I to jakie fundusze! Zwróćcie uwagę, że kurs nie uwzględniał dziesiątek super informacji z ostatnich tygodni. Teraz jeszcze fundusz. I to nie fundusz-ściema, z jakimi spółka miała niestety do czynienia a Narodowy Fundusz Inwestycyjny! Uważam, że 4 zł to cena, przy której można zacząć myśleć o sprzedaży. Zwłaszcza, że rynek regulowany staje się przewartościowany i inwestorzy szukają tanich kąsków z wielkim potencjałem (wskazują na to w ostatnim czasie ponadprzeciętne obroty na NewConnect).
Dnia 2010-11-04 o godz. 13:57 ~Adi1 napisał(a):
> Rubicon i Moska się wycwanili porzyczają akcje zrobią
> podbitke sprzedadzą, odkupią taniej
i oddadzą
Oni oddadzą te, które dostaną od spółki w wyniku emisji. Niebawem nowe instyrucje w spółce. Będzie dobrze lub bardzo dobrze.
hehe jak zawsze jak zaczyna się coś dziać to chętnych nie ma, ale kiedy polecimy jak rakieta to będzie tylu chętnych że ciężko będzie się dopchać. Taka specyfika polskiego akcjonariatu :) pozdrawiam
Treść uchwał powziętych przez Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie spółki Sobet S.A. zwołane na 29.10.2010 r. i kontynuujące obrady 08.11.2010 r.
Zarząd spółki Sobet S.A. z siedzibą w Brzegu ("Spółka") przekazuje w załączeniu treść uchwał podjętych przez Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie Spółki zwołane na dzień 29 października 2010 r. i kontynuujące obrady 8 listopada 2010 r.
Liczba akcji, z których oddano ważne głosy, procentowy udział tychże akcji w kapitale zakładowym, łączna liczba ważnych głosów przy każdej uchwale:
- liczba akcji, z których oddano ważne głosy: 11 613 040
- procentowy udział ww. akcji w kapitale zakładowym: 83,13%
- łączna liczba ważnych głosów: 19 505 355
Podstawa prawna:
§ 4 ust. 2 pkt. 7 Załącznika Nr 3 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu "Informacje bieżące i okresowe przekazywane w alternatywnym systemie obrotu na rynku NewConnect"
No i co Panie rr, zapoznałem się dokładnie z aktem notarialnym po Pana radzie
ale tak jak napisałem wcześniej nic to nie zmienia, spółka dobra ale tak jak pisałem żeby zarobć i to w długim terminie trzeba kupić po 1.4 lub niżej mam dość Moski i jego numerów choćby z Lubawą czy Sanwilem, a w Rubiconie czekałem ponad rok żeby wyjść na swoje.
Dlaczego mam płacić więsej niż oni hę?Też chcę zarobić!!
Prognoza przychodów oraz EBITDA
Zarząd Sobet S.A. z siedzibą w Brzegu niniejszym podaje do publicznej wiadomości prognozę przychodów oraz EBITDA na lata 2010-2011:
- przychody netto ze sprzedaży i zrównane z nimi za 2010 r.: 74,3 mln zł,
- przychody netto ze sprzedaży i zrównane z nimi za 2011 r.: 98,4 mln zł,
- EBITDA za 2010 r.: 8,6 mln zł,
- EBITDA za 2011 r.: 13,8 mln zł.
Dnia 2010-11-04 o godz. 13:13 ~investor2 napisał(a):
> http://newconnect.pl/?page=1045&ph_main_content_sta
> rt=show&id=11858&ncc_index=SOB&id_t
> r=1
Tu w krótkim terminie nie chodzi o przyszłościowe zyski
Chodzi o to żeby sprzedać nową emisję
Spółka jest ok ale powtarzam żeby zarobić trzeba tanio kupć
Zakończenie subskrypcji akcji serii D
Zarząd Sobet S.A. niniejszym informuje o zakończeniu subskrypcji akcji serii D i dokonaniu przydziału akcji:
1) data rozpoczęcia subskrypcji akcji serii D - 22 października 2010 r., data zakończenia subskrypcji - 2 listopada 2010 r.;
2) data przydziału akcji serii D - 15 listopada 2010 r.;
3) liczba akcji serii D objętych subskrypcją - 3.492.500;
4) stopa redukcji w transzy zapisów dodatkowych wyniosła 97,43%;
5) liczba akcji serii D, które zostały przydzielone w ramach przeprowadzonej subskrypcji - 3.492.500 akcji serii D;
6) cena, po jakiej akcje serii D były obejmowane - 1,00 zł;
7) liczba osób, które złożyły zapisy na akcje objęte subskrypcją w poszczególnych transzach:
- 164 subskrybentów na podstawie praw poboru (zapisy podstawowe),
- 123 subskrybentów na podstawie złożonych zapisów dodatkowych;
8) liczba osób, którym przydzielono akcje w ramach przeprowadzonej subskrypcji:
- 164 subskrybentów na podstawie praw poboru (zapisy podstawowe),
- 123 subskrybentów na podstawie złożonych zapisów dodatkowych;
9) nazwy (firmy) subemitentów, którzy objęli akcje w ramach wykonywania umów o submisję - w ofercie akcji serii D nie uczestniczyli subemitenci;
10) łączne określenie wysokości kosztów, które zostały zaliczone do kosztów emisji akcji serii D - nie więcej niż 215 tys. zł netto (ok. 0,06 zł na jedną objętą akcję serii D), w tym:
a) koszty przygotowania i przeprowadzenia oferty - nie więcej niż 180 tys. zł,
b) koszty wynagrodzenia subemitentów - 0 zł,
c) koszty sporządzenia publicznego dokumentu informacyjnego lub dokumentu informacyjnego, z uwzględnieniem kosztów doradztwa - 35 tys. zł,
d) koszty promocji oferty - 0 zł.