• Jaki kurs do wyników? Autor: ~Jac19751 [79.187.224.*]
    Ciekawe czy będzie odleszczanie, czy też konsolidacja wokół 16,5. A może pobijemy szczyty?
    No i pytanie do Święty Graal- ILE RAZY ZDĄŻYSZ OBRÓCIC AKCJAMI?
    Bo w to że będą takie momenty, jestem niemal pewien.
  • Re: Jaki kurs do wyników? Autor: ~święty graal [83.5.205.*]
    trzymam i nie sprzedaję póki co - interesuje mnie cena 22 zł ale po ewentualnym dojściu do tego poziomu też nie wiem czy nie zostawię - mogę czekać i rok - zrobiłem się bowiem cierpliwy
  • Re: Jaki kurs do wyników? Autor: ~rozsądny [194.63.135.*]
    To ciekawe, zobaczymy na następnych spadkach
  • Re: Jaki kurs do wyników? Autor: ~qq [193.151.36.*]
    nie wiem jak wy, ja delikatnie się zredukowałem na 16,97 ale tylko małym pakiecikiem kupionym po 14,9-15 żeby nie być załadowanym po korek. Gdyby spadało możecie na mnie liczyć na wsparciach. Resztę papiera trzymam do cwk 1,3 czyli... tak między 27-29zl.
    Ja wszystkie oszczędności trzymam na Graalu, ale mimo to jestem o nie spokojny jak nigdy. Gdzieś mam głupią modę na dywersyfikację portfela, na giełdzie szuka się zysków, a nie bezpieczeństwa. Zresztą jak ktoś wie w co inwestować to jest zawsze bezpieczny, a wybierając jedną, najlepszą spółkę ma się większe szanse na zyski niż siedząc na niej i 9 innych. Myślę, że zacznę sprzedawać gdy kurs przebije 20zł ale tylko dlatego, że mam już na oku kilka niemal równie ciekawych jak Graal spółek, na które zamierzam się przerzucić. Gdyby nie one pewnie czekałbym co najmniej na 30zł.
  • Re: Jaki kurs do wyników? Autor: ~fghsadfhdsagf [80.245.182.*]
    Istotą dyfersyfikacji jest m.in. to że trudno jest wybrać właśnie tą najlepszą spółkę. Mając kilka masz większe szanse że na nią trafisz. Ja miałem kilka, z czego Graal jako mój faworyt stanowił 40 % portfela, jednak z biegiem czasu jak spółka pokazywła coraz lepsze wyniki, cięła koszty, no i biorąc pod uwagę perspektywiczność branży zwiększałem zaangażowanie w Graala kosztem pozostałych spółek (część sprzedałem) delikatnie dobierając. Dziś Graal stanowi 80 % mojego porfela i również jestem spokojny, choć wiem że aż tyle stanowić nie powinien. Jeśli w spółce nie zacznie się nic złego dziać to będę trzymał do minimum WK, a z chęcią tzrymałbym nawet trochę dalej, ale czytam tu, że wiele osób planuje wtedy wyskoczyć więc z dalszymi wzrostami może być problem. Osobiście, z chęcią trzymałbym nawet do C/WK 1,5. bo uważam, że w perspektywie 2 lat jest możliwe. Pozdrawiam.
  • Re: Jaki kurs do wyników? Autor: ~qq [193.151.36.*]
    różnie z tym graalem bywało, kiedyś celem było 10, potem 13, potem 17. teraz 24-27. Za każdym razem gdy dochodzimy do jakiegoś poziomu długoterminowcy zmieniają zdanie.
    Powodem pewno jest to że graal jest stosunkowo nisko wyceniany w stosunku do wyników.
    Jeśli dojdzie do 20 i akurat będzie dzień wyników, wyniki byłyby rekordowe to ciekawe czy byś się pozbył
    Ostatnio graal zachowuje się nadzwyczaj dobrze, do 20 zł jest +20% jak na malucha o takim cwk niewiele, 3-4 dobre sesje i poziom osiągnięty. Jeśli spekuła zwietrzy interes to i 30 mnie nie zdziwi przed wynikami.
    Wszystko zależy od tego kto wchodził przez ostatnie 2 dni i jak zachowają się fundy przy zbyt ostrym wybiciu
  • Re: Jaki kurs do wyników? Autor: ~Jac19751 [83.11.26.*]
    Zastanawiają mnie te Wasze ostatnie wypowiedzi............
    Wszyscy są wielkimi optymistami. Chcą trzymać do wk, itp.
    Spokojnie. Na giełdzie nigdy niczego do końca nie da się przewidzieć.
  • Re: Jaki kurs do wyników? Autor: ~Jac19751 [83.11.26.*]
    Ale żeby nie było tak pesymistycznie.....
    Nie mam na razie innego pomysłu na giełdę jak na inwestowanie w Graala. Nie wiem co będzie za rok, ale w perspektywie 3 -6miesięcy, moim zdaniem trend długoterminowy jest niezagrożony.
  • Re: Jaki kurs do wyników? Autor: tatat [93.105.67.*]
    Brak dywersyfikacji to kardynalny błąd, wystarczy strajk lub (odpukać) pożar w zakładzie i wasze ciężko zarobine pieniądze spłoną jak przysłowiowa zapałka. Graal powinien rosnąć, wiele wskaźników na to wskazuje,ale co z tego.Na giełdzie jest wiele takich firm które powinny rosnąć a nie rosną, wiele takich ktore powinny spadać a rosną, wszyscy to wiemy.Zyski Graala budzą moje podejrzenia,moim zdaniem władze spółki mogą próbować za wszelką cene maksymalizować zysk,przed wprowadzeniem na giełdę "Korala"aby uzyskać jak najlepszą cene. Jednak siła trendu jest sprzymierzeńcem i 20% ulokowanych zasobów nadal będe miał w Graalu
    Jakie znaczenie dla długoterminowego kursu spółki ma strajk albo nawet pożar zakładu? Moim zdaniem bardzo niewielkie. Na giełdzie owszem jest wiele takich firm o jakich piszesz, ale w krótszej perspektywie, w dłuższej w końcu prawie każda rośnie. Jak ktoś mądrze obstawi i będzie cierpliwie czekał to prawdopodobieństwo, że straci pieniądze jest bardzo małe. Ja dywersyfikuje swój portfel tylko wtedy gdy nie widzę jednoznacznie lidera potencjalnych przyszłych wzrostów, tu zgadzam się z fdgshefhfdsf. Poza tym uważam, że dywersyfikacja jest dla leszczy, takich co to kupują dziś Eurocash albo ccc.
    Ale muszę przyznać, że jestem jeszcze dość młody i bardzo daleko jest mi do obracania dużymi pieniędzmi, kiedy już będę miał miliony ;D to pewnie będę trochę ostrożniejszy.
  • Re: Jaki kurs do wyników? Autor: ~seda [62.87.152.*]
    Jeśli ktoś boi się nieprzewidzianych zdarzeń w spółce to powinien pieniądze trzymać na lokacie. Nawet najlepszej spółce może przytrafić się gorszy kwartał, jakieś jednorazowe negatywne wydarzenie, ale każdy inwestor powinien mieć tego świadomość.
    Graal to świetna i perspektywiczna spółka. W czasie hossy wskaźnik C/WK może wzrosnąć do nawet 10. Ważniejszymi wskaźnikami są rentowność kapitału własnego (tu mogłoby być lepiej), przepływy pieniężne no i oczywiście C/Z.
[x]
GRAAL 0,00% 31,70 2016-11-16 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.