• nareszcie up :) Autor: ~xgregx [92.15.71.*]
    Pozdriwienia dla leszcza " Czesio 2008"
  • Re: nareszcie up :) Autor: ~zeb [195.47.201.*]
    zawsze mnie zastanawia fakt że ludzie czekają z zakupem aż ktoś pierwszy złoży zlecenie, tylko że potem rozpoczyna się lawina zleceń i w efekcie sami się do tego przyłączamy tylko juz po wyższym kursie niz gdybysmy kupil jako pierwsi. Wniosek z tego jest taki iż najlepiej być pierwszym bo wtedy kupimy najtaniej - po nas wejdą następni którzy dostrzega że ktoś (czyli my) zaczyna skupowac. filozofia stada, :)
  • Re: nareszcie up :) Autor: ~xgregx [92.15.77.*]
    racja , tylko kiedy to wyczaic ??? ja bylem ubrany rok z pmd i mialem momenty zwatpienia !
    ale czytajac posty zdalem sobie sprawe ze wiekszosc to bzdury ktore leszcze wypisuja , majacy po najwyzej kilka tysiecy zainwestowane w papierze ! jak spadnie kurs o pare procent to znowu zaczna wypisywac bzdury ... bo straca 100zl ...
    Kupilem po 8.24 dosc sporo i i teraz mam satysfakcje ze nie poszedlem za stadem jak pare miesiecy temu spadlo ponizej 8.24 :) i zamierzam trzymac dalej ! :)

Pozdrowienia dla Wytrwalych posiadaczy !!!
  • Re: nareszcie up :) Autor: ~grey [89.228.143.*]
    ja takze trzymam i bede trzymał do 100 :) mysle ze niebawem tam sie znajdziemy, na kolejne ni prorokuje spadek do 13 -12 a potem znowu do góry np 20 :) i wyzej :)
    pozdrawiam wszystkich wytrwałych i czesia :)
  • Re: nareszcie up :) Autor: ~Zbyszek [77.253.97.*]
    Grey. Jaka korekta? Przy takim ff to korektą będzie wzrost po kilka procent, zamiast 20-30 % dziennie. W następnym czasie tylko takie korekty będziesz tu widział. Tu się kroi coś bardzo, ale to bardzo grubego. Sam wolumen o tym świadczy. Każdego dnia jest bity rekord wszczechczasów ustanawiany dnia poprzedniego. I jeszcze słowo na temat ff. W ciągu ostatnich dni cały dostępny ff został wykupiony. I szczerze wątpię, by ktoś chiał sprzedawać swój pakiet zadowalając się kilkoma marnymi procentami zysku. A Ty, jeżeli się nie zapakowałeś wystarczająco syto to już Twój problem. Wątpię, żeby ktokolwiek trzeźwo myślący posłuchał Twoich złorzeczeń i odsprzedał Ci w promocyjnej cenie.
  • Re: nareszcie up :) Autor: ~123 [77.255.47.*]
    Widzieliście arkusz zleceń po stronie sprzedaży? Kurcze, do 100 zł nie ma nawet 6000 sztuk!!!
  • Re: nareszcie up :) Autor: ~helio [91.94.191.*]
    drodzy poczatkujacy slyszeliscie kiedys o zleceniach ukrytych ? zenua takie naganianie, zawsze konczy sie tak samo -spadkami , rozumiem ze gracie na spadki ?
    Ukryte powiadasz? A ile jest tego ukrytego? Jeśli już taki dobry wujek jesteś to mnie oświeć proszę.
    Rozumiem, że koniec dyskusji z powodu wyczerpania argumentów.
  • Re: nareszcie up :) Autor: ~Edi [87.205.83.*]
    I po co panowie te złośliwości. Może są jakieś ukryte zlecenia. Może jest ich bardzo mało. Jeżeli jednak odrzucić złe emocje i spojrzeć przyjrzeć się tej spółce to raczej beziemy tutaj w najbliższym czasie świadkami powtórki z Polrestu i Pronoxu. Z tą jednak różnicą, że Permedia to nie żaden bankrut. A wzrosty będą bardziej przypominać Boryszew w okresie ostatnich wzrostów. To tyle z mojej strony.
    P.S.
    Oczywiście będę wdzieczny za podjęcie tematu i wszelaką dyskusję na temat tej spółki. W miarę możliwości bez naganiactwa. I pieniactwa. Bo naganianie i tak nic nie da. Każdy ma swój rozum i tak zrobi, jak mu będzie intuicja podpowiadała. A pieniactwo też niczemu nie służy. Skorzystajmy z możliwości tego forum i wymieniajmy się w kulturalny sposób swoimi obserwacjami i przemyśleniami.
  • Re: nareszcie up :) Autor: ~Świezak27 [83.11.246.*]
    Bardzo prosiłbym o rade, własnie wyskoczyłem z PZU, siedziałem 6x max od debiutu bez redukcji jak dobrze pamietamy, teraz mam wielki dylemat czy lapac Optysia na dnie czy wsiadac do tego pociągu bo tu sie cos ciekawego zaczyna,spółeczka jakby niedowartosciowana prosze o opinie doswiadczonych włascicieli tego ciekawego papierka leszczom i naganiaczom z góry dziękuje!
