• Perełka Autor: ~kajprez [82.139.31.*]
    Minął prawie miesiąc od ostatniego wpisu, dzisiaj raport za III kwartał- uważam, że bardzo dobry- potwierdzający trafnośc podjetych działań i dochodowośc biznesu Zakupów i spółki zaleznej B2BPartner Sp. z o.o. Po 3 kw. zysk netto na jedna akcje prawie 7 gr. Może nie bedzie prognozowanych 12 gr. na rok, ale przy obecnym kursie 0,73 i uwzględniając, że spółka jest na początku rozwoju, to wskaźnik c/z na poziomie ok 7 jest wg. mnie szokujący. Technika też nie wygląda najgorzej ( chociaż na NC nie ma to znaczenia) A jeszcze bardziej szokujący jest brak zaintersowania spółką. Mówiąc szczerze ja zacząłem kupować od 0.28 i cały czas dobieram. Brak zainteresowania był moim sprzymierzeńcem, ale teraz postanowiłem już trochę ponaganiać.
  • Re: Perełka Autor: ~Greg [81.190.142.*]
    Hmm, moim zdaniem na realizacje prognozy tj. około 1.5 MLN jest wciąż bardzo duża szansa. W końcu to właśnie IVQ jest zwykle najlepszy w handlu. Gro firm koncentruje swoje działania w IVQ więc i zapewne gro przychodów zakupów z tytułu obsługi programów lojalnościowych, sprzedażowych itd. będzie właśnie w IVQ.

nie ma się co martwić, tak myślę. A i już dzisiaj jest bardzo dobrze!
  • Re: Perełka Autor: ~kajprez [82.139.31.*]
    Ja się tylko jednym martwię- abym nie ogłupiał z nadmiaru kasy, którą zarobie na Zakupach :) . O wyniki spółki i kurs akcji jestem spokojny.
  • Re: Perełka Autor: ~dareknal [89.74.137.*]
    Dnia 2010-11-12 o godz. 19:03 ~kajprez napisał(a):
    > Minął prawie miesiąc od ostatniego wpisu, dzisiaj raport za
    > III kwartał- uważam, że bardzo dobry- potwierdzający
    > trafnośc podjetych działań i dochodowośc biznesu Zakupów i
    > spółki zaleznej B2BPartner Sp. z o.o. Po 3 kw. zysk netto
    > na jedna akcje prawie 7 gr. Może nie bedzie prognozowanych
    > 12 gr. na rok, ale przy obecnym kursie 0,73 i
    > uwzględniając, że spółka jest na początku rozwoju, to
    > wskaźnik c/z na poziomie ok 7 jest wg. mnie szokujący.
    > Technika też nie wygląda najgorzej ( chociaż na NC nie ma
    > to znaczenia) A jeszcze bardziej szokujący jest brak
    > zaintersowania spółką. Mówiąc szczerze ja zacząłem kupować
    > od 0.28 i cały czas dobieram. Brak zainteresowania był moim
    > sprzymierzeńcem, ale teraz postanowiłem już trochę
    > ponaganiać.

coś zaczyna pachniec nowym maksem dziś
  • Re: Perełka Autor: ~kajprez [84.10.68.*]
    "Prognoza na bieżący rok zakłada, że przychody wyniosą 2,8 mln zł, a zysk netto prawie 1,7 mln zł (w tym ok. 0,5 mln zł pochodziło będzie ze sprzedaży e-sklepów i rozliczenia dotacji unijnych). – Nie mamy powodów, żeby zmieniać założenia – oświadcza prezes". (parkiet)
    Tak, wiec 12 gr zysku netto na akcje jest pewne, co daje c/z 5. Ktora druga spolka na NC ma taki wskaznik ?
  • Re: Perełka Autor: ~Adi1 [83.29.103.*]
    np: PHOTON , ICPD ale tu jest mało akcji i powinno spokojnie dojść do 1zł
  • Re: Perełka Autor: ~mn [83.20.171.*]
    a można było się zatankować tanio.nadal cena atrakcyjna.i na spółce nie ma szaleństw:))))tz UBRANEK
  • Re: Perełka Autor: ~lukee [46.113.89.*]
    Ja sprzedalem juz na ostatnich spadkach, chyba od 34 dobieralem z tego co pamietam.
    Z tego co pamietam spolka ma sporo z tych zyskow jako czynniki jednorazowe wiec nie jest az tak tania jak sie wydaje. Prawde mowiac nie wiem jak spolka teraz powinna byc wyceniana bo ostatnio sie nie interesowalem wiec merytorycznie nie bede pisal.
    Jak masz spolke to warto by bylo napisac o c.z spolki z dzialalnosci operacyjnej moze wetdy sie znow jej przyjrze i kupie,
  • Re: Perełka Autor: ~lukee [46.113.151.*]
    Acha jeszcze jedno zobaczcie sobie wykres, na sesjach spadkowych duze obroty na sesjach wzrostowych male obroty i to widac bardzo wyraznie, zreszta to byl glowny powod dla ktorego sprzedalem wlasnie.
  • Re: Perełka Autor: ~INWESTORQ [195.82.181.*]
    Coz spadki wygonily czesc drobnych

ale pojawila sie nowa umowa

Raport EBI
    typ raportu Raport bieżący
    numer 22/2010
    data dodania 2010-12-29 01:26:35
    spółka ZAKUPY.COM SPÓŁKA AKCYJNA

