podstawowa rzecz to inwestycja w coś co jest tanie, osiąga stabilne dochody i nie siedzi na tym spekula. Zawsze po czasie taka inwestycja przynosi zysk bo rynek nie jest ślepy i kiedyś zauważy takie rodzynki, pytanie tylko kiedy a jeśli raport będzie dobry to możemy wykonać piękną świecę do góry bo odrobić do szerokiego rynku to musimy sporo
Jak to wygląda z technicznego punktu widzenia bo nie znam się na kreskach ale z ciekawości chetnie się dowiem? Ja też traktuje Ergis jako inwestycje w dluzszym terminie. Szkoda ze piszemy tylko praktycznie we dwóch na forum i wierze że sie to niedługo zmieni ;))) Pozdrawiam i licze że dziś tez bedzie jakiś ruch w górę przy niezłych obrotach :)
Dnia 2010-08-17 o godz. 15:39 ~Maciej napisał(a):
> Niedoceniana, niedoszacowana i niezauważana spółka znów
> zaczyna interesować szeroki rynek.
W wyniku szerokiego lansu . Klamstwa powtarzane w koncu staja siwe prawdą.
patrząc głębiej na AT to również pokonana została linia trendu spadkowego od 2007 roku, na wykresie tygodniowym przebita średnia 200 sesyjna a teraz walczymy ze szczytami z maja i czekamy na raport
raport 26
dobry raport spowoduje ze wskaźniki będą jeszcze bardziej niedowartościowane. Teraz c/wk jest mniejsza niż 1 a c/z trzy razy niższa niż średnia w wigu i to pokazuje jaki jest rozsądny potencjał na spółce
Zgadza się. Na kwotę 30mln zł przycenie wymiany 4 zł ale od przyszłego roku przychody spólki mają wzrosnąć o kilkadziesiąt mln zł (oddanie nowej linii produkcyjnej) co z nawiązką zrekompesujewzrost liczby akcjihttps://www.bankier.pl/wiadomosc/Ergis-Eurofilms-mocno-poprawia-wyniki-ale-nie-planuje-dalszych-akwizycji-2098605.html
Jest o.k. Może Was zaskocze ale troszkę włożyłem kaski jeszcze w Lsi Soft. Fakt mizerne obroty i długo się kisi i ostatnio jakaś mizerna umowa ale może też warto jak porównamy ergisa z tymi obrotami. Może tam też wystrzeli. Więc życzmy sobie sukcesów i pnijmy się do góry.
Przydał by się ktoś większy żeby chiał wejść i szarpnąć spółką, bo tu w większości jacyś drobni siedzą i co kilka procent pójdzie do góry, to wysypują. Jeśli tylko znajdzie się ktoś odważny z większym portfeleem to może tu zarobić.
poki co trwa zbieranie z ukrytego od leszcza. Jak sie papier troche odleszczy wtedy lecimy na 5zł a pozniej na 6zł i 7zł 8zł i tak dalej az na nowe szczyty.
Powinno ale zobaczymy, bo to Ergis i dlatego własnie pisałem wsześniej, ze przydał by się ktoś z większymi funduszami, bo wtedy nie powtórzyło by się to opadanie na małych obrotach.
