• TrendFollower jaki miał być zasięg na Fasingu?? Autor: ~czarnowidz [192.168.0.*]
    80gr?
    ja dalej twierdzę, ze spokojnie 80zł (pewnie nie za tym podejściem)
    a usłyszysz o nim więcej jak będzie konkurował z ... Gantem
  • Re: TrendFollower jaki miał być zasięg na Fasingu?? Autor: ~to_i_owo [87.239.216.*]
    Chyba Pan strzelił z tym Gantem..w dychę :) develo..
  • śledzisz ? Autor: ~TrendFollower [93.105.131.*]
    śledzisz mój portfel czarnowidzu hehehehe i co? żal dupę ściska nie??
  • Re: śledzisz ? Autor: ~czarnowidz [192.168.0.*]
    śledzę i co widzę kurs Boryszewa faktycznie dogonił Fasing na którym odcięli dywidendę
    ale kurs bo twój portfel chyba nie? pisałeś w dołku że sprzedałeś boryszew i naganiałeś na spadki więc nawet jak być cudownie w dołku odkupił tam gdzie sprzedałeś to trzeba pomniejszyć o prowizję geniuszu :) więc jak na razie nie masz powodów do zachwytów a borek jest właśnie na szczycie więc uważaj bo upadek z wysokiego konia boli bardziej
  • Re: śledzisz ? Autor: ~TrendFollower [93.105.131.*]
    nie przesadzaj z prowizją mam tylko 0,29% i nie porównuj tego Fasingu o obrotach marnego, prowincjonalnego kiosku Ruchu z Boryszewem, który miał ostatnio obrót 29 i pół miliona hahaha
    śledzisz dalej czarnowidz ? hehehe
    pamiętasz czarnowidz było 3,15 jest 3,90zł Co ty na to?? Respektu!
  • Boryszew - jeszcze można kupić z zyskiem! Autor: ~TrendFollower [93.105.131.*]
    kto kupuje takie akcje?? Niewiele ponad 200 sztuk zmieniło dziś właściciela. Nie szkoda wam czasu i pieniędzy??? Sprzedajcie PKC i kupcie sobie rano Boryszew to chociaż zarobicie! Moja rekomendacja Boryszew 6,50 -7,70 zł.
  • Re: Boryszew - jeszcze można kupić z zyskiem! Autor: ~BartoszW [193.201.167.*]
    Ty to chyba słupem Romana Karkosika jesteś. :-)
    Pzdr
  • Re: Boryszew - jeszcze można kupić z zyskiem! Autor: ~czarnowidz [192.168.0.*]
    fakt słupów na borku dużo ale ten osobnik akurat nim nie jest
    to jest z gatunku "Zemsty czegośtam" trafiło się, że raz zarobił na spółce i udziela się na innych spółkach wyśmiewając innych inwestorów i piejąc z zachwytu ile to on już nie zarobił i ile jeszcze zarobi i wygląda na to, że do czasu jak borek nie pęknie będzie forumowym omnibusem ;)
  • inwestory nie ma co! Autor: ~TrendFollower [93.105.131.*]
    cieszcie się chłopaki ponad 100 akcji zmieniło właściciela! A mówiłem wam wczoraj, żeby Boryszew kupić za 3,90!
    czarnowidz, bo drugim Buffettem wkrótce zostaniesz :) Co zrobiłeś z ostatnią 51 groszową dywidendą??? Reinwestowałeś w innego śmiecia Bioton, IDM czy Centrozap?
  • Re: inwestory nie ma co! Autor: ~BartoszW [193.201.167.*]
    Maklerem Karkosika jesteś że tak naganiasz na tego balona Boryszew? Aktualnie prawie 5 mld kapitalizacji (uwzględniając nowe śmieciowe akcje) i prognoza 0,12 mld zysku netto - śmiech na sali.
    Pzdr
  • Re: inwestory nie ma co! Autor: ~TrendFollower [93.105.131.*]
    tzw. inwestorze to ja teraz zarabiam, a ty liczysz dopiero na zyski ;)))

ponad 100%

a ty jaki masz zwrot z inwestycji długoterminowej na dzisiaj?

Nie jestem żadnym długoterminowym inwestorem i chronię swój kapitał.
    Nie żeniłem się z żadną spółką.

Po prostu: jestem tam, gdzie są bardzo duże wzrosty albo bardzo duże spadki, jak oczywiście uruchomią wreszcie krótką sprzedaż;) Z czego bardzo się cieszę.

Jestem spekulantem - traderem. I nie do mnie takie fundamentalne gadki o kapitalizacjach, C/Z itd...
    Nie nawrócisz mnie;)
    To mnie w ogóle nie interesuje!

Życzę 15% zysków!
  • Re: inwestory nie ma co! Autor: ~BartoszW [193.201.167.*]
    Nie myl grania z inwestowaniem. Gra się na płynnych spółkach często balonach takich jak Boryszew, które fundamentalnie są bardzo przeszacowane. Inwestowanie polega na znalezieniu niedowartościowanych spółek z dużym potencjałem wzrostu fundamentalnego. Taką spółką jest Fasing. I obroty są tu dziś mało ważne bo czas na zamknięcie inwestycji będzie za 2-3 lata przy kursie może i 1000% wyższym niz dzisiaj.
    Pzdr
  • inwestorzy Autor: ~TrendFollower [93.105.131.*]
    spółka będzie miała krótki żywot. Tradycyjne górnictwo nie ma przed sobą długiej przyszłości. Słyszeliście o budowie elektrowni atomowych w Polsce?
    W fundamenty, to lepiej tam zainwestujcie! - z myślą o przyszłości.

