Dzisiaj jest czarny dzień dla właścicieli Polrestu. Ich walor stracił 30 % a straci drugie tyle. Zniknęły pieniadze z rachunków inwestycyjnych, nadzieje sie rozwiały, marzenia pękły jak bańka mydlana....
Straszne...
mam srednia 1,39. miałem sprzedać najpierw przy 0,8 potem zaraz, zaraz. Jeszcze dziś rano wystawiłem zlecenie na 1,16 ale widząc otwarcie - szybko to usunąłem. Tak jest jak chcesz odrobić. to sie prawie nigdy nie udaje. Ale poczekam, wyłącze kompa, zobacze co jest o 16.00.
choć nadziei na dalsze wybicie - brak.
Przecież wiadomo od wielu miesięcy, że Polrestu już nie ma. Jest tylko nazwa i 25 mln długów. I nie ma chyba nikogo, kto by o tym nie wiedział. Ubiegłotygodniowa spekulacja była majstersztykiem tych, którzy to organizowali. Jeśli ktoś chciał przy okazji uszczknąć coś dla siebie, to wiedział, że ryzykuje utratą całych zainwestowanych pieniędzy. Są zapewne tacy, którym się udało, ale są w mniejszości. Większość musi stracić, aby zarobić mogli organizatorzy spekulacji. Więc nie piszcie o jakiejś tragedii. Jest, jak miało być i koniec. Żart z ucieczką z walizką pieniędzy jest mało przekonywujący, gdyż żadnych pieniędzy w Polreście nie ma i już nigdy nie będzie.