• Jac19751 Autor: ~Dywidenda [213.158.196.*]
    Gdyby tylko graal chciał wypłacić dywidendę za zeszły rok, to wynosiła by ona 0,9 zł na jedną akcję.Szkoda.............
  • Re: Jac19751 Autor: ~fgsdahgfdshaf [80.245.182.*]
    Po co ci dywidenda, człowieku ? Niech spółka te pieniądze mądrze inwestuje. Poza tym takie spółki jak Graal raczej nie wypłacają dywidendy i dobrze. Ja tak sobie myślę, że było by nie głupio gdyby czołowe spółki branży rybnej w Polsce zorganizowały jakąś wspólną kampanię zachęcająco do jedzenia ryb. Ten rynek ma przecież ogromny potencjał wzrostu, a ów wzrost byłby przeciż w interesie wszystkich jego uczestników. A ludzie ostrożnie podchodzą do ryby bo nie wiedzą jak jest zdrowa i jest też nie tania. Taka kampania mogła by sprawić, że jedzenie ryby zaczęło by być bardzoej "trendy" a potem wszystko samo już by się rozkręcało dalej.
  • Re: Jac19751 Autor: ~Jac19751 [213.158.196.*]
    Chodziło mi tylko o ukazanie niedowartościowanie spółki......
  • Re: Jac19751 Autor: ~qba [83.145.186.*]
    witam akcjonariuszy
    dołączyłem do Was w zeszłym tygodniu i już ładnie jestem do przodu. Jak oceniacie zasięg wzrost w najbliższym kwartale oraz do końca roku, ja osobiście uważam że 18 z przodu musi być wtedy dopiero pomyśle czy się nie wycofać chociaż marzy mi się 20 z przodu i uważam że spokojnie do jesieni tyle spółeczka może wycisnąć. Zauważyłem że jest dosyć silna korelacja z blue chipami ale nie jest źle damy rade
    Pozdrawiam smakoszy rybek :D
  • Re: Jac19751 Autor: ~fdsaghfdhasg [80.245.182.*]
    uważam, że 25 zł na Graalu jest absolutnie realne do końca roku, ewentualnie do wiosny. Sprzedawać po 18 nie ma sensu.
  • Re: Jac19751 Autor: ~qx [193.151.36.*]
    Gdyby wynik z Q1 powtórzył się przez kolejne kwartały to mielibyśmy rok na poziomie 14 mln, czyli krotność zeszłego i rewelacyjne c/z i potencjalną dywidendę 2010
    Gdyby rozłożyć wszystkie sprzedawane produkty grupy graal jeden obok drugiego to utworzyłyby linię jak stąd do Raciborza i jeszcze dalej
  • Re: Jac19751 Autor: ~fsadghfdashg [80.245.182.*]
    To zależy gdzie jest "stąd". Hehe, ale to oczywiście żart. Natomiast już tak na poważnie to ja nie wiem jak jest w innych miastach, ale ja mieszkam w 40-tysięcznym miasteczku, oczywiście nie ma tutaj żadnych hiopermarketów, ale jest coś około 10 dyskontów (Biodronka, Netto, Lidl, Polo itd). I muszę powiedziec, że kilka tygodni temu odbyłem "turnee" po tych sklepach i sprodukty Graala (a raczej produkt, bo był dostępny tylko matijas solony) znalazłem w Netto. W pozostałych sieciach nie ma Graala, a dominuje Seko. I sam byłem zaskoczony, że Graal będąc liderem branży jest tak trudny do znalezienia.
  • Re: Jac19751 Autor: ~święty graal [83.6.225.*]
    coś w tym jest - ja również mieszkam w średnim mieście (ok. 60 tys) i od kilku miesięcy nie mogę nigdzie dostać makreli w oleju - wszędzie tylko w pomidorach - powinni lepiej zadbać o promocję i marketing - może jakiś coroczny GraalFestival - może jakaś reklama w TV.......
  • Re: Jac19751 Autor: ~fsghfdashgf [80.245.182.*]
    Nie o to mi chodziło. U mnie w mieście ryb jest do wyboru do koloru, tylko że nie ma produktow Graala. To mnie trochę martwi, bo po pierwsze pokazuje że spółka nie jest tak bardzo obecna w pewnych miejscach jak na lidera przystało, a po drugie - ja lubię rybkę, i jak chcę sobie jakąś przekąsić to chciałbym dać zarobić Graalowi, który jest perłą mojego portfela. A tak - choć nie chcę - muszę wzmacniać konkurencję...
  • Re: Jac19751 Autor: ~123456 [89.74.133.*]
    Grupa w swoim portfolio posiada marki: Graal, SuperFish, Koral, Kordex, Gaster, Tess, Meg, EraRyb.

Grupa Kapitałowa Graal jest także producentem marek własnych dla sieci handlowych: Biedronka, Tesco, Carrefour, Real, Macro Cash&Carry, Kaufland, Netto, Aldi, Intermarche, Auchan, Elea i Eperia Holding"
  • Re: Jac19751 Autor: ~Jac19751 [213.158.196.*]
    Graal sprzedaje produkty w sieciach handlowych nie pod własną marką. W zeszlym roku przeżucił większośc kosztów opakowań na odbiorców. Dlatego między innymi poprawiła się rentowność.
  • Re: Jac19751 Autor: ~seda [62.87.152.*]
    Zawsze możesz kupić mrożonki rybne SuperFish z grupy Graala:)
    Poszukaj dobrze produktów Graala, bo moim zdaniem na półkach w sklepie prezentują się najlepiej, nie są drogie, a na pewno są najsmaczniejsze (choć tak piszę pewnie dlatego, że mam akcje).
  • Re: Jac19751 Autor: ~święty graal [83.5.205.*]
    dodam jako ciekawostkę że jeszcze nigdy nigdy nie zdarzyło mi się upaprać olejem czy sosem pomidorowym otwierając puszkę Graala - z innymi firmami bywało gorzej
  • Re: Jac19751 Autor: ~qx [193.151.36.*]
    nie gadaj tylko kupuj
[x]
GRAAL 0,00% 31,70 2016-11-16 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.