• jaja sobie robią? Autor: ~południowiec [79.188.171.*]
    jw
  • Re: jaja sobie robią? Autor: ~SZa [95.41.23.*]
    To nie jaja tylko testowanie wsparcia.
    Teraz się przekonamy czy obronimy czy zanurkujemy poniżej 1 zł.
  • Re: jaja sobie robią? Autor: ~krzysiu [77.255.26.*]
    co się dzieje? dlaczego tak spadamy?
    Jak nie obronimy 1,09 to lecimy poniżej 1 zł.
  • Re: jaja sobie robią? Autor: ~dobry [93.176.194.*]
    to byl test stop lossow :D
    grubszy sprawdzal czy dzialaja :D:D:D
    Tak myślisz ?
  • Re: jaja sobie robią? Autor: ~ubrany [178.56.24.*]
    Podpucha na wywalenie a potem znowu w górę.
    Ale jak myślisz do jakiego poziomu bedzie podpucha ?
    zaraz test widel i ponowny test nizszych SL :D ->0,99PLN
    Myślisz że dojdą dziś do 99 gr?
  • Re: jaja sobie robią? Autor: ~gti [10.0.18.*]
    że też nie zdążyłem kupić jak szło po 1,09zł. Na chwile tylko odszedłem od kompa i mi uciekła promocja...
    panie grubasie jeszcze raz poproszę taki zjazd z ceny bo nie zdążyłem kupić w promocji a już ustawiłem się w kolejce :)
  • Re: jaja sobie robią? Autor: ~rudy [93.181.164.*]
    Kuzwa zgarneli moja pulę,puscil stoplos,a trzymalem to dziadostwo ładdnych pare tygodni...nie wiem czy odkupowac to co poszlo..? ;((
  • Re: jaja sobie robią? Autor: ~morris [79.188.143.*]
    Idziemy na 1,05
    A skąd wiesz? Kuzwa co za gowno, ja pierdziele...
  • Re: jaja sobie robią? Autor: slawek99 [85.128.122.*]
    pozostaje wytrzepać kieszenie i iść na piwo :(
    to ja poczekam aż łaskawy grubas znów zrobi promocje , jak będzie 1,05 chętnie odkupie, cały czas regularnie dokupuje , takie sterowanie ceną ma jakiś cel a jak jest na siłe zaniżana to chyba wiadomo o co chodzi
  • Re: jaja sobie robią? Autor: ~DREKUS [95.49.241.*]
    Ja tam jestem spokojny ... a dzisiejszy spadek tylko mnie utwierdził ze cos sie szykuje.
    czekamy na info KAREN Komputronik - wedlug mnie jest to ten sam inwestor... moze sie mylę, zobaczymy soon.

Jak tylko bdzie info u umorzeniu p[osrtepowania mamy 1,6 zeta- moze 1,7 bo tyle tez niedawno testowalismy ... + info o inwestorze minimum lecimy na 2,5 (mój typ)

Ostatnie spadki odbieram raczej jako zniecierpliwienie co bardziej nerwowych akcjonariuszy.

Na pewno do końca lipca sie coś wyjasni. Przynajmniej mam taką nadzieje ;)

