dziś sprzedałem ostatnie akcje tej cudownej spólki.
zaliczyłem stratę 25% - trudno to kara za chciwość :)
według mnie to ta spółka jest już bankrutem.
zarząd jest jakiś podejrzany - zauważcie że nie ma żadnych wypowiedzi o tym co się dzieje - nikt odpowiedzialny i poważnie myślący o spółce się tak nie zachowuje - stara się wyjaśniać, łagodzić niepokoje i na pewno robi wszystko aby nie narazić się knf-owi.
kilka osób z grubym portfelem akcji co jakiś czas podbiera papiery windując kurs (dla ściemy) aby tacy mali spekulanci jak my dali się podpuścić i zaczęli to kupować pod sepkulację.
prawda jest taka że żadnego inwestora nie będzie (nie ma głupich) a jedyna informacja jaka może się pojawić o spółce to od prokuratury ukazująca kolejny szwindel.
małym inwestorom- spekulantom radzę szybkie wycofanie się, "odrzucenie w porę tego odbezpieczonego granatu", niech cwaniaki z dużym portfelem akcji zostaną sami z tym śmieciami.
wyleszczyłeś się dexter. W piątek ktoś w jednym zleceniu kupił 150 k papiera po 1,55. Myślisz że wyrzucił 220 000 zł w błoto? Inwestor już jest. W przyszłym tygodniu info i lecimy na 1,80 !
Obkupiłem się na full po 1,49.
Niedługo się okaże kto ma rację - może to ja się zleszczyłem bo jestem amatorem - w ciągu miesiąca się wszystko wyjaśni.
W poniedziałek postawię (już bez strachu o swoją kasę) świeczkę na grobie techmexu i pomodlę się za to abyście jak najmniej stracili na tym nieboszczyku :)
kupil tylko i wylacznie po to aby wyhamowac spadki, bo kolejne widly by byly,a tak mogl przez reszte dnia wywalic wszystko w cholere, kiedy wy przestaniecie byc dawcami kapitalu ?
Mi też się wydaje, że te 150 kilo to był zakup spekulacyjny. Jak ktoś chciałby naprawdę kupić to skupowałby niżej po np. 10 kilo, chętnych do wywalenia było wielu, a nie rzucił się na kupno tak żeby widły złapać. Ale jakoś inni nie wielu dało się wciągnąć do spekulacji.
Techmex jest chyba taka spolka ze chyba kazdy ja mial i tylko nielicznych nie wydymala....
z zalem wspominam pamietny dzien prawie rok temu jak byl zjazd z 4.4 na widly 3.1 i luka z rana na 1.5...to byla moja pierwsza tak duza wtopa na gieldzie po ktorej miesiac sie nie moglem pozbierac,,,,juz nigdy nie bede takim grajkiem jak wtedy....fakt nauczyla jednego...zeby od gowien sie 3mac z daleka albo zagrac nie wiecej niz 5% wartosci portfela i zagrac na krotko jak juz ciagnie do szamba....
kilka miesiecy pozniej bylo nastepne odciecie tym razem chyba cos kolo 1.7 na 0.7, juz w tym nie uczestniczylem ale ze wspolczuciem patrzalem na kolejnych dymanych...teraz podobnie...spolka powinna juz byc dawno wycofana z obiegu by nie zdarzaly sie takie numery....
jak bedzie teraz...Bóg jeden wie....
pozdrawiam i zycze sukcesow
Widzę że techmex niejednego gracza dużo nauczył...
Ja się cieszę że mogłem wyjść z niego z uszczerbkiem tylko 25% bo większą stratę cięzko byłoby mi przełknąć...
W nastepnym tygodniu zacznie się pewnie solidna jazda w dół - obstawiam powrót do 70 gr - chociaż nie wiem czy to nie za optymistyczne.
Jedyny poważny inwestor zaintersowany ostatnio techmexem to Calatrava, ale nie sądzę aby chciał wchodzić w spólkę która ma problemy z prokuraturą.
Knf nie bez powodu grozi techmexowi zawieszeniem na rok...
W sumie to żal mi jeszcze tej resztki spekulantów, którzy wierzą jeszcze w zarobek na tej spółce...
