30% akcji z 647k przemielone >1,10. cisza na forum tu i na parkiecie wskazuje że sporo ludzi się wysypało i ktoś to umiejętnie zebrał. Będzie jak na drągowskim
a to ciekawe bo po pierwszym półroczu maja 77 tys zysku przy kapitalziacjai przekracającej 20 milionów to dobry wynik ? nie wiem po co wczoraj wczoraj ktoś porównywał Eskomosa z EEX i po co ale
Eko-Export ponawia współpracę z Omega Minerals
2010-08-26 10:03
Wczoraj Eko-Export wysłał pierwszą partię mikrosfery do spółki Omega Minerals.
Współpraca między podmiotami została ponowiona po kilku latach przerwy.
Nie podano wartości zamówienia: przekracza ona jednak 10 proc. kapitału własnego Eko-Export, który na koniec czerwca sięgał 9,38 mln zł.
- Trwają intensywne rozmowy na temat wieloletniej szeroko rozumianej współpracy - napisał w komunikacie Jacek Dizedzic, prezes Eko-Export.
Po pierwszym półroczu spółka ma 3,98 mln zł przychodów i 36 tys. zł zysku netto.
Plan na cały rok 15,3 mln z przychodów i 1,5 mln zł zysku netto.
roga Szanowna Nikusiu wiem dobrze ze można beknąć ale wiesz jeśli siedzisz również na EEX że jestem powazny EEX mam rozpracowany w każdym szczególe a na Eskimosie na szybko sobie przyciąłem i daj wam Bóg 5 zł ale jeśli mówiezę zyski cienkie jak d..a węża to na czymś się opieram i nie jest to laska chodż wierze że Ty nią jesteś a teraz do konkretów
Do RR, masz rację, nie doczytałam dokładnie Twojej wypowiedzi. Uniosłam się, bo dziś pada, bo mam dość frustratów, bo uważam,że minimum uczciwości nawet na forum należy się tym, którzy zaczynają. Giełda to przyszłość, wziąłeś pod uwagę, jakie będą zyski za III kwartał, roczne przy tych uwarunkowaniach pogodowych. Pozdrawiam
zobacz na wyniki które CI podałem i oceń perspektywy EEX i Eskimosa tu masz wywiad z prezesem marnie oj marnie może powtórzą wyniki a przejęcie to chyba jasne że dodrukuja akcji na EEX przychody będą skokowo rosły setki % a tu ledwo stagancja ale każdy sam decyduje o swoich inwestycjach
Do RR, pisałam,że mam Ekoexport , te kilka miesięcy stagnacji trochę denerwuje, ale czekam na rynek główny. A co do Eskimosa, pamiętasz Ekoexport ok. przełomu roku. Wtedy to były tylko pobożne zyczenia. W produkcji mrożonek jesteśmy (Polska) potęgą. Zakładam dobry zarobek.
Gdyby prezes nie ogłosił nowej emisji,to kurs Eskimosa byłby dziś na poziomie 1.60 zł.A tak to nieudana emisja przed wejściem na NC zastąpiona emisją po wejściu na rynek.Sprzedałem z zyskiem,a teraz popatrzę.
Od początku obecnej dekady spożycie mrożonych warzyw wzrosło ponad dwukrotnie (o 123 proc.), a ich produkcja o 60 proc. Tego rodzaju wyroby są też najbardziej popularne spośród wszystkich przetworów warzywnych (27 proc. spożycia). Mrożonki warzywne i owocowe to jedna z największych pozycji w polskim eksporcie żywności i trzy czwarte eksportu polskich przetworów warzywnych.W europie jesteśmy prawdziwym potentatem w produkcji mrożonek warzywnych (wyprzedza nas Belgia)
Cos mi tu podpada za duzo akcjii wywalonych ponizej 1,10 osobiscie stawiam docelowo najblizsze dni 0,80 gr raczej caly swiat przynajmniej parę miesiecy w dol nawet nie mocno ale w dol wig20 moze spasc do 2100 spokojnie
jesli faktycznie w20 mialby spasc do pozimu 2100.... w co osobiscie watpie (w zamleznosci o jakim horyzoncie czasu mowimy)... co najwyzej 2340 pkt... to nalezaloby sie spodziewac naplywu spekulacyjnego kapitalu z rynku glownego na NC;)
NewConnect ma być dla Eskimosa etapem przejściowym, który ma przygotować firmę do wejścia na główny rynek.
- NewConnect traktujemy jako przedsionek, chcemy się tam zaprezentować inwestorom, to będzie poligon doświadczalny. Zakładamy, że do końca przyszłego roku wejdziemy na rynek główny GPW i tam będziemy realizować duże transakcje akwizycyjne. Nie idziemy na NewConnect po kapitał, ale po doświadczenia. Damy naszym inwestorom perspektywę kolejnych emisji - mówi Stanisław Sulima.
Celem kolejnych emisji będzie pozyskanie środków na akwizycję zakładu przetwórczego. Przejęcia będziemy wykonywać również w późniejszym okresie, po przejściu na rynek główny.
- Myślimy o pozyskaniu z głównego rynku kilkudziesięciu milionów złotych. Nie jesteśmy przywiązani do pakietu większościowego w spółce. Preferowani przez nas będą inwestorzy finansowi, ale nie wykluczamy współpracy z większymi od nas przedsiębiorstwami z branży, takie rozmowy też prowadzimy - mówi Stanisław Sulima