Jak to jest, że tak świetna wskaźnikowo (z wyjątkiem C/WK) spółka tyle czasu stoi w miejscu?
Możecie mnie powitać na pokładzie swojego statku. Skusiła mnie przede wszystkim chyba ostatnia taka dywidenda w tym roku...
Tylko dlaczego tu nie ma handlu?
Hmm.... WB mówił, że dla niego po zakupie giełda może nie istnieć, jednak nieswojo to jakoś, jeśli arkusze zleceń praktycznie puste, a ktoś ci sypnie z ukrytego - ciekawe czemu ucieka przed dywidendą...
Pożyjemy, zobaczymy. Wczoraj na pgnig było zupełnie inaczej, dziś też - tam akcje latają w te i we wte, choć dywidenda znacznie mniejsza odcięta od tej co się tu obiecuje ...
witajcie,
a czemuż to zawdzięczamy wejście na Płock ?
Mało zareklamowana spółka, czasami to dobrze czasami kiepsko.
Czemu nie ma handlu ?
Może dlatego że mało kto patrzy na kalendarium :)
Dzisiaj ktoś łyknął trochę papiera po 60 a ktoś z drugiej ręki blokował ostatnio mocno.
Zakładam że skończą mu się papiery na dniach.
W porównaniu do zeszłego roku to powinno już iść do góry, mało zostało do dywidendy.
Ja już przytulę 2gą, na Płocku.
No właśnie, łyknąłem nie wierząc że ktoś mi aż tyle od razu wrzuci - sypnął z ukrytego po 59.9 (wystawiłem cenę kupna 61). Martwi mnie to o tyle, że nie jakie ktoś miał powody przed dywidendą...
Czemuż wszedłem? No właśnie pod dywidendę - manewr sowicie mi się opłacił na PGNIG, to samo chciałbym na MSP, tylko tu rozważam też ewentualne pozostanie na dłuuużej - spółka bilansowo i wskaźnikowo ładnie wygląda mimo gorszego tego roku. Martwi mała płynność...
Przynajmniej część papierów zostawię do 2013, kiedy moim zdaniem mieć będzie miejsce na rynku hossa, tak duża, że z perspektywy dnia dzisiejszego wydaje się nierealna...
Witajcie ponownie - kupowałem po 59,9. Mogłem dziś opchnąć mając więcej niż dywidenda - w ciągu paru tygodni ładny zysk.
Coś mi jednak każe na MSP zostać na dłuuużej, dlatego nie uciekłem. Czas pokaże, czy jestem frajerem czy nie :-)
intuicja mi mówi, że jutro po odcięciu podniesie się o jakieś max. 2.5 złotego.
pozdrawiam!
No ja jestem prawie na zero, z małym zyskiem, to juz 2 dywidenda na tej spółce, mysle co jutro robic.
Tak sobie mysle skoro jutro ma byc zwala a raport był rano to czemu dzisiaj brali i tyle papiera sie przewaliło.Powinno leciec juz dzisiaj.Mimo to ludzie nie wyskoczyli przed jutrem.To o co tutaj chodzi.
Raport dramatyczny , 55zł jeszcze w tym tygodniu.Już jutro poniżej 60zł.
1,5zł zysku na akcje po połowie roku to dramat dla tej spółki. Taki zysk miała kiedyś gdy kosztowała poniżej 20zł.
myślę, że nie będzie tak źle
dywidenda jest wysoka i stąd to całe zamieszanie, im każdy chce mieć więcej akcji i zwalają kurs pod skup
zobaczycie kto trzyma nie pożałuje
ja trzymam ponad rok, w sumie niewielki zysk z kursu za to 2 dywidendy za frajer w bonusie,
suma sumarum jakies 18% do przodu na trzymaniu. Tak sobie, nie ma rewelacji ale jak na budowlanke to i tak niezle, w porównaniu do np Zabrza czy mst war
przypomnijcie sobie rok 2005 i 2 dywidendy płocka w roku. Zdaje się że obie po 7,5zł. To były jazdy.Przed każdą jazda zaczynała się od 16zł. W pierwszym przypadku do 33zł a po odcięciu zjazd na 16 a potem znowu jazda na 28 i odcięcie. Wypłacili całą kasę z rolowany weksli m warszawy plus coś jeszcze zdaje się. Dziś raczej zaczęła się jazda po równi pochyłej w kierunku 50zł. Nie ma pod co kupować.Przez ostatni miesiąc dywidenda trzymała kurs.Wyniki półroczne koszmarne i z każdym raportem porównanie z ubiegłorocznymi bedzie wypadać biednie. po połowie roku było to 3 mln z 2010r vs 9 mln z 2009r. Kurs mogą tu utrzymać jedynie fundy.