Jakie tam ryzyko.Calatrava wciągnie papiery prawie za darmo,przejmie Texa bezboleśnie,dokapitalizuje,wierzyciele,układ itd. a wysypani zostaną bez papierka z groszami na marną prytę.
żeby ktoś mógł zyskać ktoś musi stracić, w poniedziałek odbiór akcji (sam trochę dokupię) a we wtorek info i jazda do góry i tak jeszcze parę razy będzie, wspomnicie moje słowa
w poniedziałek według mnie okazja na wejście pod mocne odreagowanie 20-30%
Ja tam nawet za darmo bym nie chciał przejmować spółki żeby spłacać 170mln zobowiązań zwłaszcza ze spółka nie przynosi zysków wiec nie można tej straty klasyfikować, jako jednorazowe zdarzenie
Na pewno sie znajdą większość z nich to będą ci, którzy kupią je w poniedziałek po 70 60 55 itd., bo oni będą stosunkowo niewiele jeszcze w plecy a wszyscy ci, którzy zostali z papierem po <2zł będą trzymać śmiecia aż do końca, bo maja już za duża stratę żeby wychodzić, więc w sumie zwala kursu odbędzie sie zapewne obrotem może 20% wszystkich akcji, które będą przechodzić z rąk do rąk po coraz niższych cenach, więc nie ma, co się pocieszać tym, że sporo osób deklaruje, że nie sprzeda, bo tak czy inaczej kurs ostro spadnie i jedyna wasza nadzieja to gruby spekulant, który odbierze papier w niskich cenach może w granicy 30gr i wywinduje cenę na jakieś 50-60 żeby ubrać tym leszczynę a za pół roku wszyscy co zostaną z papierem będa mieli wtope 100% kapitału.
tak tylko teraz to leci na fixy:-) a na nich 95% inwestorów nie potrafi grać ...teraz będzie strach przed nimi i leci w dół....potem fixy i Ci co nie wiedzą jak na nich grać będą puszczać jak najtaniej aby wyjsc z papiera...znowu dół...po okoló 2 tygodniach kurs ustabilizuje się w granicach 10 góra 15 groszy i wtedy będzie dopiero warto brać ale tylko spekulacyjnie
Może i sie mało znam, bo w padliny nie inwestuje przeważnie wychodzę z nich przed agonia tak miałem z igr tak tez miałem tu igr oddałem po 1,07 zanim spadł a tex oddałem rok temu po 8zl, co jest marzeniem wszystkich, którzy teraz papier maja, ale scenariusz przeważnie ten sam ostra zwala potem podbitka pod wywalenie tego, co nazbierane i dalsza konsolidacja kursu na niskim poziomie teraz tylko kwestia, jaki będzie finał spółki czy śmierć kursu będzie trwała długo czy po prostu po 6 miesiącach ściągną akcje z obrotu w przypadku tej spółki i formy upadłości wszyscy, którzy zostaną za 6 miechów z akcjami ( pod warunkiem ze sad nie zmieni formy upadłości ) będą z ręką w nocniku i nie dostaną złamanego grosza za swoje akcje
Teraz tylko pozostało grac pod spekulacje i odbicie trupa od dna mi ta sztuka fartem się udała ostatnio na igr jak moje zlecenie złożone miesiąc wcześniej zawisło na widłach po 0,45 i to tylko dzięki temu ze mnie nie było w domu bo inaczej bym je odwołał z zasady ale takiego farta ma się raz na kilka podejść może ci się uda z texem :P
teraz fixy na 10 groni idzie i trzeba się trochę znać aby umiejętnie handlowac na fixaxh....a i mieć dobre konto maklerskie to też ważne...bo prosty mbank odpada albo przynajmniej znacznie utrudnia