Info obojetne. Dzisiejsze info jest lepsze. Bedziemy mieli wieksze zamowienia na miejscu dla Odlewni.
Coś sie zaczyna pośrednio dziać wokól spólki, uwazam ze to poczatek samych dobrych informacji dla Odlewni.
Przegląd prasy/Gazeta Wyborcza 25-09-2010, 08:33
MAN inwestuje w Starachowice 26 mln zł
Co najmniej 26 mln zł do 2015 r. zainwestuje koncern MAN w Starachowicach. To pozwoli na przeniesienie z Plauen do Polski części produkcji autobusów piętrowych i turystycznych.
Kilka dni temu MAN BUS dostał zezwolenie na prowadzenie działalności w Specjalnej Strefie Ekonomicznej w Starachowicach, co w praktyce oznacza rozszerzenie dotychczasowej działalności w strefie. Niemiecki koncern prowadzi produkcję w dawnej fabryce samochodów ciężarowych Star. Kiedyś były to ciężarówki, ale teraz głównie szkielety autobusów miejskich. Powstaje ich rocznie około 2 tys. – podaje „Gazeta Wyborcza”.
Nowe pozwolenie obejmuje wprowadzenie do produkcji dwóch kolejnych rodzajów autobusów – rejsowych, typu premium oraz piętrowych autobusów miejskich, podobnych do używanych m.in. w Berlinie. MAN w zamian za zgodę na działalność w strefie zobowiązał się do zainwestowania w strefie co najmniej 26 mln złotych, oraz zwiększenia zatrudnienia o 50 osób. Dzięki temu ma tam pracować około 1550 osób.
Amica też była swego czasu pompowana jak balon siedziałem na niej i przy 12,19,23 zł jak już tyle urosła niektórzy odpadali bo stwierdzali ,że jak to tyle mogło urosnąć.
Dzisiejsza giełda to bardziej psychologia niż tylko ekonomia.
Mamy w tym roku przykład Monnari - najniższa cena 80 groszy , najwyżej ktoś łyknoł po 8 zł - można sobie odpowiedzieć gdy ta sama osoba kupiła i sprzedała w tych cenach ile to jest procent zysku ? Odlewnie swego czasu też można było kupić za grosze...
Pozdrawiam cierpliwych i wytrwałych jak zawsze ! Tylko tacy tu zarobią dobre pieniądze!
Dnia 2010-09-25 o godz. 11:47 ~odlewnik napisał(a):
> a śmieją się ze mnie jak dobrze gadam....
Amica też była
> swego czasu pompowana jak balon siedziałem na niej i przy
> 12,19,23 zł jak już tyle urosła niektórzy odpadali bo
> stwierdzali ,że jak to tyle mogło urosnąć.
Dzisiejsza
> giełda to bardziej psychologia niż tylko ekonomia.
Mamy w
> tym roku przykład Monnari - najniższa cena 80 groszy ,
> najwyżej ktoś łyknoł po 8 zł - można sobie odpowiedzieć gdy
> ta sama osoba kupiła i sprzedała w tych cenach ile to jest
> procent zysku ? Odlewnie swego czasu też można było kupić
> za grosze...
Pozdrawiam cierpliwych i wytrwałych jak
> zawsze ! Tylko tacy tu zarobią dobre pieniądze!
Kolego powiedz tak szczerze do ilu liczysz ,że zajedzie kurs? Pozdrawiam
ja nie wiem duzo ty jeszcze mniej ale po cichutku na tym papierze bedzie 12 zl w tym roku jeszcze, malo kto wsiadzie bo ryzyko duze ale zobaczysz jak zapierniczy do gory