• Ciekawe komu się tak spieszy? Autor: ~tup [79.189.75.*]
    OFE, prezesowi czy TFI? I przed czym? Przed wynikami? Mówię oczywiście o sprzedawaniu.
  • Re: Ciekawe komu się tak spieszy? Autor: ~google [79.184.90.*]
    Pisałem wam o pogłoskach to się śmialiście.pokazywaliście mi cwk ,wirtualne zyski,i jakies pola za wsi i co Łyso wam naganiacze na wzrost
  • Re: Ciekawe komu się tak spieszy? Autor: ~google [79.184.90.*]
    Pytanie brzmiczy nie zostaliście sprzedani a jeśli tak to przez kogo.
  • Re: Ciekawe komu się tak spieszy? Autor: ~tup [79.189.75.*]
    Teraz po tym wszystkim jak gość wystawi duże kupno tak jak to było na 7,43 i na 7,15 to mu się wszyscy wysypią. Pozostaje tylko pytanie czy chce kupić czy chce sprzedać? I w jakim celu robi taki cyrk? Jak tak dalej będzie to te 5 zł o, których pisał Prorok zobaczymy bardzo szybko.
  • Re: Ciekawe komu się tak spieszy? Autor: ~Prorok [83.220.97.*]
    Powiem wam, że fatalnie to wygląda. Takiego wywalania to nawet ja nie pamiętam. Jakby rzeczywiście komuś się spieszyło. A ta końcówka. Boję się co będzie jutro.
  • Propozycja dla władz spółki. Autor: ~Prorok [83.220.97.*]
    Zmienić nazwę z Tup na titanic. Inwestorzy nie będą mieli złudzeń.
  • Re: Propozycja dla władz spółki. Autor: ~kris b [83.21.209.*]
    zenujace.nie sluchajcie sie tych 3 nawiedzonych gosci-obsiedli tup-nie maja akcji-i rza jakby to byl skotan czy fon.dla mnie ci goscie sa skonczeni.z jednej strony pisza merytorycznie-wymieniaja aktuwa a potem pisza ze to bankut i mega balon.panowie po takich rekomendacjach rozbijcie sobie namiot na torach kolejowych
  • Re: Propozycja dla władz spółki. Autor: ~Prorok [83.220.97.*]
    Hej, a może oni już o tym pomyśleli tylko nikomu nie powiedzieli. Może TUP to nie Trans Uniwersal Poland tylko The Useless Paper:-) A tak poważnie to co innego pozostaje jak śmiać się z tego czegoś. Wy się zachwycacie, my widzimy jak ktoś robi sobie niezłe jaja z kursem. Jutro ci co mają papiery lepiej, żeby nie oglądali notowań bo może być bardzo ciężko. Jak na mój gust to dziś była ostatnia sesja z końcówką powyżej 7. Ilu z was chciałoby cofnąć czas do początku września? Teraz już chyba wiecie co należało wtedy zrobić.
  • Re: Propozycja dla władz spółki. Autor: ~kris b [83.21.209.*]
    ang.''bezuzyteczny papier''-i to po angielsku-co za glebia mysli.odpowiem tobie-it's no use-co tu piszesz.takie glupoty to mozesz pisac na watku triona czy techmexu-you bloody fool-tego juz nie tlumacz-to jest tylko dla ciebie
  • Re: Propozycja dla władz spółki. Autor: ~Prorok [83.220.97.*]
    I'm bloody fool, ok. But the real blood you'll see tomorrow. Don't miss it!
  • Re: Propozycja dla władz spółki. Autor: ~do krisa [77.255.140.*]
    Analitycy naganiają na kópno a prezes sprzedał bo nie wiedział jaką posiada perełke.pomyśl kris to nie boli
  • Re: Propozycja dla władz spółki. Autor: ~tup [79.189.75.*]
    Jazdę czas zacząć.
