• Potencjał wzrostowy i możliwości spekulowania. Autor: ~Myślący [79.184.151.*]
    Nieźle sobie poczyna nasz Fasing. Kiedy czas na Moja?
    Aby wywindować kurs fasinga potrzeba 16 mln zł (716 tys. akcji w tzw. wolnym obrocie razy kurs 23 zł). Aby wywindować kurs moja potrzeba ok. 11,5 mln zł (3 900 tys akcji w wolnym obrocie razy kurs 3 zł), jak myslicie ile akcji fasinga jest w posiadaniu windujacych kurs? Ile akcji moja jest już w posiadaniu tych windujących z fasinga?
    Ile akcji moja będą oni mogli odkupić z zysku ze sprzedaży akcji fasinga? czy powtórzą to z fasinga na Moju?
  • Re: Potencjał wzrostowy i możliwości spekulowania. Autor: ~Twardy_Akcjonariat [83.4.220.*]
    Dobrze ci radziłem na innym wątku byś nie wyskakiwał z Fasinga po 20zł. Tutaj jest silny trend wzrostowy, opory na 20, 21 i 23 złamane jak zapałki. Z trendem się nie walczy, a tak na oko zaniesie on nas w okolice minimum 30zł. Więc nie sądzę by ktokolwiek myślący sprzedawał Fasing i wskakiwał na MOJ-a właśnie teraz. Zresztą pod co ma ta spółka rosnąć? Dla Fasingu mógłbym podać multum powodów.
  • Re: Potencjał wzrostowy i możliwości spekulowania. Autor: ~Myślący [79.184.151.*]
    Przyznaję, że miałeś rację. Wywaliłem do tej pory ok. 80% papierów. Szkoda, ale mądry Polak po szkodzie, chociaż.
  • Re: Potencjał wzrostowy i możliwości spekulowania. Autor: ~Twardy_Akcjonariat [83.4.220.*]
    Z drugiej strony nie sądzę byś na MOJ-u stracił kupując w tych cenach. Papier na dnie dołowania branży około górniczej, więc będzie pewnie spokojnie rosnąć. Może pojawią się wkrótce kolejne spekulacje i będzie wybicie jak kiedyś na 4zł, ale potrzeba do tego infa, a to zawsze loteria. W każdym razie nie liczyłbym akurat teraz na kapitał z Fasingu...w każdym razie nie na mój :)
  • Re: Potencjał wzrostowy i możliwości spekulowania. Autor: orion2244 [79.162.3.*]
    TWARDY akcjonariat........
    15zl----------19zl---------------24zl------------------STRONG BUY

PS.pozdrowienia.......................50zl...............strong buy
    pogadamy za tym.................razem sądzę,że niedlugi czas
  • Re: Potencjał wzrostowy i możliwości spekulowania. Autor: ~NEMO [89.174.253.*]
    Dnia 2010-09-03 o godz. 21:13 ~Myślący napisał(a):
    > Nieźle sobie poczyna nasz Fasing. Kiedy czas na Moja?
    Aby
    > wywindować kurs fasinga potrzeba 16 mln zł (716 tys. akcji
    > w tzw. wolnym obrocie razy kurs 23 zł). Aby wywindować kurs
    > moja potrzeba ok. 11,5 mln zł (3 900 tys akcji w wolnym
    > obrocie razy kurs 3 zł), jak myslicie ile akcji fasinga
    > jest w posiadaniu windujacych kurs? Ile akcji moja jest już
    > w posiadaniu tych windujących z fasinga?
    Ile akcji moja
    > będą oni mogli odkupić z zysku ze sprzedaży akcji fasinga?
    > czy powtórzą to z fasinga na Moju?

Pierwsza moja rada to zmien nicka,po twoich wpisach jasno widac ze nie pasuje do ciebie,oficjalny FF na tej spolce ni jak ma sie do rzeczywistosci a wiem co pisze,moim zdaniem teraz jest czas na kupowanie akcji fasia a nie sprzedaz.Co do moja, tez bedzie mial swoje dni.Pzdr.

