giełda ma obowiązek zdjąć spółkę z notowań.
To wypada jakoś w połowie listopada. To na co wy liczycie, kupując akcje dwa tygodnie przed końcem notowań?
Może ktoś to wytłumaczyć?
są tacy którzy przy podejmowaniu decyzji inwestycyjnych kierują się bardziej wiarą w cuda niż rozsądkiem.
Jak poczytasz to forum to możesz nawet znaleźć opinie, że wczorajszy komunikat z KNF to bardzo pozytywne info.
Gwarantuję ci, że jeśli sąd nie zgodzi się na układ i techmex z hukiem wyleci z giełdy to znajdą się tacy, którzy z uporem maniaka będą twierdzili, że to jest bardzo dobra wiadomość, firma jest super i wkrótce będzie po 10 zł.
Jak na tym forum napisałem kilka miesięcy temu, że pracuję z ludźmi którzy pracowali w Techmeksie i wiem dokładnie co się tam działo i dzieje, to okazało się, że jestem geniuszem który chce zarobić na wieszczeniu końca...
Jak pisałem, że wierzyciele nie chcą się sądzić bo to studnia bez dna która pochłonęła już 200mln i dalsze jakiekolwiek wydatki są bez sensu i nie do odzyskania to okazało się, że to po prostu "początek nowego rozdania..." Ludzie albo są debilami albo próbują z innych debili zrobić - choć raczej to drugie... Inwestorzy którzy kupowali po 10 i więcej, nie mogą uwierzyć, że jeśli nie sprzedadzą po 1 to nie sprzedadzą wcale więc piszą głupoty i robią innym wodę z mózgu.
Postukajcie się w wasze puste łby. Jeśli TEX ma zniknąc z notowań, to po co ktoś dzisiaj kupił 150 k w jednym zleceniu? Bo lubi wyrzucac do śmieci 250 000 zł??
- prawdopodobnie mówisz o skumulowanym zakupie wielu inwestorów na widłach
Po drugie:
- jeśli to był zakup przez jedną osobę to najprawdopodobniej już część sprzedał, a reszte sprzeda na kolejnych sesjach w małych pakietach leszczom, którzy się podniecają wolumenem zakupu
po pierwsze 150k bylo w jednym zleceniu, po drugie, tydzien temu takie same bajki probowali wciskac jak Ty, po czym bylo +32%...
marny bajer ci wyszedl... nie ryzykuje sie 250k po to zeby zarobic 5%...
Powiedz mi więc ile jest warta ta firma?
Tak patrząc po sprawozdaniach finansowych - ile warty jest Techmex? Milion złotych a może minus 200 milionów złotych?
mysle ze jestesmy na minusie...ale najbardziej istotne jest to ze wierzyciele bez ukladu nie dostana praktycznie nic, a z ukladem moga odzyskac chociaz czesc wierzytelnosci
Po drugie wystarczy zadzwonić do sądu i wiesz mniej więcej co się dzieje z rozprawą.
Po trzecie ta transakcja mogła się cześciwoi odbyć na włąsnych papierach, tzn. złożył zlecenia na zakup akcji które wcześniej wystawił na sprzedaż. Jedyne co chciał osiągnąć to sztucznie podbić kurs przy rzekomo dużych obrotach.
A potem pojawiła się informacja z calatarva (mógł to być zbieg okoliczności) i rzeczywiście zarobić.
Równie dobrze mógł sprzedać papier po podbitce i wcale nie zarobić tak wielkiej kasy.