możliwe że kurs zbiją poniżej 10zł nie zdziwił bym się,wywołało by to sporą panikę i odkupili by od wystraszonych którzy kupowali powyżej 11 z myślą ze to dno, z drugiej strony mogli by się przeliczyć przy zejściu poniżej 10 bo ktoś z większą kasą przy tak niskich cenach mógłby im odebrać akcje , ciekawe na ilu się zatrzyma, choć z gpw to jedna z najbardziej przecenionych spółek, wszystko w rękach fundo i banków
może stosuję ryzykowną strategię, ale jak solidną spółkę kupuję na wieloletnich minimach nie stawiam s/l... by właśnie jakieś jajca na koniec spadków nie zmyły mnie z okrętu.
To ryzykowna strategia, bo nikt nie wie , gdzie jest dno, ale.... jakiś element ryzyka jest wpisany w zabawie na gpw..
Raczej, jak dalej kurs będzie spadał, dokupię po prostu.. :)
Zbychu mam podobna strategie, kto wyczuje idealnie dno najwięcej zarabia ale też nikt nie lubi jak mu portfel spada procentowo ot cała magia giełdy ale to rzadko się trafia, spółka na wieloletnim minimum nie da się ukryć, ogólnie emisja ostatnia była bodajże po 35zł czyli przy tej cenie brać ile się da, ta cena na pewno jest atrakcyjna, wytrzepią niecierpliwych,myślę że w tym roku wróci na normalny poziom, spółka na pewno powoli wyjdzie na prostą a zarobią cierpliwi, pozdrawiam akcjonariuszy
z wykresy mi wychodzi, że testujemy dolne ograniczenie kanału spadkowego, który rządzi kursem od 3,5 roku oraz dolne ograniczenie bardzo szerokiego trendu bocznego, który obowiązuje od dwóch lat. Mamy więc zupełnie wyjątkową sytuację.. Jedno jest pewne - powrotu do trendu bocznego nie ma, bo ewentualne przebicie 16 złotych to koniec trendu spadkowego na Projrzemie. To właśnie delikatnie i nie fanatycznie zakładam - że mamy obecnie ostatnią , niszczącą falę wyprzedaży przed końcem trendu..
Mogę się mylić:)