• Re: Potencjał wzrostowy i możliwości spekulowania. Autor: ~fds [85.219.187.*]
    taka prawda jest że z tego co mi sie wydaje to dużo ludzi tutaj wiele gadało a po wzrostach pare % uciekli z papiera ... ja do nich nie naleze naprawde wierze w fasinga i chyba w przyszlym tygodniu cos skubne coprawda podwyzsze srednią ale imho jest dalej tanio a cos sie dzieje wiec ryzyko kiszenia sie zmniejszylo a to jedyne co mnie powstrzymywalo przed dalszymi zakupami ;)
  • Re: Potencjał wzrostowy i możliwości spekulowania. Autor: ~kk [79.185.188.*]
    Zdym ryzykiem kiszenia się to masz rację. Zauważcie,że zostały wybrane te 200 z postępem co 5 i 10 gr i jakoś nowych nie ustawiają. Nie było również tych tradycyjnch zrzutów w dół.To by wskazywało,że im akcje wybrali. Do wartości księgowej też jeszcze dużo brakuje,a wypłacenie dywidendy wkazuje,że w tym roku zapowiadają się dobre zyski.Drobnego akcjonariatu na Fasingu jest mało i jest zdyscyplinowany i uparty -na to wskazują transakcje. Zobaczymy . Chociaż czasem celowo piszę głupoty. POzdr ::)))
  • Re: Potencjał wzrostowy i możliwości spekulowania. Autor: ~Twardy_Akcjonariat [83.22.151.*]
    To prawda, wyszliśmy ze strasznej kiszony i stagnacji. Pojawiły się obroty i zainteresowanie spółką ze strony kogoś większego, kto zmiata wszystko z podaży (wyleszczając z papiera gros osób, które myślały, że będzie tradycyjny powrót z poziomu 20 na 15zł) oraz dołączyło kilku drobnych do nas po drodze, a na wyższych poziomach dołączą kolejni. Stawiam, że szeroki rynek pozostanie jeszcze kilka miesięcy w konsolidacji, ale tylko wybrane spółki będą dynamicznie rosnąć, a Fasing ma ku temu wszelkie podstawy. Przypominam, że Fasing to nie tylko łańcuchy, ale też biogazownie i ekologiczna deweloperka :) W miarę możliwości dokupuję, choć mam pakiety z różnych poziomów - 9, 15, 20, 21 Obroty rosną - czas Fasingu nadszedł.
    PS. Ktoś wcześniej wspomniał o Permedii - ze swojej strony polecam się zainteresować. W średnim terminie może być ciekawie.
  • Re: Potencjał wzrostowy i możliwości spekulowania. Autor: ~inwestor [79.185.50.*]
    do samej wartości księgowej mamy z 10zł, porównajcie z resztą małych spółek kosztują proporcjonalnie kilka razy więcej a nie mają takich wyników, FF jest moim zdaniem znacznie mniejszy, mnie możecie odliczyć bo mam parę akcji fasinga i permedii na emeryturę
  • Re: Potencjał wzrostowy i możliwości spekulowania. Autor: ~cvbnm [77.112.61.*]
    Ale bełkot. Jesteś niepełnoumysłowy? Zarobiłeś to się ciesz. NEMOta dalej trzyma akcje. I zarabia. NEMOta! Dobieraj ile sił! No, dawaj kurs do góry.
  • Re: Potencjał wzrostowy i możliwości spekulowania. Autor: ~NEMO [83.5.52.*]
    Dnia 2010-09-04 o godz. 19:07 ~cvbnm napisał(a):
    > Ale bełkot. Jesteś niepełnoumysłowy? Zarobiłeś to się
    > ciesz. NEMOta dalej trzyma akcje. I zarabia. NEMOta!
