Z przykrością muszę się zgodzić. W najlepszym wypadku info będzie nijakie, wybrano zarząd, nijakie osoby w zarządzie, albo i nie wybrano... I tak oznacza to powole obsówanie kursu. Bardziej interesującemoże być info po dzisiejszej sesji,w końcu przemielono ponad 1mln akcji!?!
nie rozumiem waszego rozumowania że niby cisza to na pewno złe wieści a jakby dobre to zapewne biegli by co tchu żeby nas poinformować?? oni się tak nie ekscytują jak wy !! a z drugiej strony co to za info kto będzię prezesem dla mnie to w 90% będzie neutralne info no chyba że stróż parkowy awansuje to trzeba uciekać, albo z drugiej strony Buffet będzie prezesem to będzie super, a reszta to neutral ważniejsze info to inwestor i układ
Mi si wydaje,że jak nie ma infa to dobrze, jutro koło południa podadza kto jest nowym prezesem i kto wszedł do zarzadu. wtedy bedziemy wiedziec czy jest inwestor czy nie.
nikt z rodziny S czyli ani Teresa, ani Agnieszka, ani Kacper ani też Franc nie gwarantuje żadnej pozytywnej zmiany... niestety oni starają się grać na zwłokę aby jak najwięcej spraw się przedawniło... smutne ale prawdziwe... jeśli ich się usunie to i kilka tematów wyjdzie na jaw no i może ktoś jeszcze z tą firmą będzie znowu chciał rozmawiać...
po 1 to Wedlug mnie nikomu innemu nie zalezy na tym by tak spolka przetrwala jak wlasnie rodzinie studenckich. Zreszta nie wydaje mi sie ze zrezygnuja z kieorwania = dla nich to raczej sprawa honorowa...
po 2: dla nas istotnym jest jak juz wspomnial ktos powyzej czy bedzie ktos od potencjalnego inwestora lub wierzyciela a moze jedno lub 2.
ale to sa poborzne zyczenia a zycie to zweryfikuje.
inna sprawa jest jak zareaguje ulica na jakiekolwiek informacje. Bo to nie koniecsznie musi bu
po 1 to Wedlug mnie nikomu innemu nie zalezy na tym by tak spolka przetrwala jak wlasnie rodzinie studenckich. Zreszta nie wydaje mi sie ze zrezygnuja z kieorwania = dla nich to raczej sprawa honorowa...
po 2: dla nas istotnym jest jak juz wspomnial ktos powyzej czy bedzie ktos od potencjalnego inwestora lub wierzyciela a moze jedno lub 2.
ale to sa poborzne zyczenia a zycie to zweryfikuje.
inna sprawa jest jak zareaguje ulica na jakiekolwiek informacje. Bo to nie koniecznie musi byc logiczne.
podobno jakis bezdomny zostal powolany do zarzadu i ma zarabiac 7500 zl miesiecznie - studencki ciagnal 50000 miesiecznie wiec to spora oszczednosc, z tego co wiem jest w kasie 112 752 zl wiec na kilka miesiecy na pensje jest
Co tu więcej mówić? Jak czytam to forum, to dochodzę do wniosku, że i tak każdy ma swoją rację i wie najlepiej. Każdy, kto tak naprawdę interesuje się losami spółki, mógł zarejestrować się i być na walnym. Większość forumowa to niestety banda krzykaczy, która wie mało albo nie wie nic.
nikt nie oczekuje szczegółów, powiedz tylko jakie są twoje odczucia co do samej atmosfery spotkania i czy sam przebieg obrad pozwala na umiarkowany optymizm co do woli porozumienia się co do próby zrobienia czegoś w celu ratowania spółki, czy tylko jałowe wytapianie czasu nic nie wnoszące
oszczędnie w słowa - może to i dobrze, ale potwierdzają się tezy:
- powolny skup
- próby wywołania spadków w celu odebrania od spanikowanych
- dziwne przejęcia zobowiązań TEX
- dłużnikom bardziej opłaca się układ niż umorzenie postępowania likwidacyjnego
- unikalne aktywa w Europie
- duża rentowność na działalności GIS
- coraz ciekawszy wykres średnioterminowy
co przemawia za wzrostami:
- niski wskaźnik c/wk
- prawdopodobieństwo dokapitalizowania poprzez emisję dla inwestora