Ciekawe gdzie pójdzie kasa z Ass, tam jak ostatnio pisaliśmy zrobiło się gorąca, u nas przed raportem z dużym >> zyskiem plus za parę dni kolejne mln wpdanie, pozdro.
Dlaczego zart? za 2-3 lata pionier telewizji 3D moze byc spokojnie warty ze 300-400mln. Zobacz za ile poszlo 4 fun media z 2 kanalami, albo jak ipla sie rozwija, to jest chyba najlepsze porownanie dla OOGNET, tyle ze 3D nikt nie ma
300-400 mln? Ty chyba jesteś milosnikiem degustacji alkoholu pokatnego wyrobu ;D Za kilka lat ASR bedzie mialo kilkukrotnie wieksze same przychody, nigdy nie zapominaj że to także i firma zajmująca się produkcją TV.
a 10000% to mamy przy 42 zł
Nie wierzą, że tu będzie drugi Ass, tam też obroty skoczyły jak poszedł ponad 1000 % do góry, wcześnie mało kto widział spółkę, u nas dwa kolejne raporty na dzień dzisiejszy będą na duży plus, następne pewnie też, i dopiero wtedy zobaczymy po ile będziemy "chodzić" czy właściwie "latać", pozdro.
Moim zdaniem z ASS nie powinnismy w ogole porownywac. Tamta spolka to zlodziejstwo w bialy dzien, tutaj masz realna dzialalnosc, a najbardziej na plus bedzie start OOGNETu
no ale posiadacze ASS (sprawdz co to znaczy po angielsku, mnie odstraszylo to od tego papieru jak po 24 byl :P ) beda musieli na czyms rany lizac, a spolka ktora obecnie ma najwieksze perspektywy wzrostu to nasz diamencik ;D
Dnia 2010-11-12 o godz. 12:27 ~wawa napisał(a):
> kupiłem tak dla sportu,ale zastanawiam się ,czy kupić
> jeszcze z 3000 papierów czytam te wasze posty 10000% to
> chyba zart tak?
panowie jaki zasięg wzrostów do konca roku będzie 12 zł jak myślicie mi wystarczy a wam
> chyba zart tak?
kiedy ruszają z platformą
Na podstawie danych dostępnych na dzień sporządzenia tego raportu Zarząd zakłada
zmniejszenie, prognozowanej w dokumencie informacyjnym Emitenta straty na cały rok 2010 w wysokości
619 kPLN, o ok. 50 %, do 310 kPLN.
Który jest taki: wdrozenie platformy oognet jest kosztowne i wplywa na zysk
Ale nie zapominajmy ze wdrozenie juz sie konczy, a na zysk beda inne zdarzenia mialy wplyw, w kazdym badz razie spolka prowadzi jakas realna dzialalnosc w odroznieniu od nie do konca pozytywnego przeboju z ostatnich dni
Jutro spadnie tajkie jest moje zdanie, nie naganiajcie, wystarczy, akcji na lekarstwo dlatego aje się pompować kurs a jak PREZES rzuci klika tysięcy to spadnia, tomknięcie będzie..
można
> chyba zart tak?
jakie 1111?
> chyba zart tak?
Teraz widzę,że macie rację tu może być te 56 zł tam chyba musi dojechać ASTRO
kapitalizacja? a co ona tu robi? bardziej liczy sie potencjal spolki i jej zdolnosc do generowania zyskow
proste obliczenia:
po uruchomieniu calosci działalnosci spolka bedzie w stanie osiagnac rocznie circa 30 mln zysku netto (szacunki ostrozne, mysle ze bardziej realny jest poziom 50 mln), co daje na akcje 3 zl zysku, przy wskazniku C/Z na poziomie 20 mamy 60 zl/akcja. Biorac pod uwage oczywiscie scenariusz pesymistyczny. Przy optymistycznym moze byc nawet 150.
Bo liczy sie zwrot z inwestycji moi panstwo, przy zbyt niskim dopiero zaczyna miec znaczenie kapitalizacja.