pozdro dla wytrwałych.
  • Re: jaja sobie robią? Autor: ~Foks [95.160.18.*]
    "Jak tylko bdzie info u umorzeniu p[osrtepowania mamy 1,6 zeta- moze 1,7 "
    Jeżeli będzie umorzenie postępowania likwidacyjnego to powinniśmy dobić bez większych problemów do 3-5zł(cena księgowa na jedna akcje tex było 14,20zł).
    Nikt by nie trzymał akcji, na których można stracić ponad połowę kapitału bądź więcej dla zysku 20-40%. Trzeba zaznaczyć, że na tej spółce można bardzo dużo zarobić jak będą pozytywne infa jak również bardzo dużo stracić w przeciwnym wypadku.
    Jeżeli zbiegną się informacje o umorzeniu i podpisaniu umowy z tajemniczym na razie inwestorem sądzę, że będziemy mieli ponad 5zł.
    W kazdym badz razie ja zostalem na weekend z wolną gotówką i jak bedzie padaka na otwarciu zaczne na nowo skupowac akcje, sądze ze ponizej złocisza nie powinno spasc, ale skoro tak duzo osób na forum wieści same dobre wieści wtedy doswiadczenie mi podpowiada, aby trzymac sie od spółki jak najdalej....
  • Re: jaja sobie robią? Autor: ~123 [83.11.134.*]
    podpowiem Wam Panowie:) jeśli będzie jakiekolwiek info o inwestorze czy umorzeniu postępowania, ważne żeby wymowa była pozytywna tj. dająca szanse na dalsze zycie to kurs wy*** powyżej 3 zł pierwszego dnia. A następnie przez kilka dni będzie zapier*** w kosmos. Nie wiem do ile dojdzie, ale 5 zł to będzie smiech i bardzo szybko zostanie łyknięty. 10 zł to będzie bardzo poważny opór, niewykluczone ze zostanie przebity. Takze nie polecam po takim info oddawac w tej cenie. Podkreślam to jest wariant pozytywny. Natomiast w przeciwnym razie nie wszyscy z nas będą mogli w ogole akcje sprzedać:)
  • Re: jaja sobie robią? Autor: ~takitam [79.163.105.*]
    Zawsze przed złą infarmacją była podbitka.Nawet w dniu śmierci p.Studenckiego do południa poszło na 1,4.
  • Re: jaja sobie robią? Autor: ~południowiec [77.115.154.*]
    przypomnę tylko, że rok temu chodziliśmy po 10 zł, więc przynajmniej te 3, 4 zł powinno już być
  • Re: jaja sobie robią? Autor: ~Gorg [217.172.230.*]
    Mam wrażenie, że teraz już nikt nie zapanuje nad tym co się ma dziać na spółce. Nikt sensowny mi nie przychodzi do głowy z ludzi którzy mieli cokolwiek wspólnego z firmą.

Gorg
    ------------------
    http://informacyjny-24.pl/index.php/Gielda/
  • Re: jaja sobie robią? Autor: piotreksep13 [83.29.73.*]
    no pieknie opierac swoje zdanie o wrazenie??

piotreksep13

ps przy 70 gr tez bylo wrazenie 30 lecz takie pitolenie bez ladu i skladu jest no wlasnie jakie??

ciekawe ile osob potrafi odroznic korekte w trendzie wzrostowym od nowej fali spadkowej??

naprawde fajnie czyta sie posty bez zadnej argumentacji oparte glownie o emocje wynikajace aktualnie ze spadku kursu techmexu :D

jak dobrze , ze mamy zamkniete forum i sa na nim normalni, wartosciowi ludzie nie to co tu(mowie o wiekszaosci)
  • Re: jaja sobie robią? Autor: ~południowiec [79.188.171.*]
    o jakim zamkniętym forum mówisz? może przynajmniej poczytać by Was można
  • Re:Wartosciowanie ludzi po wpisach ;))) ale sie usmiałem Autor: ~DREKUS [95.49.244.*]
    "jak dobrze , ze mamy zamkniete forum i sa na nim normalni, wartosciowi ludzie nie to co tu(mowie o wiekszaosci) "

Człowieku co ty piszesz ?? oceniasz ludzi po wypowiedziach na forum ... szczegolnie nie znajac przeslanek jakimi sie kieruja ??

Kazdy ma jakis cel - jeden sie zaladowal liczy na wzrosty - bedzie mówił ze bedzie dobrze ... ZYSK 1000%

Jeden nie ma - bo sie boi bedzie pisal o bankrucie, i ubieraniu leszcza ...

Jeden chce kupic ale taniej - bedzie pisal ze bedzie jeszcze spadalo ...

Teraz pytam co to ma do oceny czy ktoś jest wartosciowy ?? Co ty liczysz ze ktos ci napisze ze ma info - na 100% pewne ze inwestor jest juz ... nawet jak by ci napisal zaraz by mu sie ktos do d.... dobral.

Najwazniejsze ze jest kultura i nikt nie rzuca miesem. To juz moze swiadczyc ze jakis poziom jest.

A kazdy widzi to co chce - zobacz na posty powyzej ... jeden widzi za duzo optymizmu - znaczy beda spadki :P

Przewaznie sa tu ludzie ktorzy maja akcje - dlatego jest wiecej optymizmu ... a czas to wszystko zweryfikuje.

pozdrawiam.
  • Re:Wartosciowanie ludzi po wpisach ;))) ale sie usmiałem Autor: piotreksep13 [79.185.217.*]
    heh dokladnie oceniam ludzi po wpisach na forum a jak ktos zalosnie naganiaa bez zadnej argumentacji to tym bardziej mam prawo taka osobe ocenic

piotreksep13

ps jezeli ktos pisze pierdoly i niczego nie argumentuje to niezaleznie czy pisze o wzrostach czy tez spadkach to mam mierne zdanie o nich i tyle

oceniam ludzi po wypowiedziach i nie chodzi tutaj o podawanie poufnych informacji lecz zalosne naganianie i czy tak trudno to zrozumiec??(heh jak wytlumaczyc oczywistosc??)

