> napisz bo chcialbym wiedziec co ma usa do NC lub nawet SSI
nastroje, proszę Pana, nastawienie inwestorów. Realizacja zysków w niepewnych sytuacjach.Ot i tyle. A jak zaczną realizować zyski to dołączą ci którzy będą ciąć straty. Jak się zatrzyma na 0,27 to będzie dobrze.
Dnia 2010-10-21 o godz. 19:51 ~ynwestor napisał(a):
> > napisz bo chcialbym wiedziec co ma usa do NC lub
> nawet SSI
nastroje, proszę Pana, nastawienie inwestorów.
> Realizacja zysków w niepewnych sytuacjach.Ot i tyle. A jak
> zaczną realizować zyski to dołączą ci którzy będą ciąć
> straty. Jak się zatrzyma na 0,27 to będzie dobrze.
Oglądałeś film głpi-głupszy jak nie to sobie oglądnij jeszcze raz może zobacysz tam siebie zerknij na usa i wtedy sie wypowiadaj tylko nie przeocz autobusu pa
Nie pownni miec az tak duzego wplywu na kurs z NC choc patrzac na swiczke na SP korekta raczej potwierdzona... no ale poczekajmy na zamkniecie.
Nie ukrywam ze dokupilbym troche za 27gr :) ale nie wiem czy to realne.
Wybicie na bardzo duzych obrotach + pelny portfel zamowien + wasko
Nie maszakcji nie masz kasy a wypowiadasz się jak byś miał 1 milion akcji w portwelu o co Ci chodzi chłopcze . Masz jakieś zamiary czy tylko toczysz ślinę .
Dnia 2010-10-21 o godz. 19:10 ~ynwestor napisał(a):
> tyle, że dolne ;)
Amerykańcy już pikują a jutro ssi będzie
> pikowało za nimi.
Ktoś grubszy dzisiaj nie bez powodu
> wychodził po 0,32.
Zawsze mnie zastanawia co autor ma na myśli???
Co to znaczy pikują sesja wciąż trawa i do jakiego indeksu jest podpięte ssi ???
A do stwierdzenia grubszy dzisiaj wychodził po 0,32 nawet trudno się odnieść jeżeli już to grubszy wychodził/ kupował 20 października obroty były dużo wyższe.
Co naprawdę znaczą słowa o widłach np.
Ja dzisiaj sprzedałem i teraz się modle by wszyscy inni stracili?
Jeszcze nie kupiłem to zasieje pseudo panikę,a nóż sie uda kupić tanio tak dobrą spółkę?
Brak mi kasy i szczęścia a jestem zawistny?
Dokładnie
Autor | ~ynwesto [95.215.232.*] 2010-10-21 00:10
Zobacz wątki dotyczące SSI
Zobacz profil SSI
Spółka dwukrotnie przewartościowana. I z marnymi perspektywami.
Wywaliłem dzisiaj po 0,32 z niemałym zyskiem. Jutro 0,27 bo oporu nie przeszli.
Pozdrawiam ubranych :)
Tylko wtedy jeszcze nie wiedział
21.10. Warszawa (PAP) - Portfel zamówień notowanej na NewConnect spółki SSI przekroczył 20 mln zł i zbliża się do najwyższego poziomu w historii działalności spółki. Od maja SSI pozyskała zlecenia za ponad 7,8 mln zł - poinformowała spółka w komunikacie prasowym.
SSI poinformowała w komunikacie, że rozpoczęła starania o pozyskanie "Certyfikatu Bezpieczeństwa Przemysłowego", co umożliwi jej ubieganie się o kontrakty dla wojska i NATO.
Dobra chłopaki.
Nie wk...wiajcie się na mnie. Po prostu badałem nastroje inwestorów.
Euforii nie ma czyli szanse na wzrosty są.
Teraz do dyskusji:
Spółka super tania nie jest ale z perspektywami.
W tej chwili mają zamówień na 20 baniek. Zakładam, że od wasko mogą dostać coś ok 10% z tych 2 umów zatem 150 baniek x 10% = 15 baniek. W sumie portfel na przyszły rok 35-40 baniek. Zakładając, że dobiją do rentowności 10% to mogą mieć 3,5-4 miliony zysku. Biorę pod uwagę 3,5 bańki czyli na akcję wychodziłoby 0,04 zł zysku. Zatem spółka przy tych założeniach powinna kosztować 0,4 zł.
Zatem miejsce na wzrosty są.
Wg mnie największy opór będzie na 0,36. Jeżeli przy tym poziomie podaliby dobre info to jest to do przejścia a co później? Patrząc na wykres to 0,8???
Zagrożeń niewiele, szanse na wzrosty są. Chociaż obecnie akcje spółki wyceniłbym (na podstawie dostępnych informacji) na 0,23 i tak też niedawno wyceniał ją rynek. Teraz rynek szacuje możliwości rozwoju i na ile ją wyceni to zobaczymy.
Równie dobrze może się okazać, że portfel zamówień spuchnie im do 50-60 baniek co mocno zmieni wycenę akcji.
Z tym nato to sprytnie kombinują ale na to są chyba narazie za mali. Pożyjemy zobaczymy.
Pozdrawiam i jeszcze raz sorry za kilka głupich wpisów ale porzebne były mi do przeprowadzenia analizy.
Witaj Tłumie :)
Jak wyże pisałem, nie ma euforii, jest ciągle niepewność czyli dobry grunt pod wzrosty.
Nie bardzo potrafię sobie wykreślić następny opór po 0,36 (o ile oczywiście tam kurs dotrze).
Ma ktoś pomysł? Mi wychodzą opory na 0,33; 0,36 a potem dopiero na 0,8
Byłem ciekaw korelacji z kursem wasko ale jej za bardzo nie widać.
Najlepszą rzeczą w tej chwili było by mielenie akcji na większych obrotach z lekką tendencją wzrostową, bez szaleństw, do poziomu powyżej 0,36.
Dzisiaj większość spółek, które obserwuje na NC jest na minusie więc i tu jest delikatna korekta jest normalką. Ciekawie może być za to w poniedziałek, przydałoby się żeby poziom 0,32-0,33 przeszedł definitywnie do historii.