Ładnie ktoś dzisiaj zbierał albo fundusz albo bank bo tyle kasy poszło,no ale co znaczy ta ostatnia pozycja pakiet po 1,50 zł 3000000 czy ktoś wie?oto link.
http://mojeinwestycje.interia.pl/gie/prof/spolki/notowania?wlid=186
niewielka pakietówka nie wydaje mi sie zeby zrobila wrazenie na rynku to tylko 300k waloru porownaj z dzisiejszym wolumenem. Jezeli przegladniesz transakcje zobaczysz ze niewiele mniejsze pakiety dzis lataly i stracaly kurs o 2 dora 3 grosze - szukaj transakcji w okolicach 100k.
1,5 zl to tylko 15% ponizej dzisiejszego zamkniecia jezeli wezmiemy pod uwage ze kupili tego za 450 tys zlotych to nawet jeeli wywala po obecnej cenie zyskaja na roznicy tylko 60 tys nie jest to jakas wielka kwota.
Technicznie wybicie z konsolidacji w pierwszej fali to 1,93 co dalej jak przebijemy ten poziom pomyslimy
ADX pokazuje jeszcze sporo miejsca dla trendu a w obecnej chwili wg tego wskaznika znajdujemy sie w srodku trendu.
PAKIETÓWKA - czyli transakcja skierowana na konkrego kupca (lub sprzedającego) inaczej mówiąc - ja umawiam się z tobą, że w pakiecie kupię/sprzedam ci poza parkietem konkretną liczbę akcji za konkretną sumę. Tobie i tylko tobie.Jeśli jesteśmy "kumplami" - to przelewamy sobie jak piwko z mojej szkalneczki do twojej - a jutro odwrotnie. Kosztuje nas to prowizję, a reszta niech się zastanawia.
zarobiles lub nie hehehehe a jak ci szkoda 4% to znczy ze kupiles wysoko i bedziesz cierpial cala noc bo ... to znaczy ze nie przyjmujesz w gieldzie czegos co nazywa sie strata co w efekcie daje ... patrz wykres PETROLINVEST zeby sytuacja z wiecznym usredniniem w dol sie nie powtorzyla zrob tak
1. naucz sie ustawiac pozycje obronne dla zainwestowanego kapitalu
2. tnij straty na poczatku
3. jezeli chcesz zarabiac naucz sie przegrywac
4. nie usredniaj nigdy w dol
5. dowiedz sie co to jest aksjomat nadziei i powiedz mu pa pa
Logic- ale ale, do kogo adresowany jest ten Twój ostatni post? Pytam, bo nie odnajduję odniesienia logicznego do polemiki na tym wątku. Do mnie to na pewno nie było, a do innych ...? ..no też jakoś nie moge dopasować tej wypowiedzi. To jakaś lekcja dla wszystkich? Jakies pouczenie? Wtrącenie eksperta?Jakis komentarz do czegoś? Odnieś się, rozszerz wypowiedź o "cel wypowiedzi", przedstaw kontekst.