jestem jak rynek zareaguje w poniedzialek
  • Re: I jak panowie po raporcie ? Autor: ~Scenarzysta [81.15.171.*]
    Patrzac po cenach to ludzie nie umieja czytac raportow... no i logicznie myslec...

Dzis ACE ma EUR 3.9m dlugu netto, maja kase na koncie i wlasnie dostali mozliwosc zadluzenia sie na EUR 19m

a)co wrozy inwestycje
    i/lub
    b)zwiekszenie dywidendy no bo maja wypracowany zysk netto tylko sytuacja gotowkowa (splata dla bankow) ich blokowala.

Na podstawie 12 ostatnich miesiecy spolka jest notowana ok 5.6x EBITDA (P/E tutaj jest bardzo zanieczyszczone przez FX), maja lewar na 0.5x EBITDA, sytuacja jest stabilna i jak dla mnie powinni zaczac skupowac wlasne akcje.

No coz, moze lepeij pisac zle rzeczy i po prostu dalej kupowac ;)

Pozdrawiam,

Scenarzysta
[x]
ACE 0,18% 15,98 2015-12-22 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.