  • Re: Ciekawe komu się tak spieszy? Autor: ~dym [178.56.122.*]
    Tup ty masz jazdę codziennie ty nie musisz jej zaczynać ty jej nie kończysz a wszystko przez to, że kiepsko ci płacą.Ty kup tupa nie stracisz:)))
  • Re: Ciekawe komu się tak spieszy? Autor: ~kris b [83.21.207.*]
    nie dyskutuj z nimi-niech sie spotkaja w trojke i ukladaja strategie-hossa w pelni a oni naganiaja na tupa po 5zl-chyba im sie czas pomylil-to jest czas na male i srednie spolki ktore stoja w blokach startowych.oni zamiast tupa poinni kupic prawdziwe smieci-fon skotan atlantis trion techmex-tam by sie dopiero popisali swoja wiedza-prawdziwe straty i lawirowanie na linie
  • Re: Ciekawe komu się tak spieszy? Autor: ~kris b [83.9.119.*]
    zamiast zachecac do sprzedazy w czasie hossy-powinniscie polecic przy waszej wiedzy inne perelki aby inni zarabiali.polecilem tydzien temu innym -introl-i zobaczcie co sie dzieje-rwie denka w ciszy.przedtem energoinstal dal zarobic niedawno 50 pr.-tez tam naganialem.i nie potrzeba mi zadnego dziekuje-niech inni tez zarabiaja i nie jestem zadnym prorokiemtylko drobnym zuczkiem z doswiadczeniem.a najgorsze jest lazenie po watkach innych spolek ,nie majac ich papierow i wyszydzanie tam ze spolki i udreczonych tam ludzi.powiem po prostu-to jest zwykle skurwysynstwo
  • Re: Ciekawe komu się tak spieszy? Autor: ~google [77.255.189.*]
    To dlaczego spadło z 9,40 skoro miało rosnąc.
    Kris, nic nie mam do ciebie ani do innych wierzących w tą spółkę. Jeżeli szydziłem z czegoś to nie z was tylko z obłudy władz, które robią wszystko by spółkę sprowadzić na dno. Ja, tupeczek, tup, google zobaczyliśmy to wcześniej, teraz wy to widzicie. Wasze wpisy, że 9.40 pęknie jak zapałka i że będzie 30 zł na koniec roku też były nie fair bo dużo ludzi nie mając pojęcia z kim mają do czynienia się na to złapały patrząc tylko na wskaźniki. Pretensje proszę więc kierować nie do nas tylko do władz spółki, które sprzedają akcje w takim momencie kompletnie mając w d..... akcjonariuszy. Jeżeli chodzi o mnie to kasę mam narazie w wig-20, ale nie wszystkie moje spółki zachowują się tak jak bym sobie tego życzył chociażby assecopol to reszta całkiem dobrze sobie radzi. Pko bp, sa, Tauron, bre . Teraz nie mogę się doczekać na debiut gpw. Powiem ci jedno w tych spółkach lubię to, że gdyby choć 1/10 tego co wyciął prezes Tup, zrobił prezes którejkolwiek z tych spółek to już by nie był prezesem.
    I jeszcze jedno. Wiecie dlaczego ta wiadomość o sprzedaży akcji przez prezesa jest taka zła, bo są tylko dwa wytłumaczenia tej sytuacji. Pierwsze to, że w spółce dzieje się coś naprawdę złego i prezes wyjął sobie bańkę bo wie, że przez dłuższy czas po wyjściu na jaw tego czegoś nie będzie takiej okazji. I drugie, nie wiem czy nie gorsze niż pierwsze, sprzedał bo z kimś się umówił żeby zrobić panikę i wytrzepać do końca z tanich akcji drobnych akcjonariuszy. W takim przypadku to nie chciał bym mieć akcji tej spółki nawet jak pójdzie w górę. Jest jeszcze trzecie wytłumaczenie, które według mnie nie wchodzi w grę potrzebował mln. zł. W to nie wierzę patrząc na dotychczasową karierę prezesa zarządu.
  • Re: Ciekawe komu się tak spieszy? Autor: ~poławiacz pereł [193.105.75.*]
    A ja obstawiam, że właśnie potrzebował tego mln zł, oby do celów inwestycyjnych. Jak było to czas pokaże.
  • Re: Ciekawe komu się tak spieszy? Autor: ~kris b [83.9.118.*]
    tup rowniez jest b,ciekawa spolka-i jest w moim porfelu po wlasnej analizie.jesli nie sprzedalem po 9.4 to tym bardziej po 5.oczywiscie macie racje ze na razie moritzom nie zalezy na kursie.ale i oni powinni myslec.dobry klimat na rynkach nie bedzie trwal wiecznie/pozdro
    No właśnie, a jeżeli oni chcą taniego TUPa np. po to by przekroczyć 66% WZA i wedle prawa zrobić wezwanie na resztę. Co wtedy zrobicie?
  • Re: Ciekawe komu się tak spieszy? Autor: ~poławiacz pereł [193.105.75.*]
    Wtedy sam sie wk..i podam ich do sądu albo do KNF. Jeśli wpierw sprzedają akcje, a później zrobią wezwanie na ich zakup to może to być zinterpretowane przez sąd jako celowe działanie na zaniżenie kursu...nie wywiną takiego numeru...chyba...
