Oni sobie załozyli na pocżątku 2010 r., że przegonią kurs Atona (startowali też z okolic 1 zł).
No i niestety EEX wybił sie na 7 zł a potem spadł na 3.50, a Aton doszedł do 10 zł, a teraz chodzi po niecałe 9. W międzyczasie była emisja, więc kurs niby spadł, ale każdy z nas ma więcej akcji. Tak czy siak - EEX długoterminowo dał zarobić mniej.
He he, mecenas miał taką rację, że przez cały 2010 r. Aton był 50% wyżej niż EEX który spadał przez 6 miesięcy z 7 na 3.50, naprawdę rewelacyjn ainwestycja ten EEX, a nawet teraz cena Atona sprzed emisji to 6.60 zł.
tu masz rację
ale Aton był i jest tak wysoko że został ładnie rozreklamowany w mediach, dużo akcjonariuszy go zna nawet poza NC a jeżeli chodzi o eex to o tej spółce cisza, żadnych artykułów - nawet film w CNBC przesunęli na później
ale życzę wam powodzenia i wzrostów bo sam kilka razy jechałem czerwoną windą i znam to uczucie
To teraz włącz sobie wykresik firmy produkującej kuleczki i pociągnij paluchem od marca do września. Atonowi jeszcze trochę brakuje to choćby powtórzenia skali spadków na EEX.
Jakich znowu spadków ?? EEX miał tylko przez niecały miesiąc hajlajf powyżej 6.00, a tak to cały czas żył sobie od 4-5.30. Aton cały czas bujał się 5.50+ i to była jego cena odniesienia, tak jak EEXa 4-5.30.
Prawda jest taka, że o ile teraz EEX rośnie, to przez pół roku był giełdowym trupem, a Aton w tym czasie dzielnie się trzymał w okolicy 6 zł i jeszcze dawał ładnie zarobić bujając się w konsolidacji. Wszystko po pewnym czasie musi spaść, więc nie rozumiem z czego się cieszycie, że WRESZCIE rośniecie? Jakbyście rośli od marca, to rozumiem.
Spadek jeszcze przed Wami. Przeciągnął Was jeszcze po takim dnie, że Wam się odechce. A będziemy rośli, spokojnie, doczekasz się że EEX będzie dużo wyżej niż ATO
Mówisz z doświadczenia, tak? A jak już nas (nas? ja już nie mam akcji) przeciągną po dnie, to znowu będziemy rośli, więc na jakiej podstawie twierdzisz, że to wy jesteście lepsi? Bo was czołgali przez pół roku, kiedy Aton trzymał się jak skała?
W sumie zbytnich powodów do spadku akcji atona nie było ( poza tymi warrantami - choć i tak nie wiadomo jak beda przydzielane ). Prezesa okrzyknieto krętaczem , tylko nie wiadomo czemu ? Ponoć zmniejszył udziały i nie poinformował akcjonariatu , na pewno jest świadom tego że trzeba tak zrobić , może dopiero po jakimś zapisie w sądzie ( nie znam sie ) może zajmuje się tym firma zewnetrzna i to na jej barki spadł ów obowiązek , może dali ciała . Macie pretensje że się nie wypowiada czemu spada ... licze iż zajmuje się konkretnymi działaniami zmierzającymi do podpisania kontraktów .
Nie mam nic do eex ale za chwilę może być na waszej spółce tak jak na atonie a aton bo paru kolesi zacznie uprawiać czarny PR ... bo moim zdaniem spadki na atonie zawdzięczamy tym ludziom .
Moim zdaniem aton pomimo tego wszystkiego jest nadal bardzo atrakcyjna spółką .
Pozdrawiam akcjonariat.
Dokładnie masz racje!Aton był i jest atrakcyjną spółką z tym,że trzeba było wytrzepać całe frajerstwo mające po1k,2k akcji! Niektórzy już to zrozumieli,a inni dalej myślą,że to bankrut-he he!
Dnia 2010-10-19 o godz. 16:38 reddog39 napisał(a):
> Dokładnie masz racje!Aton był i jest atrakcyjną spółką z
> tym,że trzeba było wytrzepać całe frajerstwo mające po1k,2k
> akcji! Niektórzy już to zrozumieli,a inni dalej myślą,że to
> bankrut-he he!
To juz chyba wszystkich wytrzepaliście leszczy z akcjonariatu ?
A ja dalej myślę, że to ....
Lepiej porównać to:
http://stooq.pl/q/?s=eex&d=20110718&c=1y&t=c&a=lg&b=1&r=ato
Albo lepiej nie porównywać, bo co? Ponad 50% wtopę na ATO do porównywalnego zysku na EEX? Ale bronić EEX też nie zamierzam, nie ma teraz miejsca na balony na rynku. Właściwie to chyba jest miejsce tylko na pompowanie KGHMu:
http://stooq.pl/q/?s=c_&c=3y&t=c&a=ln&b=1
Dużo gorzej niż w końcówce 2009. To ma być hossa? Ale AS chrzanisz głupoty, porównując śmierdzące truchło zwane Atonem do spółki w której coś się dzieje i coś zarabia. A że rynek dużo przesadził ze wzrostami? Tak to bywa.
Oni sobie załozyli na pocżątku 2010 r., że przegonią kurs Atona (startowali też z okolic 1 zł).
No i niestety EEX wybił sie na 7 zł a potem spadł na 3.50, a Aton doszedł do 10 zł, a teraz chodzi po niecałe 9. W międzyczasie była emisja, więc kurs niby spadł, ale każdy z nas ma więcej akcji. Tak czy siak - EEX długoterminowo dał zarobić mniej.