jak nie potrafisz ocenic osob na podstawie tego co pisza to masz problem i tyle

nie bede dyskutowal o czyms co jest oczywiste bo jest to glupie a jak tobie nie przeszkadza zalosne naganianie i uwazasz , ze jest to norma to niech bedzie ale chyba tylko dla ciebie lub osob , ktore mysla tak jak ty lecz ja tego nigdy nie zaakceptuje i dlatego juz malo pisze na forum bo nie ma dla kogo

• Re:Wartosciowanie ludzi po wpisach ;))) ale sie usmiałem Autor: ~Do Piotrek [78.30.80.*]
    Piotrek please, napisz dla mnie. Trzymac, czy sprzedac, bo pogubiłam się. Nie wiem co jest grane. Dlaczego ta cholerna poczta nie odpowiada tak długo?
    Pozdro, alicja
  • Re: jaja sobie robią? Autor: ~Gorg [217.172.230.*]
    Dnia 2010-07-17 o godz. 00:27 piotreksep13 napisał(a):
    > no pieknie opierac swoje zdanie o wrazenie??

Akurat spółkę znam bardzo dobrze i to "od środka" - ściśle z nią współpracowałem od 2000 roku, nawet byłem w niej zatrudniony na kierowniczym stanowisku. Zarząd i ś.p. Jacka Studenckiego znałem osobiście, uczestniczyłem w tym czasie w wielu spotkaniach i szkoda, ale nigdy nie miałem dobrego zdania o spółce - jej zachowaniu w branży. Po tym co tu czytam, to moje wrażenie (uwierz) jest więcej warte niż "analizy" wielu z tych co rysują kreski i tu piszą.
    Pozdrawiam

Gorg
    ------------------
  • Re: jaja sobie robią? Autor: piotreksep13 [78.8.68.*]
    ja niestety nie moge nikomu mowic czy ma sprzedawac czy 3mac akcje bo ja nie wydaje rekomendacji lecz wyrazam swoja opinie na dany temat i wiele razy robilem juz to na forum bankiera lecz za nikogo nie wezme odpowiedzialnosci inwestycyjnej bo bym sie zle czul z tym pozdrawiam

piotreksep13

ps spolke znales od "srodka" lecz jak sam mowisz znales ja od 2000r wtedy skupial sie glownie na dzialalnosci IT a obecne to w sumie calkowicie inna firma(GIS a od wresznia 2009r calkowicie zaprzestali dzialalnosc IT)

ja nawet nie wiem jak skomentowac to co napisales lecz jak sie to ma do potencjalu biznesowego i bilansowego jaki ma techmex??

nawet nie wiem jak podejsc do tego co napisales wiec najlepiej bedzie jak tego nie zrobie i jezeli uwazasz , ze firma zle traktowala swoich pracownikow (wielu zostalo zwolnionych bo spolka likwidowala dzialalnosc IT moze Ty byles jednym z nich ) i uwazasz , ze spolka na tej podstawie nie ma przyszlosci i ma zla opinie w branzy (nie wiem czy mowisz o IT czy GIS) to sprzedaj

mi tez by sie nie podobalo jakby mi techmex nie placil jako pracownikowi a techmex pare razy zrobil to swoim pracownikom wiec jezeli uwazasz , ze na tej podstawie spolka upadnie to sprzedaj(nie bede pisal dlaczego spolka nie placila pracownikom bo mi sie nie chce)

w sumie masz racje techmex ma trudna sytuacje i Ci co sie boja o swoje pieniadze powinni sprzedac akcje techmexu bo jest zawsze mozliwosc negtywnego zakonczenia

ja robie swoje i 3mam sie swojego rozumu

Ty Gorg pewnie zarobiles juz mnostwo pieniedzy dzieki swoim zdolnosciom i wtykom bo wszak kreski sa gowno warte (jak i podejscie fundamentalne bo wszak Ty juz wyceniles potencjal biznesowy techmexu wynikajacy z branzy w jakiej obecnie techmex dziala a takze aktualnego "otoczenia" wokol spolki techmex)

rynek zdyskontuje kto ma racje a Ty jak byles dobrym kierownikiem i techmex Cie nie docenil to pewnie inni na rynku Ciebie docenili i masz tak samo dobra a nawet lepsza posade

z jednym sie z toba zgadzam ryzyko jest ogromne wiec zdecydujcie sie czy bedziecie ryzykowac swoje pieniadze