  • Re: Ciekawe komu się tak spieszy? Autor: ~dtm [212.244.210.*]
    Skierujemy sprawę do sądu.Nie wiem czy wiesz prawo dotyczące mniejszościowych zmieniono w tym roku na korzyść drobnych inwestorów za czym lobbowały ofe, tfi i SII.Nie da się teraz robić emisji po 20 zł a potem z uśmiechem na twarzy wezwanie na 7zł.
  • Re: Ciekawe komu się tak spieszy? Autor: ~google [79.186.28.*]
    I jeszcze jedno. Wiecie dlaczego ta wiadomość o sprzedaży akcji przez prezesa jest taka zła, bo są tylko dwa wytłumaczenia tej sytuacji. Pierwsze to, że w spółce dzieje się coś naprawdę złego i prezes wyjął sobie bańkę bo wie, że przez dłuższy czas po wyjściu na jaw tego czegoś nie będzie takiej okazji. I drugie, nie wiem czy nie gorsze niż pierwsze, sprzedał bo z kimś się umówił żeby zrobić panikę i wytrzepać do końca z tanich akcji drobnych akcjonariuszy. W takim przypadku to nie chciał bym mieć akcji tej spółki nawet jak pójdzie w górę Zgadzam się z tym w 100%. pisałem juz o tym .
  • Re: Ciekawe komu się tak spieszy? Autor: ~Ryszard [79.191.74.*]
    Ciekawie tu sobie piszesz, że zgadzasz się z tym co tu sobie napisałeś i że nawet jak te akcje by zwyżkowały i na nich się zarobi to nie chciałbyś mieć tych akcji, ciekawie piszesz.
    A ja się zgadzam z google'm i Prorokiem. Są jakieś zasady. Jeżeli dziś sprzedał drobnych akcjonariuszy to zrobi to ponownie i w najmniej spodziewanym momencie. Giełda to biznes, a biznesu nie robi się z takimi ludźmi bo nawet jak dziś pozwolą ci trochę zarobić to jutro pociągną cię na dno.
  • Re: Ciekawe komu się tak spieszy? Autor: ~google [79.186.32.*]
    Kim dla nich jesteś jeśli potraktowali by cięw ten sposób Ryszard
  • Re: Ciekawe komu się tak spieszy? Autor: ~dym [79.162.102.*]
    W spółce nic złego się nie dzieje i dobrze o tym wie trójka naganiających na spadki.Gdyby doszło do wykorzystania wiadomości poufnej to nie starczy tego miliona na karę! Więc jestem spokojny, że w spółce jest dobrze, nawet bardzo dobrze, bo niektórym strasznie zależy na tanich zakupach:)
  • Re: Ciekawe komu się tak spieszy? Autor: ~google [79.186.32.*]
    To dlaczego nie kupujesz
  • Re: Ciekawe komu się tak spieszy? Autor: ~kris b [83.21.195.*]
    stary moritz sypnal ale jakis fund to odbiera.co jakis czas sa duze zlecena-albo jest to wciaganie naiwnych albo meczaca zbieranka na nizszych poziomach-ja obstawiam to drugie
    Dziś 7 się już jednak nie obroni
    Mam.Będziesz widział jak dokupię pod warunkiem,że masz refleks i umiesz złapać monetę z wierzch dłoni:)
    Siedem najpiękniejsza z liczb
  • Re: Ciekawe komu się tak spieszy? Autor: ~kris b [83.21.206.*]
    tup jest w bardzo podobnej sytuacji jak np.wasko czy mostostal zabrze-b.dobre firmy.w smiesznych cenach.nie wiadomo czy smiac sie czy plakac.chetnie bym je dobral ale nie chce sie skracac na innych
  • Re: Ciekawe komu się tak spieszy? Autor: ~ostry [95.160.239.*]
    Ja nie wiem czemu Moritz sprzedał i nikt z nas tego nie wie, możemy tylko spekulować. Ale z mojej pespektywy wygląda to tak - akcje Tupa są tanie- może będą jeszcze tańsze, kto wię? Ale faktem jest że jest tanio a jak jest tanio to trzeba kupować a nie sprzedawać.No chyba że jest ryzyko bankructwa spółki , ale tu chyba takie nie występuje.Oczywiście , zawsze można się pomylić , dlatego bardzo ważną rzeczą na giełdzie jest dywersyfikacja, nie można się pchać w takie spólki jak TUP bez głowy bo mozna stracić ...... TUP zawsze był spółeczką wybitnie spekulacyjną i zazwyczaj mało płynną , a prezes wybitnie interesowny.Ja juz długo bardzo jestem na rynku i wiele takich historii oglądałem, one zazwyczaj są z happy endem - przypomnijcie sobie Panowie co pisano o Immo, Amice ,City Interactive czy innych, co sie działo na tych spólkach - czy chocby na Lotosie , czy KGHM niecałe dwa lata temu.Trzeba patrzyć ile kosztuje papier , ile ma się czasu i czy spółka może zbankrutować.Nic ponadto.
