• Kompap Muza Ozgraf Autor: adasmiau [188.146.141.*]
    Czy to co się dzieje na tym papierze nie jest robione w celu wyleszczenia papieru. Ciekawą hipotezę słyszałem ostatnio od mojego znajomego powiązanego z Rozbrat... Oto jego hipoteza: Pan Waldek nie zdołał przejąć Muzy gdyż jeden z udziałowców Muzy z którym był dogadany w kwestii głosowania został przekonany przez Włodka do głosowania zgodnie ze starymi udziałowcami, gdyż... można ugrać więcej... Waldek i jego wspólnik – Pan Krzysztof, który dokupił 5% za Kompapu za ponad 1mln zł nie są głupi i nie zwoływaliby NWZA bez wcześniejszego dogadania się, nie spodziewali się wolty. Waldek dowiedział się o wolcie w trakcie oczekiwania na NWZA, inaczej nie doprowadzałby do zwołania NWZA i głosowania grupami – obecnie przy 8 członkach RN – wyjście jego osób z RN nie oznacza konieczności zwołania NWZA. Waldkowi nie pozostało nic innego niż wziąć udział w zwołanym już NWZA, ale już przed samym Walnym zaczął dogadywać się z jedną z osób powiązanych z Muzą w kwestii „pomocy” w przejęciu Ozgrafu przez kontakty z Ordynackiej. Ostatecznie scenariusz ma być taki: Waldek przejmie Ozgraf, nastąpi połączenie z Muzą. Starzy udziałowcy Muzy otrzymają znaczący pakiet w Kompapie. Powstanie duża grupa na rynku wydawniczo – poligraficznym zintegrowana pionowo.
    Ciekawe... Brzmi nieźle... chociaż tylko hipoteza...
    Jak mawiają Rosjanie... pożyjemy zobaczymy
  • Re: Kompap Muza Ozgraf Autor: ~obelix_1 [213.25.46.*]
    bardzo ciekawa teoria i nie bez podstaw , jak równiez to że po przejeciu kurs leci na ryj ..istny cyrk
  • Re: Kompap Muza Ozgraf Autor: ~wert [87.204.66.*]

Zbyt fantastyczna! ale...
    ''Waldek'' wiedział już kilka dni przed walnym... dużo krwi Włodkowi upuścił....
    Po co teraz wywala?
    Zobaczymy jak Ozgraf -słyszałem ,że bardzo szybko ma się odbyć prywatyzacja!
    Ale ten rywal to ok firma -zobaczcie listę 2000 w Rzepie!
    Łatwo nie bedzie!
    Czekam kiedy odwróci się spadek Muzy!
    A na kompapie jakaś masakra! ostatni raz uśredniam!

• Re: Kompap Muza Ozgraf Autor: ~gepeto [77.115.228.*]
    może ożenili akcje po 10złociszy i tyle mieli zarobić! troszkę to dziwne bo można na tym kwicie było wyciągnąć dużo wiecej a tu proszę jaka niespodzianka!!! Fakt że sam liczyłem na więcej a teraz jestem na 0. Cóż taka giełda czasem...
[x]
KOMPAP -4,55% 21,00 2026-03-25 15:19:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.