    > Dobieraj ile sił! No, dawaj kurs do góry.

To juz nie jest szczekanie ,to psi skowyt,najbardziej z twojego majaczenia podoba mi sie ,,niepelnoumyslowy",lepiej juz ci wychodzi ten biznes z rozna iloscia zer ,inwestowanie zostaw ludziom ktorzy maja o tym pojecie i do tego maja za co .Jeszcze jedno,nie pluj na klawiature i ekran jak piszesz.
  • Re: Potencjał wzrostowy i możliwości spekulowania. Autor: ~Twardy_Akcjonariat [83.22.151.*]
    Niestety obawiam się, że ten skowyt może się nasilać wraz z nieubłaganie rosnącym kursem, ale jak to mawiają: "psy szczekają - karawana jedzie dalej". Niech się jednak kolega "cvbnm" tak nie martwi, rzucimy mu z poziomu 40zł jakąś kość na osłodę.
  • Re: Potencjał wzrostowy i możliwości spekulowania. Autor: ~cvbnm [77.112.58.*]
    No nicka masz jak się patrzy. Po 40zł mówisz koleś? Chyba masz jajecznicę pod kopułą jeżeli liczysz że komuś te akcje po tyle upchniesz.
  • Re: Potencjał wzrostowy i możliwości spekulowania. Autor: ~cvbnm [77.112.58.*]
    Tylko NEMOty mają problem ze ślinotokiem. Geje nie.
  • Re: Potencjał wzrostowy i możliwości spekulowania. Autor: ~kris b [83.25.43.*]
    do kolesia-cvbnm-''z glupkami sie nie dyskutuje przed glupkami trzeba sie bronic''-wojciech cejrowski.chyba gosciu pomyliles watki-i nie wiesz co to jest grupa fasing-moj.zero merytoryki.spierdalaj na petrola i triona-tam jest twoje mijsce.fassing ruszyl a pol-idioci zdziwieni.teraz czas na moja-musi rownac.pozdro
  • Re: Potencjał wzrostowy i możliwości spekulowania. Autor: ~kris b [83.25.43.*]
    fasing jest potentatem w swojej branzy-ma rowniez wejsc w biogazownie i ew.w deweloperke-juz podpisal wstene porozumienie z firma hiszpaanska-te tumany z warszawy nie wiedza co maja za perelke w kraju-podejrzewam ze fasing moze byc na celowniku duzych firm wydobywczych z chin.rpa czy brazylii-nikt na warszawake nie bedzie czekal-niech najpierw sprzedadza police-fasing to perelka a moj moze nia byc w przyszlosci
  • Re: Potencjał wzrostowy i możliwości spekulowania. Autor: ~SHUN_TZU [94.246.150.*]
    i jak się podoba???? to tylko przygrywka taka muzyczna uwertura :)
  • Re: Potencjał wzrostowy i możliwości spekulowania. Autor: dudekius [89.74.185.*]
    Po takiej korekcie wzrostów otwieram sobie wskaźniki na SW i od razu się utwierdzam co do trzymania papiera pozdrawiam twardy akcjonariat
  • Re: Potencjał wzrostowy i możliwości spekulowania. Autor: ~kk [79.185.174.*]
    Popularnie mówiąc,kręcą,chachmęcą czyli mieszają i chcą sprowokować sprzedaż,ale to ich sprawa masją do tego prawo. Komu dziś wrzucili więcej niż 200akcji ? Czy jest taki ?
  • Re: Potencjał wzrostowy i możliwości spekulowania. Autor: ~zbieracz [83.2.158.*]
    Ja jestem. Oddałem 500 powyżej 24 i dzisiaj odebrałem. To lubię!
  • Re: Potencjał wzrostowy i możliwości spekulowania. Autor: ~kk [79.185.174.*]
    I wrzucili jedną dużą porcją czy małymi porcjami ?
[x]
FASING -0,79% 12,60 2025-10-06 16:05:34
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.