• GPW nowe akcje. Czy kupować? Autor: ~Proper [91.150.155.*]
    Co myślicie nad zakupem papirów GPW? Czy sądzicie, że powtórzy się sytuacja podobna do PZU?Będzie spory zysk?
  • Re: GPW nowe akcje. Czy kupować? Autor: ~jola [85.134.180.*]
    nie zawracaj sobie głowy, są lepsze spółki na wzrosty, akcje GPW bedzie się najlepiej kupowało po 1,5 roku bessy kiedy już tak mocno spadną przychody giełdy że tylko będą mogły rosnąć, patrz np IDM, czy MCI to podobne spółki reagujące na koniunkture giełdową i mające zyski z przeszacowań. Inna sprawa to zakladana kapitalizacja GPW to ok 2mld zł a zyski w okolicach 70-80mln co daje c/z mocno powyżej 20 czyli żadna atrakcja nie wspomnie już o c/wk która jest jak baloooon i tylko powietrze powinno uchodzić z niego
  • Re: GPW nowe akcje. Czy kupować? Autor: ~Proper [91.150.155.*]
    Popyt na akcje z szacunków jest ogromny, ludzie, którzy nie kupią na czas akcji na rynku pierw. będą kupować jak wskoczy na parkiet...???
  • Re: GPW nowe akcje. Czy kupować? Autor: rooney [77.112.73.*]
    Lepiej kupic cersanit :)
  • Re: GPW nowe akcje. Czy kupować? Autor: ~mm [109.197.42.*]
    Na początku byłem napalony a teraz z każdym dniem coraz mniej. Podana cena do wyników jest nieatrakcyjna. Obawiam się że nie będzie poza zapisami większego zainteresowania po wyższych cenach. Myślę że w I tygodniu nie ma co się zapisywać. Czekać na opinię które jakoś równoważyć. Szczerze - myślę że kupno akcji Cersanitu da w perspektywie 2-3 miesięcy większą stopę zwrotu niż GPW. Pamiętajmy, że GPW jest najwyżej od 2 lat - i prędzej czy później jakaś korekta będzie, a tego rodzaju akcje będą reagowały na to szczególnie. Reasumując sam nie wiem czy kupię. Myślę jednak że nie ma co zapisywać się na więcej niż 50 akcji, bo popyt na pewno będzie a szkoda kisić kasę na więcej niż 2-3 tygodnie.
[x]
ROVESE -12,28% 2,00 2016-08-29 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.