Jak tu się zacznie wywalanie, to nie zdążycie się pozbierać! I na nic zdadzą się wasze długoterminowe perspektywy.
  • górnictwo w upadku Autor: ~TrendFollower [93.105.131.*]
    wiesz, ile można zarobić przez 3 lata tradingu? grając na wzrosty i na spadki???

na 2-3 lata zamrażać pieniądze licząc na zyski za 3 lata???

a jak za 3 lata górnictwo w Polsce całkowicie padnie??

po co plany budowy elektrowni atomowych??

Gdyby Buffett to robił nie byłby 2. na liście, ale pierwszy wg Forbse'a!

• Re: TrendFollower jaki miał być zasięg na Fasingu?? Autor: ~zolo [83.10.145.*]
    bardzo trafna odpowiedz ja tez tak iwestuje
  • aż 5 lat! Autor: ~TrendFollower [93.105.131.*]
    aż 5 lat trzeba trzymać Fasing, żeby mieć ponad 200 % zysku, a ja połowę tego mam wciągu pół roku na Boryszewie. Ale powiecie, że długoterminowe inwestowanie w wartość jest cacy, a spekulacja - trading zły. Nie zgadzam się z tym.
  • Re: aż 5 lat! Autor: ~BartoszW [87.205.202.*]
    Ale o co ci właściwie gościu chodzi??? Przecież nikt nie twierdzi, tak jak sugerujesz, że granie jest beee. A graj sobie na zdrowie ile wlezie.
    Pzdr
  • Re: TrendFollower jaki miał być zasięg na Fasingu?? Autor: ~zolo [83.29.185.*]
    trend wypad z perelki fasing
  • Re: TrendFollower jaki miał być zasięg na Fasingu?? Autor: ~kk [79.185.192.*]
    Ten trend jakoś nie udziela się na forum Boryszewa.Tylko przyczepił się jak rzep psiego ogona Fasingu ::)))Czyżby otrzymał takie zadanie ???
  • Re: TrendFollower jaki miał być zasięg na Fasingu?? Autor: ~NEMO [89.174.253.*]
    Dnia 2010-09-02 o godz. 23:23 ~kk napisał(a):
    > Ten trend jakoś nie udziela się na forum Boryszewa.Tylko
    > przyczepił się jak rzep psiego ogona Fasingu ::)))Czyżby
    > otrzymał takie zadanie ???

Dlaczego sie nie udziela na forum borka?To przeciez proste,akcji tej spolki nie mial i pewno nie ma,po prostu wybral ja z rankingu spolek przynoszacych najwiekszy zysk,to jego sposob na dowartosciowanie,co do fasingu to mysle ze ta spolke akurat mial ,tylko biedaczek sprzedal ja w dolku,stad ta flustracja,Najlepiej nie odpowiadac na jego posty i to drugie wcielenie vbcmn czy jakos tam zwiednie z braku wody.Pzdr.
  • dzieci Autor: ~TrendFollower [93.105.131.*]
    dzieci najpierw czytajcie, a potem piszcie!

u was też korekta niebawem ;))
  • Re: TrendFollower jaki miał być zasięg na Fasingu?? Autor: ~re [89.171.166.*]
    heh na razie to tylko do wartości księgowej 10zł na akcję Fasing ma zyskać a u Borka to są napompowane akcje po 10grosików i kolejna amisja też po 10groszy - toż to balon i nawet nie porównuj tych spółek, fasing to fundamenty, perspektywy
  • BRS Autor: ~TrendFollower [93.105.131.*]
    perspektywy??? nie bądź śmieszny. A o elektrowniach atomowych słyszałeś?

Perspektywy wieczne -powiedział amerykański inwestor kupując akcje kolei parowej z zamiarem wiecznego trzymania :)))

Oto wyliczenia fundamentalne Boryszewa sporządzone przez crisa, ja się tym nie zajmuję;)

Jeżeli mamy prognozę BRS na zysku netto PLN 121 mln to na 2011 dodajemy zysk Maflow za H1 - 121 +18 (6 miesięcy razy PLN 3 mln jak mówi Prezes Iwanejko )= PLN139 mln

Cableletttra przychody 600 mln PLN (150 mln EUR) - mowi sie o rentownosci netto w branży 5% = ZYSK PLN 30 mln

ergo PLN 139 mln + PLN 30 mln = PLN 169 mln na 2011 ??

zysk na akcje (przed NE) = PLN 0,44 !!!

mnożnik P/E 20 - wycena PLN 8,8 na 2011 docelowa ?
  • Re: BRS Autor: ~czarnowidz [192.168.0.*]
    powiedz czemu wklejasz wszędzie czyjeś bzdurne wypociny a sam nawet nie jesteś w stanie ich sprawdzić? urealnienie wyceny boryszewa to kwestia czasu
    zajmi się lepiej pilnowaniem swojego konta zanim ekipa karka się do niego nie dobierze
  • Re: BRS Autor: ~kris b [83.9.122.*]
    piekne wybicie na perelce macie-doczekaliscie sie w koncu-ewidentna zmiana trendu-a ja mialem fasiga-po 13.6 na widelcu-i nie wziolem.ale za to mam moja-ale tam wciaz trwa letarg-bardzo to dziwne ze nie idzie za mamusia-moze ktos z was zna przyczyne/pozdro
[x]
FASING -1,57% 12,50 2025-10-02 16:43:04
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.