Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: Jutro widły!

Dobra chłopaki.
Nie wk...wiajcie się na mnie. Po prostu badałem nastroje inwestorów.

Euforii nie ma czyli szanse na wzrosty są.
Teraz do dyskusji:
Spółka super tania nie jest ale z perspektywami.
W tej chwili mają zamówień na 20 baniek. Zakładam, że od wasko mogą dostać coś ok 10% z tych 2 umów zatem 150 baniek x 10% = 15 baniek. W sumie portfel na przyszły rok 35-40 baniek. Zakładając, że dobiją do rentowności 10% to mogą mieć 3,5-4 miliony zysku. Biorę pod uwagę 3,5 bańki czyli na akcję wychodziłoby 0,04 zł zysku. Zatem spółka przy tych założeniach powinna kosztować 0,4 zł.
Zatem miejsce na wzrosty są.
Wg mnie największy opór będzie na 0,36. Jeżeli przy tym poziomie podaliby dobre info to jest to do przejścia a co później? Patrząc na wykres to 0,8???
Zagrożeń niewiele, szanse na wzrosty są. Chociaż obecnie akcje spółki wyceniłbym (na podstawie dostępnych informacji) na 0,23 i tak też niedawno wyceniał ją rynek. Teraz rynek szacuje możliwości rozwoju i na ile ją wyceni to zobaczymy.
Równie dobrze może się okazać, że portfel zamówień spuchnie im do 50-60 baniek co mocno zmieni wycenę akcji.
Z tym nato to sprytnie kombinują ale na to są chyba narazie za mali. Pożyjemy zobaczymy.

Pozdrawiam i jeszcze raz sorry za kilka głupich wpisów ale porzebne były mi do przeprowadzenia analizy.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
SSI 0,00% 0,01 2014-02-17 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.