dziś zerknąłem (tylko zerknąłem) na budopol pytam stałych bywalców na tej spóleczce czy warto z ich punktu widzenia zainwestować kilka zł? tak tylko pytam oczywiście decyzje sam podejmę ale miło poczytać opinii fachowców od budopolu
Ja trochę nie rozumiem sytuacji Budopolu.. Niby jest znakomite info niby pozycja wyjściowa do silnych wzrostów jest.. Według AT wydawało się, że ceny powinny kroczyć przynajmniej do poziomu 2.30 -2.40 zł,. A jednak nie idzie tak jak powinno. Na obecną chwilę wygląda to tak, że na poziomie ok. 1,86 jest silny opór. Z kolei wsparcie powinno się znajdować na poziomie 1,68 - 1,71 zł, jeżeli luka która powstała w piątek jest luką startu (nie powinna zostać w pełni pokryta przy spadkach). W tej chwili cena znajduje się mniej więcej w takiej samej odległości od obu poziomów.
Pozytywne jest to, że przy dzisiejszym spadku wolumen był znacznie niższy niż przy piątkowym wzroście.
Zastanawiają też duże wahania cen w trakcie sesji.
Pewnie są tu mądrzejsi ode mnie w tych kwestiach więc czekamy na Wasze opinie.
no tak, wolumen mniejszy może swiadczyc o zwyczajnej realizacji zysków, co ma miejsce przy kilkunastoprocentowych wzrostach...Jutro będzie ważny dzień. Patrzyłem w pt na spółkę i ktoś postawił batona na 1,85 i kurs się zjeb...dziś to samo...ładnie zaczelismy potem ktos postawił batona i znowu padaka...ale MOZE TO KTOS DOBIERAŁ...na to liczę:)
Z tym wolumenem racja. Często przy takich wzrostach następny dzień jest na minusie. Zresztą na wykresie widać, że kilka razy już tak było w Budopolu:) Też mi się zdaje, że jutro może się wszystko wyjaśnić.. Chyba, że ceny zostaną w tym przedziale 1,86-1,68(1,71 zł). Ja liczę na dalsze wzrosty.. Jak każdy tu:)
Kolego Leon powiedz mi proszę co znaczy "postawił baton na...":) Bo wcześniej z takim określeniem się nie spotkałem. No i skąd się takie określenie wzięło?
A spójrz na wykresy chociażby Budopolu.. Często bywa tak że po dużych wzrostach jest dzień spadkó a później ceny wracają do wcześniej obranego kierunku. Ale bywa też tak że może to być fałszywe wybicie i ceny zaczynają spadać znosząc poprzedni ruch, szukając niżej położonego wsparcia.
Tu jest na prawdę dobre info dotyczące przejęcia. Chyba, że ktoś przyszykował wałek.
Co do rekomendacji niech wypowie się ktoś kto zna lepiej spółkę, bo ja nie czuję się kompetentny.