kiszka zagrał pokerowo i przeciagnął na swoją stronę większość akcjonariuszy gppi. Totalną żenadą jest fakt, że ogłoszenie o zwołaniu walnego nastąpiło podczas zwolnienia lekarskiego potempy. Nowak, czyli Pactor przeszedł do obozu kiszki. Widać jak na dłoni, jaki jest poziom szacunku w spółce do tzw ładu korporacyjnego... Śmiechu warte, wszystkie raporty kartofla można o kant dupy potłuc, zero zaufania do tych ludzi.
W każdym razie, konflikt wkroczył w decydującą fazę przedprawną. Potempa niespodziewanie znalazł się na aucie, Kiszka rządzi. Po walnym 3.11 Mewa winna przejąć kontrolę operacyjną nad spółką. Co wcale nie znaczy, że potempa odpuści. Na pewno zwali kurs akcji w akcie pierwszej zemsty. A później będzie się latami procesował z GPPI, Mewą, Nowakiem, i diabli wiedzą kim jeszcze. Nie ma szans na normalizację w kartoflu...
ciekaw jestem, gdzie są dziś ci anale z Bożej łaski, którzy krzyczeli tu, że Mewa przegrała w wszystkich sądach, gppi zna się na prawie, ma przewagę i zapędzi kiszkę w kozi róg. Łyso wam chłopaczki?..
Przyznam Ci rację, co do jednej rzeczy się nie zgodzę: Zwalenie kursu nic nie da... Potempa namoczyłby kupe kasy i po co mu to? Jeżeli zechce bałaganić to zrobi to w inny sposób tak aby Nowak i Kiszka ucierpieli (o ile się tak da) Kolejna sprawa że mam już niewiele akcji GPPI:) niestety powoli godzę się z tym że inwestycja ta była kiepską inwestycją. Zapowiadało się dobrze. Mogłem zwinąć 50% zysku w maju ale trudno... Drogi zbiegu, pochwal się w co inwestowałeś?
nie mogłem uwierzyć kiedy czytałem te infa. Toż to przecież piaskownica! Z drugiej strony Kiszka okazał się mistrzem zagrywki. Dobrze ze wylazłem z tego śmiecia w okolicach 1.20 co prawda z lekką stratą, ale bez wielkich ran. A jak tam mistrz inwestycji ganto?
zjazd poniżej zeta jest pewny. Przepychanka, której koniec jest w tej chwili klarowny - potempa wypada z gry - będzie trwała jeszcze miesiącami, a może latami. Nie wiadomo też, jakie straty poniesie spółka w tej walce, a że poniesie to pewne.
No i raport za Q3 będzie pewnie beznadziejny, a za cały rok to już mega porażka. Teraz jest ostatni moment na zwinięcie żagli...
Mecha... wiesz że jest nieciekawie.... ale przynajmniej bądź rzetelny. Zysku za pół roku jest ok 700tys. Firma nadal działa, prezesi niech się dogadują sami. Nowak i Kiszka będą rozwijać spółkę bo niby po co ucinać łeb kurze znoszącej złote jajka ( branża rozwojowa)?? Bez sensu... Po zmniejszeniu zaangażowania traktuję tą inwestycję jako długoterminową. Jeżeli Mewa i GPPI się dogadają to tylko na plus dla obu stron... No bo po co była ta cała umowa?
po serii tych wszystkich żenujących wydarzeń można powiedzieć jedno: nie należy wierzyć żadnym raportom podpisywanym przez potempę i nowaka. Żadnym dokumentom sygnowanym przez to duo.
Można mieć poważne wątpliwości co do tego czy ta spółka ma zyski. A w takim wewnętrznym konflikcie nie znalazła się jeszcze żadna spółka z NC. Banki to widzą i odmawiają pożyczek. Spólka nie ma finansowania na zakup wierzytelności, a tym samym rozwój. I to będzie widać w najbliższych raportach
dużo wody w rzekach upłynie, zanim kiszka wyczyści gppi i ta spółka zacznie normalnie funkcjonować. Na pewno jak kiszka zacznie kontrolować gppi, zrobi raport otwarcia i pokaże światu wszystkie przewały potempy. A później procesy, procesy, procesy...