• Re: jaja sobie robią? Autor: ~Paweł [95.155.101.*]
    Oj piotrek piotrek.... Twoje jęczenie nie na wiele się zda. Wracałem dziś z urlopu przez Bielsko byłem w Techu z ciekawości. Polecam sprawdzić samemu. Swoich wrażeń już nawet nie będę opisywał. Czekam tylko aż zapłacisz wszystkimi swoimi akcjami za swoją pazerność
  • Re: jaja sobie robią? Autor: ~jj [81.95.194.*]
    no i co zobaczyłes ?? daj nam znać . Było dzisiaj zamkniente ?? Brak dzisiaj było oswietlenia ? Ochrona w Niedziele nie pracuje ?? psy zdechły ?? szyby nie umyte ?? KURDE zaczynam sie martwic
  • Re: jaja sobie robią? Autor: piotreksep13 [78.8.68.*]
    autoanalize zrobiles wlasnej osoby czy mi sie wydaje ??

piotreksep13

ps ja nawet nie wiem co to znaczy dla ciebie pazernosc no ale ok

masz racje Pawle strace swoje pieniadze , ktore wlozylem w techmex

• Re: jaja sobie robią?do piotrek Autor: ~jj [81.95.194.*]
    daj spokój szkoda prądu na odpowiedzi lepiej spkojnie zasnac i nie tracic czasu na zaczepki pozdrawiam
  • Re: jaja sobie robią?do piotrek Autor: piotreksep13 [78.8.68.*]
    ja sie powoli ucze ignorowac osoby , ktorych celem jest prowokacja i juz w sumie sie "prawie" nauczylem :) pozdrawiam

piotreksep13

ps ja mam jutro duze plany zwiazane z techmexem wiec ide ogladnac sobie serial i spac by jutro rano wstac i miec sile go zrealizowac :)
  • Re: jaja sobie robią?do piotrek Autor: ~jj [81.95.194.*]
    a jaki serial ogladzasz gotowe na wszystko ? ;)))) i po tym tak amobilizacja ??
  • Re: jaja sobie robią?do piotrek Autor: piotreksep13 [78.8.68.*]
    hehehe dokladnie to :) jestem na 19 odcinku 6 sezonu :)a , ze jakos mi sie wkrecil ten serial to go ogladam :) pozdrawiam

piotreksep13

ps ale nie sadzilem , ze trafisz :) hehe dobry z ciebie spekulant :)
  • Re: jaja sobie robią? Autor: ~Gorg [193.24.245.*]

ps spolke znales od
    > "srodka" lecz jak sam mowisz znales ja od
    > 2000r wtedy skupial sie glownie na dzialalnosci IT a obecne
    > to w sumie calkowicie inna firma(GIS a od wresznia 2009r
    > calkowicie zaprzestali dzialalnosc IT)

Firma GIS? Haha - GIS to geodeci lub geografowie o kosmicznych umiejętnościach programistycznych - znam kilku w Polsce.

Wiesz coś o kontrakcie na ortofotpmapę z Ikonosa na 50tys. km kw Dla ARiMR robioną jeszcze wtedy wspólnie z Space Imaging od 2001 roku? Początek rozmów 1999r.

ja nawet nie wiem
    > jak skomentowac to co napisales lecz jak sie to ma do
    > potencjalu biznesowego i bilansowego jaki ma techmex??
    > nawet nie wiem jak podejsc do tego co napisales wiec
    > najlepiej bedzie jak tego nie zrobie i jezeli uwazasz , ze
    > firma zle traktowala swoich pracownikow ...

Pracownicy to tylko wyrobnicy. Chodzi mi o podejście do branży i uczestników rynku.
    Wobec Texa - jak zaczął startować w przetargach chodziło takie stwierdzenie - "nie ma oferty której się nie da uwalić"

Powiem tak Tex sam strzelał sobie w kolano i to przez długi czas. W końcu trafił skutecznie. Arogancja zarządu nieliczenie się z nikim i niczym - to musiało się tak skończyć. Tex w Polsce jest !SPALONY!

Gorg
    ------------------

• Re: jaja sobie robią? Autor: ~Paweł [95.155.101.*]
    Dokładnie. Tech nie istnieje, a sztuczne podtrzymywanie kursu jest tylko pod wywalenie papiera, bo popytu realnie nie ma już nawet po 60 gr czego nie dawno byliśmy świadkami. Za to są chciwi marzyciele i na nich bazuje reszta inwestorów, która jeszcze nie wywaliła papiera
[x]
TECHMEX -21,58% 0,06 2011-03-11 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.