  • Re: Ciekawe komu się tak spieszy? Autor: ~kris b [79.184.58.*]
    zgadzam sie z ostrym ze jest tanio i byla niezla podbitka na 9.4 i to na obrotach a teraz opadanie bez obrotow.ma rowniez racje co do dywrsyfikacji porfela-nie mozna trzymac wszystkich jajek w 1 gniezdzie-doswiadzeni inw.o tym wiedza.dziwie sie ze tup nie moze dogadac sie z bankami-innym daja pod watpliwe aktywa a on ma najpewniejsze ziemie-ktora z dnia na dzien nie wyparuje i jest najpewniejszym zabezpieczeniem.wychodzi na to ze moritzom na razie na niczym nie zalezy ale to nieladnie gdy swego czasu inw.oplacali emisje po 20zl/pozdro
  • Re: Ciekawe komu się tak spieszy? Autor: ~google [79.186.33.*]
    wychodzi na to ze moritzom na razie na niczym Kris czy zaczynasz się bać .Myślisz że prezes nie wiedział dlaczego sprzedaje z takim dyskontem .
  • Re: Ciekawe komu się tak spieszy? Autor: ~kris b [79.184.58.*]
    tupa po 7 nie ma sie co bac-dla mnie to pewnik-jak nawet zleci na 6 -to nic to nie zmiena.gorzej by bylo ggyby moritz oglosil wezwanie za bezcen-stracil by wtedy calkowicie zaufanie-a tego nie przewiduje.dws i ipopema trzymaja twardo swoje udzialy-choc na bydgoszcz,siewierz czy forest hill-trzeba kasy-moze uda sie z obligacjami a moze 2 rata za modene-kto wie...
  • Re: Ciekawe komu się tak spieszy? Autor: ~google [79.186.33.*]
    A może mega wtopa
  • Re: Ciekawe komu się tak spieszy? Autor: ~ostry [83.4.189.*]
    Ryzyka moim zdaniem nie jest zbyt wielkie.Spólka ma majątek a nie ma jakichś wielkich zobowiązań.Moritzowie mają duży udział w akcjonariace-takich spółek się nie boję, o wiele bardziej niepokoją mnie takie gdzie udział głównego akcjonariusza jest na poziomie np.10-20% jak np.Orcogroup czy Centrozap -tam drukowanie akcji idzie w najlepsze.A np. na Immo,Groclinie czy Amice gdzie główny akcjonariusz miał duzy udział w spólce nie było takih manewrów.Natomiast gdybyMoritzowie w istotny sposób zmiejszali swoje zaangażowanie to zalecam szybką ewakuację - choć powiem szczerze nie wierzę w taki scenariusz. Zastanawia mnie tylko jedna rzecz , po co informował o ostatniej sprzedaży, wydaje mi się że nie miał takiego obowiązku.
  • Re: Ciekawe komu się tak spieszy? Autor: ~kris b [83.21.208.*]
    kilkumiesieczna analiza akcji tup sa-spolka dlugo szla boczniakiem.az tu pewnego dnia rynkom dla idiotow zachcialo sie akcji-wjazd na 9.4-na duzych jak na ta spolke obrotach-gleboka kieszen maja ci studenciny....a teraz zjazd z nimi -jak wieszcza co niektorzy na 5zl-wg mnie to sie nie moze skonczyc tak banalnie a stary moritz pewnie kupil za 1mln zl mieszkanie dla wnuczka-mogl sie pospieszyc-bylo 2zl wyzej.wazniejsze jest co o tym mysli mlody moritz-bo on tu rozdaje karty/pozdro
  • Re: Ciekawe komu się tak spieszy? Autor: ~google [77.255.193.*]
    Znaczone
  • Re: Ciekawe komu się tak spieszy? Autor: ~mentalista [83.8.178.*]
    Ciekawe komu się tak spieszy sprzedawać
[x]
ALTA -0,52% 1,93 2025-09-24 13:25:33
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.