Już dawno siedziałem na papierze w sposób tak komfortowy jak na ERGIS. Papier niedowartościowany na 100% do średniej rynkowej, stabilna pozycja rynkowa, regularne przychody, wyniki w tym roku będą sporo lepsze niż w ubiegłym, co pokazał już I kw. (prognoza wyników na ten rok podana przez Zarząd była b. ostrożna i względniała spodziewane negatywne skutki kryzysu, które się nie potwierdzają), od nowego roku skokowy przyrost zdolności produkcyjnych w wyniku oddania nowej inwestycji folii strech, dotego dojdzie ożywienie gospodarcze (ceny materiałów budowlanych już idą w górę) a gdyby jeszcze na to nałożyło się osłabienie złotego to ho ho ho..... :-)Pozdrawiam
tak to ja to dobra okazja do realizacji zysków xyz przeciez narzekałeś że mały obrót jutro ostatni dzień na spokojne wyjscie.We wrześniu powrot do starych czasów a jakie one są to Ty wiesz najlepiej no way powyżej 4.10
stare czasy czyli 3 miesiące wstecz następnie 3 miesiące wstecz i tak dalej przez odtatnie półtora roku a jak Ci to nic nie mówi to obserwuj kurs 30 sierpnia.Pozdrawiam
widzę ze jestes nowym akcjonariuszem ergisu dlatego nie obserowowałeś jego kursu.Co do wyników to bedę gorsze w zakresie zysku netto niż za 2 kwartał 2009.Ale niezaleznie od tego to mówiąc o 30 sierpnia miałem na mysli abys obserwował kurs akcji ergisu w dniu 30 sierpnia.
Pozdrawiam
nikogo nie straszę i nigdy nie mam monopolu na madrość.Od straszenia to był redaktor:)ale chyba w końcu zapomniał o ergisie.Ja opieram się na swoim długoletnim doswiadczeniu ze spółka i oczekiwaniach w stosunku do niej.A także co sie z nia działo po publikacji wyników a 30 sierpnia są one właśnie publikowane.Dodatkowo o tym ze nie bedą rewelacyjne swiadczy zmiana terminu publikacji na póżniejszy co w wiekszosci przypadków swiadczy że spółka za bardzo nie ma sie czym pochwalić.Ale to tylko moje przewidywania a jak bedzie to zobaczymy .Moze to bedzie własnie ten pierwszy raz gdy ergis wszystkich zaskoczy pozytywnie czego Wam zyczę ale dla tagiego scenariusza daje 10% szans bo zwykle po publikacji wyników nawet jak były dość przyzwoite była zwała a potem kiszonka przez 3 miesiące-xyz chyba sam o tym dobrze wiesz.
Pozdrawiam
a już myślałem ze ponownie zainteresowałeś się spółką -), wiesz mnie dalej nie zadawala ta cena i czekam na wyniki a później wyjście na nowe szczyty, uważam ze spółka jest tania i ma szanse na jeszcze zdrowe podciągniecie kursu. Może jestem marzycielem, zobaczymy
Pozdrawiam
Marzenia nie mają z tym nic wspólnego. Moim zdaniem właściwie oceniasz potencjał spólki .. tylko tu pojawia się jeden problem, a minowicie co na to szeroki rynek ;-), bo z tym jest problem. To jest giełda i nie zawsze rośnie to co ma rosnąć.
Koziol kiedyś nazbierałem sporo Boryszewa. Giełda odbijała a ta spółka stała jak zaczarowana. Mimo ze uważałem iż powinna rosnąc to tak się nie działo no i stwierdziłem ze nie ma sensu dalej czekać a dziś jest chyba 3 pod względem wzrostów spółką na giełdzie. Pewnie Ergis nie ma szans uzyskać takiego wyniku -) ale co by nie mówić jest tani w porównaniu do średniej z wigu wiec nie widzę konieczności pozbywania się go w tym momencie
Donek uważa trochę inaczej a On dość dobrze orientuje się w sytuacji wiec niech każdy robi jak mu intuicja podpowiada
w takim razie ktoś inny dziś póbuje uwalić kurs ale średnio mu to wychodzi. To jeszcze jeden dowód, że będzie dobrze. Do pełni obrazu brakuje mi tylko wysypu naganiaczy na spadki.... :-) Wtedy byłbym już pewnien że pójdzie w górę :-)
Sorry. Jakiś gość ma taki sam nick ale pisze z innego IP...https://www.bankier.pl/forum/temat_wystarczy-spojrzec-na-dzienny-lub-nawet-godzinny-wykres,8732764.html