Nie wiadomo, czy ta spółka w ogóle wroci do operacyjnej działalności. Na pewno wymieni się akcjonariat, trzeba będzie zmienić nazwę i wykonać wiele innych czynności...
Mecha tępaku zaprzestań tego bezpardonowego ataku na spólkę GPPI i jej akcjonariuszy, bo jeżeli nie to składam zawiadomienie do KNFu o dzialanie na niekorzyść drobnych akcjonariuszy! Moja cierpliwość się już kończy . Jakim prawem obrazasz ludzi na tym forum i nieustannie siejesz jadem, dlaczego jeśli nie masz akcji tej spółki tu sie udzielasz i straszysz. Czyżbyś chcial kupic i zależy ci zeby jeszcze zdolowac kurs! Mało ci hieno ze juz spadlo 50%! Za kogo ty się uwazasz - wszystko wiesz co sie dzieje w spółce i jak sprawy sie dalej potocza, czyzbys był Duchem Sw. Wiecej pokory mały człowieczku! Do posiadaczy akcji- nie oddawajcie ze stratą, nie dajcie się zastraszyc! To są dobre infa i wieże, ze sprawa będzie miała pozytywny finał dla spólki GPPI . Pierwszy raz zabrałem głos na tym forum bo juz dłużej nie mogę czytać tych twoich wypocin! I jeszcze raz ostrzegam!
chetnie podpisze sie pod pismem do KNF bo co robi ta banda to jest jawna manipulacja kursem. strachliwi, nie umiejący wyciagac wniosków z komunikatów, pod wpyłem tej bandy oddadza za darmo a za nimi pojda nastepni widzac ze kurs spada. a ta banda bedzie nadstawiac koszyki i zbierac tanie akcje. potem bedzie cicho na forum, kurs podsokoczy do 1,2-1,4, banda sprzeda i dalej beda szczekac jaka ta spóka jest beznadziejna.
co do ostanich komuniktów widac ze konflikt mewa-gppi to konflikt personalny kiszka-potempa. ten kiszka nie jest taki zly.ma zapewne plan co do spólki aby sie rozwijała który poparł Nowak oraz co mnie pozytywnie zaskoczyło fundusz. On napewneo nie chce stracic i nie zalezu mu na konflitkach tylko na zyskach. Fndusz kupował po 2zł, myslice ze odda ze strata?On na tym jeszcze zarobi. Poparł mewe bo wie ze cos z tego bedzie. a nie poaprł Potmepy bo zapewne to on hamował zakonczenie konflitku.
ays pierwszy donosiciel, guru akcjonariatu... normalnie, jak w filmie trzej kumple...
joka, jesteś głupiutka, jak nowo narodzona foczka, wpierw kiszka wdepcze tę spółeczkę w ziemię razem z potempą. Kiszka to chłop ze wsi na wschodzie, tam nie ma przebacz
a ty plułeś na FFI i plujesz tutaj. FFI ma się świetnie w przeciwieństwie do tej marności z Poznania rozrywanej jak ścierwo przez paru skończonych cwaniaków. Weź koleś zamknij japę i zakop się w ziemi na tydzień w ramach pierwszej pokuty
może się okazać, że jedynymi aktywami po rozwiązaniem spółki
po opłaceniu obsługi prawnej i gratyfikacjach dla zarządu i RN
pozostaną najgorsze nieściągalne długi.
zwróć uwagą że nazwa grupy zawiera nazwisko prezesa i nazwę spółki vice
jak sobie wyobrażasz ich dalszą współpracę?
jak sobie wyobrażasz raport za trzeci, a tym bardziej za czwarty kwartał?
dlaczego ludzie uciekają z rady nadzorczej?
co teraz trzyma kurs GPPI?
równie dobrze akcje mogą kosztować 20 groszy sztuka
Raczej nie wyrzucą akcji na rynek bo są uprzywilejowane natomiast na newconnect są akcje zwykłe. Jak narazie leszcze przewalają kartofla :D Pozatym reszta akcjonarjuszy (i fundusz) by się nie dogadywali z kiszką jakby mieli na tym stracić to chyba logiczne.