  • Re: nareszcie up :) Autor: ~Wyznacznik Trendu [83.22.154.*]
    Jakby nie patrzeć mamy bardzo silny trend wzrostowy. W piątek korekta została dokonana w locie i przy ogromnych (jak na tę spółkę) obrotach, po domknięciu luki, ruszyło dalej. Mało tego, ukryte zlecenia to były KUPNA i to na wiele tysięcy akcji, a nie sprzedaży, które w dodatku nie zostały nasycone. Moim zdaniem większość FF już jest w rękach pewnej grupy graczy/inwestorów i mam przeczucie, że 20zł będzie tylko krótkim przystankiem. Są teraz tylko dwa wytłumaczenia tego co się dzieje:
    1. Pewna grupa spekulantów zwietrzyła idealny papier do jazdy (mały FF, argumenty po stronie AF, brak większych podmiotów w akcjonariacie, które mogłoby realizować po drodze zyski - główny akcjonariusz ma akcje po 100zł). W tym wypadku muszą oni zrobić odpowiednio dużą jazdę by mieć spory zapas na pozbycie się papiera. Jako, że zbierali jeszcze dużo w okolicach 16 zł, to podejrzewam, że zajadą na co najmniej 30zł - pierwszy większy opór (20zł to tylko mało znaczący opór bardziej psychologiczny).
    2. Insiderzy wiedzą, że spółka wraca do starej działalności i uruchomienia linii tlenków niklu i np. podpisała kontrakt w związku z tym z dużym podmiotem. Jest to bardzo prawdopodobne ze względu na bardzo duży wzrost cen niklu w ostatnim czasie (niskie ceny były przyczyną zamknięcia tej linii). Przypominam, że Permedia była wyceniana na 155zł w czasach, gdy ta działalność była rentowna. W tym wypadku będziemy mieli powtórkę z Synthosa i innych spółek chemicznych, które są teraz na topie.
  • Re: nareszcie up :) Autor: ~Permediowiec [178.182.0.*]
    Co ty tu wypisujesz o AT. Ludzie już dwa lata temu wiedzieli o tym co będzie na spółce, a ty pewnie wszedłeś na ostatnich wzrostach i podniecasz się marnym % który może zarobisz.
    Nabierz pokory bo stracisz kapitał i popłyniesz jak niejeden w tym kasynie
  • Re: nareszcie up :) Autor: ~Wyznacznik Trendu [83.22.154.*]
    To chyba dobrze, że wchodziłem po czytelnych sygnałach odwrócenia trendu w postaci wyników i wybicia z konsolidacji (10zł i 12zł) zamiast kisić ogóra przez 2 lata jak ty? O moje pieniądze się nie martw...a tak poza tym to wybacz, ale nie chce mi się więcej dyskutować z prostaczkami. Nara
  • Re: nareszcie up :) Autor: ~Obi [77.253.103.*]
    Wchodź chłopie za wszystko co masz. W ciągu paru tygodni spokojnie przebije 40 złotych. Gdzie zarobisz tyle? Poza tym ryzyko małe, bo papier nie przegrzany jeszcze. A Optyś to cholera go wie, co z nim będzie. Może wzrośnie, może sie spieprzy. Tutaj na Permedia jak na razie tylko jeden kierunek. Giewont. Na początek.
  • Re: nareszcie up :) Autor: ~swiezak27 [83.11.246.*]
    DziĘki Obi za rade,cały czas sie zastanawiam 70 tys. zl to wszystko co mam, i będe sie modlił zebys miał racje co sie z Optysiem bedzie działo to fakt tez nic pewnego przynajmniej na najblizsze dni ,ale wizja wyciągniecia 100% do wiosny całkiem realna, przynajmniej według mnie.
  • Re: nareszcie up :) Autor: ~Obi [77.253.103.*]
    You're welcome Świeżak. Zobaczysz, nie będziesz żałował.
  • Re: nareszcie up :) Autor: ~swiezak27 [83.28.51.*]
    Spoko Obi nie zapomne sie przywitac jak zdecyduje, i uda mi sie wskoczyć jutro na pokład:-) co prawda mi akurat brak tyle optymizmu,(lub wiedzy) ze "40 pojawi sie na Giewoncie":).. mimo to strasznie mnie kusi odrzucenie wczesniejszego założenia być moze duzo skromniejszego, ale i moze mniej ryzykownego zysku na "SYNTKU"..., oczywiscie podoba mi sie Twoja wizja,mam nadzieje ze poparta doswiadczeniem..Pozdrawiam
  • Re: nareszcie up :) Autor: ~Asterix [87.205.84.*]
    To się Panowie poniżej 20 nie otworzy...
    Przejęzyczyłem się. Nie zamknie poniżej 20 - miało być...
    Zaraz powtórzy się schemat z piątku. Tak, jak Zeb wcześniej pisał. Czają się, czają z zakupem, by uszczknąć kilka groszy taniej. A za chwilę będą się zabijać PKC, aby zdążyć przed widłami :-) Hehe
  • Re: nareszcie up :) Autor: ~pancake [87.205.136.*]
    historia lubi się powtarzać
[x]
PERMEDIA -15,34% 8,00 2013-12-12 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.