jesli tyle idzie do funduszy to oznacza ze nie bedzie zbednego sypania i cena bedzie mogla sobie isc spokojnie do gory ku uciesze Czarneckiego, funduszy i klientow Noble, ktorych Czarnecki wsadzil na Europe by miec wiarygodna wycene i wreszcie moc zaczac zarabiac na Europie w ksiegach Getinu
Ale cisza aprzydzielone akcje juz w obrocie. Cena rosnie i juz jest 10% wyzej niz cena przydzialu. Ciekawe, ze nie moge znalezc nigdzie informacji jaka byla redukcja dla instytucjonalnych, jesli wogole byla. Dla indywidualnych bylo 37%. Wydaje sie, ze kurs bedzie sobie spokojnie szedl w gore? Jakies przemyslenia/informacje?
cieszę się że nabyłem drobny pakiecik. rzeczywiście byl w piątek obrót 5 tys.akcji . nie wiedziałem że już można handlować. skoro tak to trochę warto poczekać. 90 kilo akcji w obrocie to nic i szybko zostaną skupione. dywidenda na dziś ok. 5%.
Będzie jeszcze dyszka spokojnie, pytanie tylko w jakim czasie myślę że fundy nie będą chciały nie dopuszcza do zbyt szybkiego marszu w górę bo to przyciąga amatorów szybkich wzrostów a takie rajdy prędzej czy później kończą się zjazdem, a tu ma być stabilnie żeby na koniec grudnia pokazać ładny wynik
Tu bedzie dosc stabilnie z tym, ze podbitka moze zaczac sie juz teraz. Ktorys z funduszy musi zaryzykowac wzrost ceny aby zebrac z rynku odpowiednia liczbe akcji....