06.08. Warszawa (PAP/EBI) - Nr: 48/2010
The Management Board of Photon Energy a.s. on 6 August 2010 announces that on 5 August 2010 the company and its fully-owned subsidiaries Photon Engineering s.r.o. and Photon Import s.r.o. signed a multi-currency umbrella loan facility of CZK 150 million (EUR 6.06 million, PLN 24.2 million) for receivables and inventory financing and bank guarantees with Všeobecná úverová banka, a.s. The facility is valid for 12 months and is subject to an interest margin of 1.5% to 2.0% p.a. above the applicable reference rate.
Legal basis: Article 3 point 2 of the Annex 1 to Resolution No. 346/2007 of the Warsaw Stock Exchange Management Board dated 30 May 2007 "Current and Periodical Information in the Alternative Trading System".
jak widac koszt pozyskania gotówki dla spolki jest bardzo niski ..zasypuje nas komunikatami o budowie nowych elektrowni..30 mega elektrowni wlasnych do 2012 ....kupilem zakopalem..jak sie pojawi dodatkowa gotowka dobiore..ta spolka da zarobic jak kiedys gant czy boryszew ...taka jest moja skromna opinia
pozdrawiam
masz racje. dziwie sie bardzo ze ciagle jest na tak niskich poziomach, pomimo samych pozytywnych informacji. ale moze to dobrze, skupilem juz trochew ok.5.20zl. i zamierzam poszerzac portfel.
Haha ale dobre long term....wg mnie do konca roku conajmniej 10 zl za akcje....a to i tak bedzie tanio jak zrealizuja zalozenia....30 zl w terminie roku nie jest tu przesada....pozadrawiam
co do 30zł w ciągu roku to akurat nie jestem aż takim optymistą ale w perspektywie 2,3 lat bo taki jest okres moich inwestycji oczekuje poziomów nawet troszeczke wyzszych niz 30zł;) grunt to kupic dobrą spółke jak jeszcze niewielu wie ze to dobra spółka a reszta to cierpliwość;)