Streszczeę się w kilku słowach............
Dostałem maila ze spółki po dość dłuuugim oczekiwaniu ale było warto!!!!!
Spółka rozwojowa z dobrym pomysłem , szkoda że zwatpiłem w pewnym okresie czasu i wywalilem częś akcji ale i tak odkupię taniej :)))) ale cóż...... zadałem pytanie nie dostałem odpowiedzi...............
W chwili obecnej dużo się zmieniło, odpowiedzieli na moje pytania .............. satysfakcjonujące w przedziale i to bardzo!!!! w mojej klasyfikacji na 3 ,,miejscu" bio- po Atonht i EU
pozdrawiam .............................
Tak na zadane 4 kluczowe pytania dostałem odpowiedzi oczywiściz ramką na dole ale mogę streścić.
1.Są w fazie planowania pozyskania dodatkowych środków do rozwoju firmy..
2. Pełna sprzedaż Velvetyny do końca br teraz pilotaż..........
3. Prowadzą wstepne rozmowy nad wspópracą z firmą farmaceutyczną.
4. W tym roku uruchomią nowe labolatorium i nas poinformują .
o tym było wiadomo w momencie startu i dalej to nic nowego. Wczoraj w Wrocławiu Prezes w swoim wystąpieniu, które było transmitowane na całą Polskę, nie powiedział nic nowego. Wspomniał tylko o miejscu na laboratorium i trochę po... rzył o rogach jelenia. Żadnych pozytywnych konkretów. Mieć taką okazję i nie powiedzieć nic to dopiero sztuka!
Poczytam poczytam mnie interesuja sprawy techniczne Bio i Eu
Mianowicie ich patent Bio .. na uzupełnianie ubytków kostnych jest w ortopedii nr 2 niestety nie jeden ale to nie jest zbyt droga metoda i mam ndzieję że się dogadają z jakąś firmą farm. i bedzie ok...
Natomiast na chwilę obecną EU zaskoczy nas wszystkich
pozdrawiam.............................
Gdzie można obejrzeć to relację .We Wrocławiu Prezes Muszyński prezentował spółkę Stem Cells .Grupa Bio Jnventions już sprzedaje [handluje] produktami ,testuje i będzie wprowadzać na rynek swoje innowacyjne produkowane we własnym laboratorium.Już zarabia a gdy na rynek wejdą własne produkty , to zasadniczo jej wartość znacznie wzrośnie.
nie wystarczy mieć dobrych naukowców, trzeba towar wyprodukowac i sprzedać. Bio Inventions jest pomostem pomiędzy naukowcami a biznesem.Powstaje nowe laboratorium , mają gotowe produkty, dogadują się z firmą farmaceutyczną.Na efekty raczej nie trzeba długo czekac., to są fakty a akcji jest niewiele.
czyli jest gdzieś nieprawda!!!!!!!!!! albo kolega Korba się myli źle usłyszał źle przekazał albo szanowni koledzy są zbyt dużymi optymistami
ps
na innym wątku Korba napisał ze tam tylko marazm i nic nie produkują nic nie sprzedają a osobiście słyszał prezentacje
naukowcy zrobili swoje i spółka matka wejdzie na giełdę, i będzie zarabiać ale na odkryciach. Natomiast Bioinvent ma zarabiać na dystrybucji. To będzie realne w produktach mających zastosowanie w weterynarii, gdzieś na początku przyszłego roku. Natomiast zastosowanie u ludzi to jak powiedział Prezes, proces długotrwały i może potrwać nawet 10 lat. Życzę dobrze spółce ale jestem realistą, nawet sam Prezes nie pałał optymizmem. Jestem mu wdzięczny, że nie obiecywał gruszek na wierzbie. Nikogo nie chcę zrażać do spółki, sam jestem w niej trochę umoczony, ale to tylko perspektywa. Nie wiem kto i jakich informacji Wam udzielał, ja to słyszałem i oglądałem na żywo z Wrocławia. Pozdrawiam!
nie jestem już zapakowany ale i nie wolny od tej makulatury. Będę bardzo cieszył się, jak będziemy piąć się w górę w najbliższym czasie. To przynajmniej nie będę na minus. Popychajcie firmę w górę, bo inaczej to klapa!
Patenty ma stem cells i ona zgarnie wysokie marże za spzredaz porduktów i gdy produkt będzie jakis hitem to do niej zgłosza sie koncerny bo tylko ona może spzreda liecencje. BIOINJVENT jest jedynie hurtownią i jej marża i zyski nie będą zbyt duże(jeżeli za te kilka lat w ogłe będą jakieś)
Stem cells przez założycieli posiadających patent i udzieły w bioinvent został wyceniony na 1,5 mln zł - 35% zostało spzredane dla BIO mED za 500 tys zł. Wycena BIO to 5 mln. Ładnie..... Spółka matka jest 3 razy tańsza cho to ona posiada opatentowaną technologie która jest warta najwięcej a bio ma jedynie zając się spzredażą......
Wszystko ładnie pięknie, ale nie do końca.
Bio Invention w przeciwieństwie do Stem Cells, nie bedzie generował dużych kosztów na wynalazki i badania. A są one znaczne. Dlatego Cells ma tyle udziałów w bio, żeby na tym zarabiać. Do tego kto powiedział, że Bio nie może pozyskiwać innych produktów do sprzedaży. Wystarczy, że podpisze jeszcze umowy z innymi uczelniami i będzie sprzedawał ich produkty. Oni bedą mogli się skupić na dalszych badaniach i nowych wynalazkach, a sprzedażą zajmie sie Bio, który bedzie im płacił % od sprzedaży ich produktów.
Dlatego nie przekreślaj Bio. Wiadomo, że Stem Cells ma patenty i bedzie wynajdował coraz to nowe produkty, ale Bio będzie je produkował na większą skalę, a nie w warunkach laboratoryjnych. W związku z tym będą mogli zaspokoić rynek.
warto się pospieszyć, bo Prezes chyba tworzy jakieś info oficjalne a nie udziela odpowiedzi na pytanie i to też nie ma pewności czy to nie była podpucha. Pomieszczenia są, park technologiczny rzekomo też, zatem ze strony Prezesa inwestorom należą się wiarygodne informacje.