• euro tax = zlodzieje + oszusci Autor: ~tomek ang. [85.145.222.*]
    euro tax = zlodzieje + oszusci. I bez komentarza wystarczy poszukac na internecie
  • Re: euro tax = zlodzieje + oszusci Autor: doradca_euro-tax.pl [90.156.25.*]

Witam,

na jakiej podstawie wysnuł Pan taką opinię ?

pozdrawiam,

Marcin
    Doradca online Euro-Tax.pl
    Zwrot podatku za pracę za granicą
  • Re: euro tax = zlodzieje + oszusci Autor: ~ja [77.89.116.*]
    mój podatek tez zwracaja juz rok czasu, mozna powiedziec, ze juz prawie go odzyskalam, ale jest jedno "ale" wyslali mi inna kwote niz przeslana mailem w rozliczeniu koncowym....Wogóle moja sprawa byla troche zakrecona, przynajmniej wedlug mnie, samej mi nie udalo sie odzyskac pieniedzy, bo stronie Brytyjskiej ciagle cos nie pasowalo (a to przekrecili nazwisko, a to nr insurance sie nie zgadzal...brak slów) wybralam wiec euro-tax. Wszystko ladnie, podpisane papiery, kontakt mailowy tez ok, nawet co jakis czas ( na poczatku nawet telefony z ich strony, ze wszystko idzie ku dobremu itd) Udalo im sie odzyskac polowe mojego podatku, z którym euro-tax sie nie zgadzal, wiec dalej "walczyli" o moje pieniadze (oczywiscie informowali mnie o tym dosc czesto) niestety nic nie wiedzialam, ze pierwsza polowe przeslali juz na moje konto bankowe (tutaj zadnego maila ani rozliczenia nie otrzymalam) nie wiedzialam o pieniadzach, poniewaz nie korzystalam z tego konta, a w miedzyczasie poprosilam euro-tax o zmiane konta, oczywiscie zgodzili sie, zalatwilismy formalnosci. Na poczatku lutego tego roku, otrzymalam maila, ze zwrot udal sie, dostalam rozliczenie, niestety w rubryce "prowizja euro-taxu" byla "0" zdziwilo mnie to...Czekalam na pieniadze tydzien i nic, pisalam maile i cisza, tylko jakies automatyczne odpowiedzi, ze wiadomosc zostala przekazana, w koncu sama zaczelam dzwonic. Po walce 30 dniowej Pani powiedziala,ze teraz dopiero widzi, ze przelew nie przeszedl (w co mi sie nie chce wierzyc, ze ksiegowa nie widziala tego wczesniej) wiec obiecala ze 2-3 dni i pieniadze beda na moim koncie (aha musialam im to udowadniac poprzez papierki z banku, ze faktycznie taki przelew nie wplynal na moje konto, wpierali mi cos innego) no wlasnie wtedy dowiedzialam sie, ze mam pierwsza rate podatku na "starym" koncie, i ze wyslana byla pol roku temu. W koncu druga rata zwrotu wplynela na konto, lecz calkiem inna kwota niz w rozliczeniu, dzwonilam do Pani, i oczywiscie przepraszala, ze to wina systemu i ze zaraz dosle pieniadze, niestety minelo pare dni i nic....Nie mam zadnego rozliczenia, na ktorym widnieje wysokosc ich prowizji, nie moge sie doprosic, nie wiem, tez jaki przelicznik funta wzieli pod uwage w dniu przelewu....jednym slowem zakreceni jak nie wiem co, na poczatku wszystko ok, a pozniej olewaja klienta, samemu trzeba dzwonic i prosic sie, a i to na nie wiele sie zdaje...
  • Re: euro tax Autor: doradca_euro-tax.pl [90.156.25.*]
    Witam,

zdarza się czasami , że przelane pieniądze wracają do nas, niestety wykonujemy taką dużą ilość przelewów tygodniowo, że w niektórych przypadkach po prostu nie jesteśmy w stanie zauważyć tego, że przelew został cofnięty. Sprawdzenie konta wykonujemy wtedy dopiero po sygnałach od klienta.

To, że prosimy klienta o potwierdzenie, że faktycznie nie dostał pieniędzy jest standardową procedurą firmy - bo w innym przypadku każdy możne powiedzieć, że nie dostał pieniędzy.

Ciężko mi określić dlaczego Pani nie otrzymała rozliczenia (zawsze jest wysyłane mailem po przelaniu pieniędzy) musiałabym znać dane klientki i akta sprawy, aby móc to sprawdzić. Proszę przekazać taką informację na moją skrzynkę mailową doradca.online@euro-tax.pl , a zapoznam się z Pani sprawą i postaram ją rozwiązać.

pozdrawiam,

---------------------------------------------------
    Marcin
    Doradca online Euro-Tax.pl
    Zwrot podatku za pracę za granicą