Zawarcie istotnej umowy z Sodexho Pass Polska Sp, z o.o.
    Zarząd Zakupy.com S.A. informuje, że w dniu 28 grudnia 2010 roku otrzymał podpisaną umowę współpracy z Sodexho Pass Polska Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie dotyczącą realizacji przez Zakupy.com S.A kompleksowej obsługi dedykowanej platformy transakcyjnej w postaci zamkniętego serwisu www.promostrefasodexo.pl

W ramach zawartej umowy Zakupy.com S.A dostarcza rozwiązania technologiczne, logistyczne oraz zarządza procesami wprowadzania ofert produktowych i obsługi zamówień.

Kryterium uznania umowy za znaczącą jest prognozowany istotny jej wpływ na wyniki finansowe Zakupy.com S.A w zakresie przychodów oraz wyniku finansowego. Umowa jest również potwierdzeniem realizowanej przez Emitenta strategii polegającej na świadczeniu kompleksowych usług outsourcingowych w projektach marketingowo - sprzedażowych w segmencie B2B.

Podstawa prawna: § 3 ust. 2 pkt. 2 Załącznika Nr 3 "Informacje Bieżące i Okresowe przekazywane w Alternatywnym Systemie Obrotu na rynku NewConnect" do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu.

Osoby reprezentujące spółkę:

Jarosław Kownacki - Prezes Zarządu
    Grzegorz Kobryń - Członek Zarządu

czy sa powody do sprzedazy zobaczymy za pare miesiecy

moim zdaniem jest to zdrowa generujaca rosnece przychody spolka z potencjalem wzrostu do poziomu okolo 1-1,20 za walor czyli do wyjecia jest za ten 2011 rok jeszcz okolo 100 %

Wg mnei zdecydowanie warto trzymac te akcej a nawet dokupic po tej cenei - 60 groszy jak jest obecnie
    Natomiast zarzut ze to jednorazowe przychody jest nie trafiony - wiekszosc z ostatnich umow jest realizowanych w terminie 1-2 rocznym a wrecz spadac beda koszty ktore obciazaly wynik za II i III kw zwiazane z rozpoczeciem realizacji tych umow
  • Re: Perełka Autor: ~INWESTORQ [195.82.181.*]
    co do spadkow to jest to naturalna korekta podszyta dodatkowo strachem przed komunikatem o zmniejszeniu zaanagazowania przez jeden z mniejszosciowych akcjoanriuszy tej Spolki

tajemnica poliszynela jest jednak to ze akcje zmieniaja wlasciciela poza gielda ...
    "Z przekazanej informacji wynika, że Pan Maciej Hazubski, w dniu 19 stycznia 2011 roku dokonał zbycia w drodze umowy darowizny łącznie 100.000 akcji Emitenta na rzecz Altraves Limited.
    Pan Maciej Hazubski oświadcza, iż spółka Altraves Limited jest podmiotem założonym w celach inwestycyjnych, w którym posiada wraz z małżonką 100% udziałów".
    I to jest dobre info dla posiadaczy akcji- dlaczego? domyslcie się sami.
    Prognozy przekroczone. Zysk netto na akcje ponad 11 gr. C/Z troszkę ponad 5. Nowe kontrakty zapewniajace stałe przychody i zyski na nie mniejszym poziomie w 2011 roku i cały czas promocja.Jedyny minus, to delikatnie rzecz ujmując nienajlepsza płynność, ale to może byc również zaleta, aby wywindować kurs na należne poziomy tj. powyzej 1 zł. Poddaje pod rozwagę zakup małego pakieciku.
    Panie i Panowie może w końcu Ktoś się obudzi i zobaczy, że tu kasa leży na wyciągnięcie ręki. Ja już jestem załadowany, a ładuję od 0.28. Godziwa wycena na chwilę obecną to co najmniej 1 zł.
  • Re: Perełka Autor: ~jack sparrow [95.41.200.*]
    porównajcie wyniki i kapitalizację z debiutantem z czwartku MPL ta sama branża MPL jest tańszy o połowę rewelacyjne wyniki kapitalizacja 5 milionów zysk 600 tys i lock upy na większosć akcji przez 2 lata
[x]
B2BPARTNER 0,00% 0,07 2017-06-14 09:44:10
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.