• A może napiszcie coś o fundamentach ?? Autor: ~mm [79.185.183.*]
    W te bzdurne AT to już nie wierzę.
  • Re: A może napiszcie coś o fundamentach ?? Autor: bartek_bohdan [77.253.8.*]
    Ale, kto broni łączyć AT z fundamentami. Tak naprawdę w krótkim terminie AF średnio wychodzi. Bardziej do perspektyw i długoterminowego inwestowania. Najlepiej jest łączyć metody.

Zobacz, ile spółek o świetnych fundamentach się kisi w konsolidacjach lub powoli opada pod własnym ciężarem. Z kolei te ze stratą pozwalają na szybki i spory zarobek, kiedy się we właściwym momencie wycofasz.

Póki szeroki rynek pomaga, gorsze fundamenty nie przeszkadzają we wzrostach.
  • Re: A może napiszcie coś o fundamentach ?? Autor: ~cywil [83.4.130.*]
    fundamenty wylaliśmy wiosną, teraz murujemy ściany, w sierpniu dach, a wiosną przyszłego roku wykończymy i sprzedamy z dużym zyskiem.
  • Re: A może napiszcie coś o fundamentach ?? Autor: ~bbx [77.115.90.*]
    AT rzadko się myli, tylko, że niektórzy źle interpretują sygnały
    A czasem nad interpretują :D. A dlaczego niektórym nie działa. Bo zapominają, ża za ruchami wskaźników kryją się decyzje i emocje inwestorów na parkiecie i tego nie starają się analizować.
  • Re: A może napiszcie coś o fundamentach ?? Autor: ~bbx [77.113.184.*]
    Masz Bartek rację.
    Fundamenty mogą wprowadzić w błąd a solidna analiza AT prawie nigdy.
    Uwzględnia to czego nie widzimy i to co zapadło na niejawnych zebraniach zarządu.
    Poza tym wyniki spółki, przyszłe perspektywy, siłę papieru i moment wybicia.
    Żadne fundamenty nie dają takich możliwości.
  • Re: A może napiszcie coś o fundamentach ?? Autor: ~pogromca debili [87.207.58.*]
    Dawno większych bzdur nie czytałem. Wejdźcie sobie na petrola - wszystkie wskaźniki od długiego czasu krzyczą aby kupować. Najlepszy jest RSI na tygodniowym - w całej historii petrola jeszcze ani razu nie wygenerował sygnału sprzedaży - od samego początku (kilkuset złotych) każe dokupywać. Na dziennym sygnał sprzedaży pojawił się tylko 4 razy i to po dużych przecenach, gdy na sprzedaż było już za późno i właściwie można było na krótko dokupić spekulacyjnie.

Oczywiście wskaźniki oparte na średnich ruchomych typu Macdi, trixy, itd. również szorują non-stop ryjem pod kreską zachęcając do kupna. No i co z tego skoro wiadomo, że to c.h.j.o.w.a spółka i nie ma co się tego syfu tykać?

Tak, zajebista jest AT!
    Napiszcie mi jeszcze o świeczkach japońskich to zasmarkam monitor ze śmiechu.
    A już najgłupsze są jakieś pierdy o głowach i ramionach. Ten mitoman co to wymyślił musiał palić niezłe zioło...
    Dnia 2010-07-14 o godz. 23:59 ~pogromca debili napisał(a):
    > Dawno większych bzdur nie czytałem. Wejdźcie sobie na
    > petrola - wszystkie wskaźniki od długiego czasu krzyczą aby
    > kupować. Najlepszy jest RSI na tygodniowym - w całej
    > historii petrola jeszcze ani razu nie wygenerował sygnału
    > sprzedaży - od samego początku (kilkuset złotych) każe
    > dokupywać. Na dziennym sygnał sprzedaży pojawił się tylko 4
    > razy i to po dużych przecenach, gdy na sprzedaż było już za
    > późno i właściwie można było na krótko dokupić
    > spekulacyjnie.

Oczywiście wskaźniki oparte na średnich
    > ruchomych typu Macdi, trixy, itd. również szorują non-stop
    > ryjem pod kreską zachęcając do kupna. No i co z tego skoro
    > wiadomo, że to c.h.j.o.w.a spółka i nie ma co się tego syfu
    > tykać?

Tak, zajebista jest AT!
    Napiszcie mi jeszcze o
    > świeczkach japońskich to zasmarkam monitor ze śmiechu.
    A
    > już najgłupsze są jakieś pierdy o głowach i ramionach. Ten
    > mitoman co to wymyślił musiał palić niezłe zioło...

Każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie :). Ja się kieruję metodą mieszaną, to prawda, że z przewagą AT. Przypomnij sobie, ile na GPW było już beznadziejnych spółek w upadłości lub z gigantycznymi stratami, na których właśnie kierując się wskaźnikami, odrobiną zdrowego rozsądku i umiejętnością zarządzania kapitałem, zarobiło się masę kasy.

Tak naprawdę są dwie rzeczy, które gubią i nowicjuszy i wyjadaczy: chciwość i brak zarządzania kapitałem. Jak umiesz nad tym zapanować, to możesz sobie inwestować nawet intuicyjnie, kierując się tabliczką do wywoływania duchów :)
  • Re: A może napiszcie coś o fundamentach ?? Autor: ~bbx [77.255.99.*]
    ~pogromca debili skąd Ty wiozłeś te sygnały, skoro na Petrolu jeszcze sygnał kupna nie wystąpi.
    Twoje AT jakoś jest nie dopracowane.
    Tak z grubsza obejrzałem ten papier i jest nadzieja na wzrosty ,ale jeszcze trochę trzeba poczekać.
    Dlaczego nie weźmiesz pod uwagę takich papierów jak Polkolor, czy Dragowski – wtedy twoje AT się sprawdzi.
[x]
PBSFINANSE -9,09% 0,50 2025-09-30 15:00:00
2025-09-30
Wyniki finansowe
2025-09-25
Informacja o przetargu
2025-07-14
Obwieszczenie o przetargu.
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać