To jest skubanie ludzi z akcji, tych co brali po >0,50. Gruby zna psychikę ludzką, stosuje powtarzalne zagrania - ostre branie i później dołowanie. Ludzie kierując się historią i brakiem cierpliwości sprzedają ze stratą. Nie mówię, że Centek to super inwestycja ale w długim horyzoncie da dużo zarobić. Niektórzy na forum też są wynajęci do nagonki na spadki. Nie każdy może zarobić:) Amen
nic nie robi cały dzień tylko śledzi notowania CZP i opycha się rybami.... tu leszcz... tu szprotka... tu szczupaczek... tu płetwa rekina:-)
ma ten mityczny jegomość na kolanach taką dzieciecą drukarenkę... co rybka znika mu w buzi... to tymi swoimi grubiuśkimi paluszkami kilka obrotów korbką drukarenki... coby akcji CZP na rynku nie zabrakło:-)
... no i tematów ilustrujących wiedzę i mądrość publikujących :-)
a tak serio to podzielam poglądy zbliżone... wzrosty od 0,38... korekta od 0,52 ... szukanie dołka i budowanie nowych poziomów... ino Grubego bym wyeliminował na rzecz popytu i podaży :-))))
Jak na razie to scenariusz się sprawdza, widzę że po 0,47 więcej biorą niż oddają po 0,46, tak więc dołek 0,45 intraday spotkał się ze szczytem intraday z 6 sierpnia i zniesienie ostatniego silnego wzrostu dokonało się. A ostatnich wolumenów na wzroście bym nie lekceważył. Pokazują kierunek.
Porównaj z ostatnim zachowaniem CTC, nie jest to może identyczne, ale analogię znajdziesz - najpierw silne zanegowanie trendu spadkowego na b. dużym wolumenie, potem zniesienie z wyraźnym spadkiem obrotów, krótka kilkudniowa konsolidacja z lokalnym minimum intraday, wyznaczonym przez maksimum intraday z nieudanej poprzedniej próby wyłamania się ze spadkowego, ponowne pobudzenie się popytu na tym poziomie, jeszcze brak wiary rynku że to koniec korekty, stabilizacja ze zbieraniem akcji od dawców i potem szybki silny ruch powrotny w górę pod opór.
Za mocne to było ostatnio żeby lekceważyć reguły AT.
Król coś się zająknął o komunikacie w tym tyg. Nie za bardzo chciał mówić, ale chodzi o to dofinansowanie. Na tym pojadą do góry. Jest dobry moment na zakupy i tyle.
Im więcej osób nie będzie wierzyć w ponowny impuls, tym więcej zostanie bez akcji. I chyba rozgrywającym o to chodzi. Jeśli zamknie się dziś dogrywką na 0,48 to nie warto już pozbywać się CZP bo żal będzie.
Tym bardziej, że czuć jakiś komunikat w powietrzu. Sposób dzisiejszego kupowania akcji jest charakterystyczny.
Bo ja wiem? Są duże szanse na dojechanie do 0,56-0,57, ale też jutro piątek, sporo osób nie wytrzyma ciśnienia, więc do 0,50 możemy się tu spokojnie korygować. 0,49 nie sądzę, może chwilowo.
Ale konsekwencja zbierania 0,51 to dobry znak na kontynuację dla byków.
Trzeci podjazd na 0,53 powinien być dopiero udany, tak to zazwyczaj jest.
Mam nadzieję że wienio-s wytrzymał i nie oddał :))))
zastanawiam się czy dobrać teraz , nie zdążyłem wycofać kilku zleceń i mi podebrali parą akcji sądzicie że spadnie jeszcze do 47 groni bo tam mam zlecenia na K
ja kupiłem po 0,46 a ochronne mam na 0,48 ale myślę że jeśli ma jeszcze rosnąć to powinni rozebrać dzisiaj ten batonik na 0,50 lub nawet 0,51 bo do oddawania też nie ma chętnych...
Myślę że większość na to liczy, co oznacza że raczej więksi gracze nie dadzą kupić po 0,47. Technicznie możliwe jest to jak najbardziej, ale coś mi mówi że nie trzeba się tak nisko ustawiać na kupno, kurs się poobraca wokół 0,49 i na tym się skończy zniesienie. Będzie 0,49 na podaży, zabiorą razem z 0,50 i zaczniemy myśleć o 0,56-0,58.
Raport, rozprawa.........handel energią, inwestor.........trochę tego jest.
wczoraj chyba każdy widział że w momencie kiedy pojawiał się popyt znikały straszaki... wygląda że papier raczej zbierany ale na naszej pięknej gpw różne cuda się dzieją...
Do ZORRO ! Nie mam wyjścia musze trzymac to badziewie.Jedynie co moge zrobic to sprzedać i ponownie odkupić ale to myslę,ze przy o.58-o,59 !!!Pozdrawiam!!!!!!!!
ten baton na 50 to myślę że w jednych rękach stoi i ma tylko straszyć jak się coś ruszy to w sekundę grubasy się wycofają i leszczyne połkną, dla mnie to jest zbieranko w końcu tytaj jest duże ff, przynajmniej pozorne
Przypominam co pisałem parę tygodni temu kiedy Pan Skromny i jego grupa kupowały miliony szt.,a tu ciągle naganiacze na spadki,że GEM to GEM tamto.Pojmijcie ,że ten GEM wobec grupy S to malutki pikuś,a skoro PS nadal ostro kupuje to tylko id...a sprzedaje.Do usłyszenia na znacznie wyższych poziomach,dla niektórych wręcz niewyobrażalnych.Pozdrawiam