Czy to co się dzieje na tym papierze nie jest robione w celu wyleszczenia papieru. Ciekawą hipotezę słyszałem ostatnio od mojego znajomego powiązanego z Rozbrat... Oto jego hipoteza: Pan Waldek nie zdołał przejąć Muzy gdyż jeden z udziałowców Muzy z którym był dogadany w kwestii głosowania został przekonany przez Włodka do głosowania zgodnie ze starymi udziałowcami, gdyż... można ugrać więcej... Waldek i jego wspólnik – Pan Krzysztof, który dokupił 5% za Kompapu za ponad 1mln zł nie są głupi i nie zwoływaliby NWZA bez wcześniejszego dogadania się, nie spodziewali się wolty. Waldek dowiedział się o wolcie w trakcie oczekiwania na NWZA, inaczej nie doprowadzałby do zwołania NWZA i głosowania grupami – obecnie przy 8 członkach RN – wyjście jego osób z RN nie oznacza konieczności zwołania NWZA. Waldkowi nie pozostało nic innego niż wziąć udział w zwołanym już NWZA, ale już przed samym Walnym zaczął dogadywać się z jedną z osób powiązanych z Muzą w kwestii „pomocy” w przejęciu Ozgrafu przez kontakty z Ordynackiej. Ostatecznie scenariusz ma być taki: Waldek przejmie Ozgraf, nastąpi połączenie z Muzą. Starzy udziałowcy Muzy otrzymają znaczący pakiet w Kompapie. Powstanie duża grupa na rynku wydawniczo – poligraficznym zintegrowana pionowo.
Ciekawe... Brzmi nieźle... chociaż tylko hipoteza...
Jak mawiają Rosjanie... pożyjemy zobaczymy
Zbyt fantastyczna! ale...
''Waldek'' wiedział już kilka dni przed walnym... dużo krwi Włodkowi upuścił....
Po co teraz wywala?
Zobaczymy jak Ozgraf -słyszałem ,że bardzo szybko ma się odbyć prywatyzacja!
Ale ten rywal to ok firma -zobaczcie listę 2000 w Rzepie!
Łatwo nie bedzie!
Czekam kiedy odwróci się spadek Muzy!
A na kompapie jakaś masakra! ostatni raz uśredniam!
może ożenili akcje po 10złociszy i tyle mieli zarobić! troszkę to dziwne bo można na tym kwicie było wyciągnąć dużo wiecej a tu proszę jaka niespodzianka!!! Fakt że sam liczyłem na więcej a teraz jestem na 0. Cóż taka giełda czasem...