• co się dzieje, że tak leci? Autor: ~marian_zen [91.94.205.*]
    dzięki za info
    pozdrawiam
  • Re: co się dzieje, że tak leci? Autor: ~kamil [83.7.89.*]
    nic się nie dziej - wczoraj było niżej i się odbiło, ktoś chce kupić więcej za mniej i tyle :)
  • Re: co się dzieje, że tak leci? Autor: elza_ [89.76.17.*]
    Nic się nie dzieje. Wg Analizy Technicznej dzisiaj korekta po wczorajszej świeczce "młot" i pewnie Ci co grają pod AT realizują scenariusz. Zauważcie, że większość dzisiejszego obrotu jest na poziomie 14zł i wyżej, a ten spadek do 13,50zł jest tylko na około 1/5 dotychczasowego obrotu.
    Może to być specjalnie ustawione pod tańsze zakupy. Gdy ktoś ma kasę bez większego problemu może zamieszać, szczególnie, że na Oponeo jeszcze nie ma jakichś wielkich obrotów :).
    Spokój charakteryzuje wytrwałych. Spółka ma się dobrze, a co się będzie działo po wynikach za IV kwartał to zobaczą Ci co będą trzymać akcje.
    Trzymam papier i spokojnie czekam :)
  • Re: co się dzieje, że tak leci? Autor: ~Hydr0 [94.75.75.*]
    a ktoś się orientuje kiedy możemy się spodziewać opublikowania wyników za czwarty kwartał? początek stycznia, koniec stycznia, czy może później?
  • Re: co się dzieje, że tak leci? Autor: ~bimbasek [46.112.254.*]
    Raport za IV kwartał będzie ujęty w raporcie rocznym. Raport za rok 2009 był publikowany 14 kwietnia 2010 roku. Teraz będzie podobnie. Wcześniej tj.15 listopada 2010 roku (poniedziałek) będzie sprawozdanie finansowe za III kwartał 2010. Trzeci kw. był bardzo dobry dla Opn. Może nawet 290 tys zł netto zarobili. Razem netto za 4 kwartały mielibyśmy

- I Q 2010 ----- 183 tys zł
    -II Q 2010 --- 2 825 tys zł
    III Q 2010 ------ 290 tys zł (przypuszczalnie)
    IV Q 2010 --- 2 902 tys zł (przypuszczalnie)

Razem netto cały 2010r ---- 6 200 tys.
  • Re: co się dzieje, że tak leci? Autor: ~bimbasek [46.112.254.*]
    Trochę przedobrzyłem i II Q 2010 podałem brutto 2 825 tys zł. Powinno być netto 2 276 tys.
    A całość może wyglądać tak;

- I Q 2010 ----- 183 tys zł
    -II Q 2010 --- 2 276 tys zł
    III Q 2010 ------ 290 tys zł (przypuszczalnie)
    IV Q 2010 --- 2 902 tys zł (przypuszczalnie)

Razem netto cały 2010r ---- ok. 5 651 tys. W optymistycznym wariancie zysk netto maxymalnie 6 mln.
  • Re: co się dzieje, że tak leci? Autor: ~history [87.206.17.*]
    Ikw - ok
    IIkw - ok
    IIIkw - możesz mieć rację, że tyle będzie. Twoje przypuszczenia są ok.

IVkw- niedowiarkiem, żeś jest bo zobaczyć musisz.. a gdy czas ten przyjdzie to oczy wytrzeszczeć z wrażenia zacnie ukarzesz. z przodu Twej cyferologi trójka magiczna jak nic się pojawi a wten zarys mej gęby dostrzegom
  • Re: co się dzieje, że tak leci? Autor: ~Pankracy [62.87.152.*]
    Moim zdaniem nie wyniki są najważniejsze, ale parytet wymiany akcji Oponeo i Marketeo.
    Większość posiadaczy akcji to ptaszyny, które łatwo zrywaja się do lotu (wywalaja akcje), gdy pojawi się lekko nieprzychylna wiadomość lub jeśli ją nie do końca rozumieją. Jeśli parytet będzie dla nas niekorzystny kurs spadnie pod "naporem" PAKIETÓW do kilkadziesiąt lub kilkaset akcji.
    Szczególnie istotne jest to (parytet) w kontekście tego, że i jedne i drugie akcje posiadają najważniejsi udziałowcy obu spółek. Oni już to wiedzą - my nie.
    Zawsze lubię spółki, w których akcje kupują zarzadzający, ale tutaj kupuja, bo zapewne otrzymaja niezłe dyskonto przy wymianie za akcje marketeo.
    Jednym slowem - dla takich jak ja, którzy widzą tę spółkę za dwa trzy lata jako silna grupę z dużym udziałem w rynku i sporymi zyskami i parytet i wyniki za 3q czy 4q tego roku są nieistotne. Nie interesuje mnie 20% w tę czy drugą stronę.
    Jedynym co może "zmusić" mnie do sprzedaży może być sposób informowania rynku i zachowania zarządzających obu spółkami.Żeby to zrozumieć poczytajcie o zarządzie i włascicielu w Cognorze.
[x]
OPONEO.PL 0,62% 97,00 2025-11-07 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.