• SEX!!! Autor: ~winnetou_gda [94.78.191.*]
    Prawdę mówiąc, to nie chodziło mi o żaden tam sex, a o zwrócenie uwagi na bardzo dobrą spółkę, która zasługuje na tę uwagę - między innymi ze względu na wyjątkowo niską wycenę wskaźnikową, jak również ze względu na przedwczorajszy, ważny komunikat informujący o zakupie akcji Instalu Kraków S.A. przez członka zarządu spółki. Nie naganiam, kto chce niech sobie spółeczkę sprawdzi.
  • Re: SEX!!! Autor: ~saturn [79.139.16.*]
    Sprawdziłem kolego, dobrałem i czekam.
  • Re: SEX!!! Autor: ~winnetou_gda [94.78.189.*]
    Wolałbym żeby sprawdzili to również panowie: Karkosik, Czarnecki, Krause i zmienili tu trochę strukturę akcjonariatu (obecnie Legg Mason + coś tam jeszcze:)
    Słowem: ktoś na poprawę kiepściuchnego akcjonariatu.
  • Re: SEX!!! Autor: ~saturn [83.22.244.*]
    ONI nie czytają postów na tym forum ;)
    Oni na pewno nie, ale ich ludzie być może tak.
  • Re: SEX!!! Autor: ~jass29 [62.21.67.*]
    sex dlatego że kurs się piep.....?
    niby spółka świetna fundamentalnie o dużym potencjale wzrostów, ale inwestorów głownie interesuje kurs akcji, który tutaj kisi się o dobrych m-cy, a obroty też śmiech na sali.
    Sam już nie wiem co myśleć. porównując z ABM wskaźnikowo to jak juz chyba kiedyś pisałeś INK powinno kosztować z 35 zeta.
    Ale co my ciułacze wiemy?
    Co najmniej dziwna jest ta niska wycena Instalu Kraków. Wina dużego FF i niskiej płynności, czy też efekt zwykłej manipulacji? Bo jeśli chodzi o to drugie, to już tu kiedyś były takie pogrywki:
    "30 lipca Komisja Papierów Wartościowych i Giełd przekazała do prokuratury zawiadomienie o podejrzeniu manipulacji kursami akcji, wykorzystania informacji poufnej oraz działania na szkodę spółki w związku z operacjami giełdowymi akcjami Instalu Kraków dokonywanymi w latach 1999-2000 przez jeden z Narodowych Funduszy Inwestycyjnych i jeden z Otwartych Funduszy Emerytalnych' - napisał w środę w komunikacie rzecznik prasowy KPWiG Mirosław Kachniewski."
    Zero obrotów nie licząc sztucznego przelania 30000 sztuk z jednej kieszeni do drugiej. Co to ma być? Stymulacja pacjenta w stanie śmierci klinicznej?
  • Re: SEX!!! Autor: ~mietek [178.73.48.*]
    Widać, że kurs trzymany jest za ryj, a większe transakcje zawierane są między grubasami. Wydaje mi się, że to w końcu wystrzeli niespodziewanie.
  • Re: SEX!!! Autor: ~winnetou_gda [94.78.191.*]
    Na spółce właściwie nic się nie dzieje. Małe obroty, sztywna cena 19,50-19,90 zł i tylko od czasu do czasu jakieś szlag go wie co to za przerzuty po kilkadziesiąt tysięcy sztuk. Gdyby nie te tajemnicze pakieciki, to kryterium dziennego obrotu stawia tę spółkę w ogonie GPW. A przecież nie jest ona najmniejsza.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [153.19.194.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
[x]
INSTALKRK -1,07% 37,00 2025-09-11 17:01:02
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.