Co myślicie o Marketeo. Wiemy, że Oponeo ma przejąć (wziąć oficjalnie pod swoje skrzydła Marketeo, zeby sumować przychody zyski itp..) Przwidywany zysk Marketeo dzięki posiadaniu ( Narzedzia.pl) ma wyniesc za rok 2010 ok 1mln zł. Oponeo, które jest duzo wieksze (ilosc pracownikow koszta itp) ma mieć ''tylko'' 6mln zł..
Czy nie myślicie, ze Marketeo (narzedzia.pl) to takie oponeo z przed 3 lat.. i cena obecna ze te spolke to parodia i w koncu bedzie 10zl.. ?
Myslę ze wiecej niz 19 zl, poniewaz za tyle to chodziły akcje gdy przychody i zyski były kilkakrotnjie niższe. sadze ze w perspektywie 3 miesięcy akcje będą chodziły powyżej 25 zł. oczywiscie chciałbym zeby tak było, jednoczesnie chciałbym zauważyć ze jeszcze miesiąc temu gdy wdawałem sie w polemike na tym forum odnośnie kursu spólki, wielu mówiło ze nie przebije 10 zł, w tedy ja upierałem się ze nie ma kompletnie podstaw do tego zeby spólka traciła gdyż zwiększa przychody, poprawia wynik finansowy netto, dywersyfikuje swoją działalność, jest innowacyjna a do tego sprawnie zarządzana, wykorzystuje fundusze europejskie na rowoj i innowacje to wszystko to aspekty, które sklaniają mnie do tego zeby nie wychodzic z tej inwestycji, a 30 zł jest dla mnie bardzo realne.
zgodze się z Tobą, ze 19 zł może być w pewnych okolicznościach mało, ale Oponeo nie pokazało jeszcze wyników za IV kw (zobaczymy ile zarobią) oraz z uwagi na fakt, iż mamy ciężką sytuację makro - 19zł będę uważał za sukces. Wg mnie przydała by się teraz jakaś korekta 1-2zł, aby przeczyścił się akcjonariat. Z moich obserwacji wynika, iż akcje zostały przejęte przez Fundusze, a one nie są podatne na 1-dniowe zmiany nastrojów. 30zł całkiem możliwe, jeśli spółka nie przyhamuje z wynikami lub jeśli dojdzie do super hossy na GPW - za 3-4 lata widze tu 30zł
ja wlazłem w marketeo. dlaczego? bo 1 mln zysku to ma być z samego narzedzia.pl! a gdzie pozostałe portale? bardzo jestem ciekaw raportu kwartalnego. poza tym sytuacja techniczna bardzo interesująca i przejęcie w drodze. To wszystko działa na wyobraźnię.
Dla spółki o tej płynności 4 zł możemy osiągnąć bardzo szybko, a 10 zł - kto wie...
O tym że fundusze sie interesują Oponeo moim zdaniem mogą przemawiać coraz większe obroty, pamietam ze jakis czas temu napisałem ze byc moze fundusze wchodzą - poleciał w tedy pakiet za 1 000 000 zł. Nie zdziwił bym sie jakby przed kolejnym walnym ujawnił sie jakis fundusz. A co do korekty to rzeczywiście przydała by się dla pewnej stabilizacji kursu, ale bedzie cięzko bo wielu dopiero teraz zaczyna sie interesowac spólką, bo coraz czesciej znajduje sie w pierwszej 5 wzrostów. No zobaczymy ja narazie spię spokojnie.
W NIemczech nie ma opon - donoszą portale i gazety, za 2 tyg wchodzi nakaz jazdy na zimówkachhttp://www.oberpfalznetz.de/nachrichten/newsmlmmd_cd044ed4da58b23a83d39ff7f56f2c76_111_xml-107-Tafp-Swirtschaft,1,0.html