Moim zdaniem obsuwa do 15 listopada, potem rewelacyjne wyniki i zdziwienie drobnych inwestorów, że nie rośnie. Mam nadzieję, że się mylę, bo trochę się zapakowałem.
A skąd Wy wszyscy wiecie ze wyniki beda rewelacyjne, co kwartal sa dodatnie, ale rewelacji az takich nie ma, no przynajmniej nie na tyle zeby kurs zaliczyl jakis nowy poziom, wszystko jest w cenie, a przekonanie wszystkich o rewelacyjnych wynikach za 3 kwartal obawiam sie ze jest troche na wyrost, na pewno ktos mi zarzuci ze przeciez otwieraja dwie hurtownie itd no ale od razu nie zaczna dawac zyskow a te pieniadze ktore maja pojda na utrzymanie nowych hurtowni tak wiec nie do konca powinnismy liczyc na wyniki za 3 kwartal i na to ze cos zmienia... niestety ja obstawiam ze kurs spadnie i to sporo jeszcze...a szkoda... pozdrawiam i zachecam do wypowiedzi
no jesli sadzisz ze kurs spadnie to sprzedaj.wg mnie prawdziwy tort to bedzie energetyka-beda rosly spolki bud.eneregetycznego i pokrewne do nich.m.in.ampli-jako siec hurtowni dla tej branzy.prezez madura ma calkowita racje widzac co czeka polska enargrtyke/34 jej to zlom/ dlatego decyzja o 2 nowych hurtowniach.podobnie mowi prezes timu-nadchodza tluste lata-ja osobiscie mam w portfelu spolki pokrewne energetyce-bo wiem co bedzie/pozdro
Myślę, że kolega >kris b.< ma sporo racji w tym co pisze. Nie patrzmy na to,co będzie się działo za miesiąc ale za pół roku czy za rok! Wystarczy, że ruszy z uśpienia cała branża budowlana a takie spóleczki jak ampli będą kręcić się jak w ukropie. U szczytu hossy z 2007 roku ampli kosztowało bez żadnego wysiłku 20 złotych. Ważne, że prezes myśli zawczasu o niedalekiej przyszłości i już czyni starania o zwiększeniu mocy przerobowych! A co do obecnego kursu - patrząc na wykres cały czas jesteśmy w trendzie wzrostowym. Pozdrowienia dla cierpliwych.
mala plynnosc spolki w czasie bessy to przeklenstwo-dlatego dno bylo az na 1.4.ale w czasie hossy to niezwylka okazja inwestycyjna-kupujac akcje niektorzy graja na krotko-skacza to tez robilem i robie-a jednak to zla strategia.w ten sposob ucieklo mi kupe spolek.cenie ampli za to ladnie przezylo besse-nie bylo dramatu na wynikach np.rok temu-600tys.zysku w tym moze 1mln.cenie madure ze nie spanikowal-nie szuka emisji-dodruku malulatury-dodajmy branze bardzo perspektywiczna ta plynnosc zadziala w druga strone.a jeszcze pomijam watek-spekuly ktore wiadomo co robi z ampli co jakis czas/pozdro
też mi się wydaje, że długoterminowo tu mogą być ładne poziomy, a dodatkowo od czasu do czasu wyskoki spekulacyjne. Chodziło mi jednak o to, że wszyscy mówią o wystrzale po wynikach, ale dobre wyniki są już chyba w tej cenie na poziomie 4 zł. Krótkoterminowy scenariusz może być np. taki: najbliższy tydzień lekka obsuwa np. do 3 zł, a potem "wystrzał" na 4. A dzień przed wynikami, gdy tzw. leszcze będą gorączkowo kupować za 4 złote, nastąpi zamarcie obrotów;) W każdym razie jeśli spadnie poniżej 3,5 to chyba zacznę dobierać.
co dalej? na razie jest podręcznikowo w stylu Ampli (zjazd, podbitka pod wyniki, które już były wliczone w cene 4zł i znowu zjazd)... Chyba trzeba nam jakiegoś wstrząsającego infa, na przykład wzrost zysków o 200% w 4q, przejęcie lena lighting, albo coś w tym stylu:)
idz sie kolego przewietrz-swieze powietrze wskazane.a co do ampli-ja sie nie dziwie ze ampli probuje sie wybic ponad ta sciane-4.3zl.choc na razie sie to nieudaje.powod jest prosty-rok temu mialo ok.600 tys.zysku.a w tym bedzie pewnie milion-przy rosnacych przychodach.to jest wyrazna progresja a nie cofanie sie.a w planach otwarcie 2 nowych hurtowni-chociaz ja nie wiem z czego oni to sfinansuja/pozdro