Pozdrawiam i życżę wszystkim posiadaczom akcji techmexa tego, abym się mylił.
Żal mi was panowie, bo płaczecie jak cnotka, która zaliczyła wytrysk w usta. Ja jestem z Bielska a mój kumpel pracuje w Techmexie, więc mam info z pierwszej ręki. Otóż Tex ma inwestora, info pójdzie koło czwartku - kurs wraca na 1,70 a wy jesteście wydymani podwójnie. Szkoda, ale może nauczycie sie w końcu cierpliwości, wy jednodniowi inwestorzy. Bez pozdrowień.
pytanie za 100 pkt. po co zawieszac spolke na rok skoro za kilka dni ma zapasc wyrok o zmianie lub potwierdzeniu wniosku o likwidacje, przypomne tylko, ze nikt z dluznikow ni ewplacil do kasy sadu pieniedzy wymaganych do ropzatrzenia wniosku o upadlosc zatem burdelk na kolkach , zarowno Sobolewski jak i knf maja wiele na sumieniu, zeby nie napisac mocniej, tu jest burdel nie gileda
Knf chciał ukarać spółkę za to że nie informowała akcjonariuszy o waznych faktach.
W prokuratorze są bodajże 3 sprawy - jedna dotyczy fałszowania wyników finansowych!
Knf musiał się zabezpieczyć przed ewentualną decyzją poztywną dla spółki wydaną przez sąd, poza tym musiał pokazać inwestorom, że reaguje jakoś na nieuczciwe postępowanie zarządu.
Jedno jest pewne. Inwalidzi umysłowi, którzy z radością sprzedawali po 1,40, myśląc, że spadnie niżej, popełnili błąd życia. Już w piątek mogli opchną po 1,59, jednak po co? Leszcz kieruje sie zasadą - kup na górce, sprzedaj w dołku ze stratą 25 % i pisz jeszcze o tym na forum, może zdobędziesz sławę i poklask.Ja zawsze na popijawach opowiadam te smutne historie, ku uciesze mych kumpli. Bohaterami opowieści satli się wczoraj Dexter i cohones, którzy skupowali po 1,90 a oddali po 1,40. Cześc ich pamięci!
Ciekawe co ten biedny dexter zrobi, gdy jutro ujrzy 1,70 za akcje. Chyba czas bedzie pomyślec u samobójstwie, hehe!Ja też czasem sprzedałem taniej niż kupiłem ale takiej wtopy nie widziałem jeszcze. Kupione po 1,90, sprzedane po 1,40,haha!
Panowie którzy sie naśmiewacie jestescie żałośni takie to polskie zgnoić i dobić przeciwnika. Ja sam akcje mam i trzymam do pozytywnego rozstrzygnięcia. Pozdrawiam wytrwałych siedzę w tym od lutego z krótkimi przerwami.
Może i macie rację że się sfrajerzyłem, może nawet znacie osobiście tego tajemniczego inwestora, który uratuje techmexa i uczyni was bogaczami...
Wszystko już niebawem się wyjąsni...
Pobuja się jeszcze trochę, a potem zdejmą śmiecia z GPW. Sami po decyzji KNF albo wg regulaminu po 6 miesiącach od wyroku. Ostatniego dnia cena będzie wynosiła 36 groszy. Do wiadomości: nie miałem i nie mam akcji Techmexu.
szkoda Marco, że tak czarno to widzisz. Dawcy kapitału typu dexter czy cohones sprawią, że będę bogaty. Osobiście kupowałem w piątek po średniej 1,45 i wiem że sprzedam je dexterowi czy innemu dawcy po 1,65 już we wtorek.
Bardzo Ci jestem wdzięczny że wziałeś ode mnie akcje techmexa po 1.45 :)
Ja na pewno już techmexu nie kupię (nawet za 15gr), bo nie będę już grał na takich śmieciach (z zasady) - to nie jest inwestowanie tylko czysty hazard.
Obstawiam że techmex zakończy ten tydzień na cenie 50gr, ale nie wiem czy to nie za optymistyczna prognoza :)
Obserwując nastroje panujące na tym forum, myślę że we wtorek wiele z nich będzie chciało w popłochu sprzedać akcje - tylko je kupi? :)