• Bez infa nie pojedziecie Autor: ~tupeczek [83.238.233.*]
    Niepoważny według mnie jest Prezes. Gdyby dbał o kurs i drobnych akcjonariuszy, którym sprzedał śmiecie w postaci akcji po 20 zł. to widząc zachowanie kursu poinformowałby o czymkolwiek (a ma oczym) póki jeszcze jest zainteresowanie akcjami bo inaczej kurs wróci na 6-7 zł szybciej niż myślicie.
  • Reeeeeee: Autor: ~carlsberg [89.77.71.*]
    W minionym tygodniu pojechał w górę po "świetnym infie" no nie ? także nie mędrkuj, co ma byc to będzie
  • Re: Reeeeeee: Autor: ~tupeczek [83.238.233.*]
    A po czym pojechał? Po tym jak RDO zmusiło do szybszego kupna kupców nagonionych przez opinię w forbesie. Pary starczyło na dwie i pół sesji, czwartkową wzrostową, piątkową obronną i pół poniedziałkowej. Jeżeli Moritz nie potwierdzi oficjalnie tego o czym pisali w forbesie czyli, że działaja w temacie i wszystko jest na dobrej drodze będzie z sesji na sesję gorzej, zaczną strzelać stoop-lossy i będzie szybki powrót.
  • Re: Bez infa nie pojedziecie Autor: ~44 [188.146.224.*]
    Tupeczek, czy ty masz nic do roboty? Nie widziałem jeszcze bardziej obrażonego na spółkę ex-akcjonariusza. Odpuść sobie, strasznie Cię ta inwestycja stłamsiła. Z obiektywizmem Twoje wpisy nie mają nic do czynienia. Ustaw kupno na 8.15-8.25 i wskakuj na pokład.
  • Re: Bez infa nie pojedziecie Autor: ~kris b [83.21.207.*]
    kolego tupeczek-moritz nic nie musi potwierdzac-odpowiednie infa poszly-i odnosnie fordony w bydgoszczy-i o siewierzu-no i w koncu modenie/ o zaleglej wplacie 28 mln/-wnioski niech sobie kazdy sam wyciagnie.co do ceny-wszyscy wiemy ze wciaz nie jest drogo-zaczal sie obrot-i jego nie mozna przypisac tylko rdo-ja przez te dni widzialem mnostwo pojedynczych zlecen wiem jedno kolega google czeka na nasze akcje po 3.95-to juz wiem
  • Re: Bez infa nie pojedziecie Autor: ~tupeczek [83.238.233.*]
    Co jak co ale mi zarzucać brak obiektywizmu? Ja też kiedyś ślepo wierzyłem w tą spółkę i tak jak wy pisałem na forum jaka to perełka. Przyszła bessa i przejrzałem na oczy. Zobaczyłem, że zarządowi spółki wcale nie zależy na dobrym biznesie tylko na utrzymywaniu spółki przy życiu nawet kosztem kursu i co za tym idzie kosztem drobnych akcjonariuszy, którzy tak jak ja uwierzyli w bajeczki, które opowiadał Prezes. Spółka jest tania to fakt, nawet bardzo tania ale do tego by rosnąć nie wystarczy być tani. Jest to tylko jeden z warunków, a niekiedy nie jest on nawet konieczny. Przykładem mogą tu być np. Amica, Boryszew, MWTrade, które nie są tanie, a nie mają problemów z rośnięciem. Najważniejszy jest stabilny biznes i przewidywalność tego co zrobi zarząd i że będzie dbał jak najlepiej o interesy spółki, a nie o swoje. Tutaj TUP pozostawia wiele do życzenia i zraża do siebie kolejnych inwestorów, którzy wierzcie mi już nigdy przez to nie będą mieli dobrego zdania o spółce i włożą ją do szufladki z napisem „śmieć”.  Przypomnę tylko kilka niespełnionych obietnic z ostatnich paru lat: centrum logistyczne w Tarnowskich Górach (część pieniędzy z emisji miało na to pójść), livingsteel i euroconstruction czekano tylko na zgodę na budowę w Warszawie i miał powstać budynek – teraz się nie opłaca, firma zajmująca się remontami dróg – też wtopa, Forest Hill w Katowicach też niby czekają na pzp – nie ma go do dziś i założę się, że jak będzie to też nie będzie się opłacało, a tak się składa, że jestem z Katowic i powiem wam, że ta działka jest bardzo niedaleko mnie i obok tej działki inny deweloper już od kilku lat buduje luksusowe osiedle sprzedaje i jemu się opłaca . Utrzymywanie szwalni Roda, która kwartał w kwartał przynosi od kilku lat tylko straty (a był czas, gdy chciała Mewa kupić od nich ten biznes to nie sprzedali), utrzymywanie chyba tylko po to by zarząd miał gdzie wypoczywać portu Nieporęt (cały czas przynoszącego straty i co najlepsze w prognozach spółki te straty będą jeszcze przez kilka lat). Moje pytanie więc brzmi po co dokładać do biznesu bez perspektyw. Mógłbym wymienić jeszcze kilka takich niewytłumaczalnych niewypałów. To wszystko właśnie powoduje, że spółka jest tam gdzie jest i rośnie grono inwestorów, którzy tak jak ja nigdy nie uwierzą już w nic co powie Prezes.
  • Re: Bez infa nie pojedziecie Autor: ~kris b [83.21.207.*]
    alez oczywiscie ze po czesci masz racje-tup zaliczyl pare wtop i nieudanych inwestycji-t fakt-przyszla bessa-i wile dobrych spolek zlali do niewyobrazalnych cen-sam kiedys bralem.groclin i amice po 3.5-prakrycznie za darmo-troche tam poskakalem a trzeba bylo trzymac.co do tupa-za duza czesc z emisji za 20 zl zakupili w oznych miejscach polski-nieruchomosci-ktore moga procentowac w przyszlossci-i to jest dobre zabezpieczenie-to jest zawsze ziemia.sprawy co do siewierza sie konkretyzuja-a to teraz jest ich sztandarowa inwestycja.widzialem jak w tamtej hossie prul powiettze pod modene/pow.60zl/-nie mialem go wtedy-ale sledzilem i oblizywalem sie.az tu przyszla bessa i po raz pierwszy kupilem go ok.5zl -i bylem w szoku-ze tak tanio.odkupilem go ostatnio-po infie o siewierzu-bo wiem ze to duzo wieksza inwestycja niz modena w poznaniu/pozdro
  • Re: Bez infa nie pojedziecie Autor: ~ff [89.78.237.*]
    Dziś przy 8.88 wysiadłem - dobił mnie obrót. Jak w polskim filmie - nic się nie dzieje. Osobiście wolę akcję, ale życzę powodzenia chociaż wykres wygląda nieciekawie...
  • Re: Bez infa nie pojedziecie Autor: ~tup [79.189.75.*]
    Teraz dobrze widać to o czym mówi tupeczek. Jeżeli zarząd nie dba o kurs spółki to mamy co mamy. Gdyby to był np. Boryszew to już w poniedziałek poleciałoby info żeby podtrzymać dobrą atmosferę i przebić ważne opory. Zarząd TUP ma to jednak gdzieś i zostawia was na pastwę losu.
[x]
ALTA 3,24% 1,91 2025-09-26 16:04:50
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.