• PODOBNO PREZIO TYMOCH NIE SYPIE ! Autor: ~antyWAŁEK [83.28.139.*]
    Zapewnia na swoim blogu,że ani On ani Jego współpracownicy nie sprzedali ani jednej akcji.

To jeśli jest jak prezio zapewnia to kto tak sypie papierem na oślep i bez opamiętania?
    Chyba się nikt nie uwziął na Tymocha i nie kupuje papiera w setkach tysięcy po to by wywalać coraz niżej, i tak w koło Macieju.
    No chyba,że spekuła zainteresowała się Infinity od samego debiutu i to ona zwala bo ma zamiar zrobić z papiera mega płynnego rodzynka GPW do spekulacyjnego zarabiania na papierze.

Pozdrawiam.
  • Re: PODOBNO PREZIO TYMOCH NIE SYPIE ! Autor: ~Pablo [83.29.154.*]
    skąd to wiesz? podaj linka
  • Re: PODOBNO PREZIO TYMOCH NIE SYPIE ! Autor: ~antyWAŁEK [83.28.139.*]
    Tutaj macie jeszcze odpowiedź z blogu prezia.

Panie prezesie! Mam bardzo poważne jedno pytanie - skąd wzięła się cena 3 zł w debiucie skoro większośc akcji jest po 0,05 zł ?????????????????????
    Bardzo dziękuje za żetelną odpowiedz

Żetelna odpowiedź jest dość prosta i oczywista. Cena 0.05 za akcję, nie jest żadną ceną za akcję, jest jej wartością nominalną i tylko taką. I dodatkowo ONA się nie zmienia, była taka jest i będzie, właśnie dlatego jest to cena nominalna. Cena nominalna to cena, która ustalona jest w statucie spółki. Wartość nominalna jest wartością uwidocznioną na akcji.
    1 grosz to najniższa przewidziana w Kodeksie Handlowym art. 308 par. 2 KSH] wartość nominalna akcji.
    Różnica pomiędzy ceną emisyjną, a ceną nominalną zasila kapitał zapasowy spółki.
    Przepraszam że to piszę, ale to elementarz nawet nie tyle giełdowy, co spółek
    Proszę Cię bardzo,blog prezesa.

http://tymochowicz.net/2010/07/05/debiut-infinity-s-a-na-newconnect-3/#idc-cover

w tych jego trzech wypowiedziach(komentarzach) nie widzę odpowiedzi na to, że "On ani Jego współpracownicy nie sprzedali ani jednej akcji. " Chyba, że coś przeoczyłem:) Zacytuj jego wypowiedź gdzie to napisał. dzięki
    "na wypadek gdyby to miało Was uspokoić, proszę bardzo, to akurat mogę podać.
    Od pierwszego dnia GIEŁDY do dziś
    NIE SPRZEDAŁEM ŻADNEJ AKCJI.
    Innymi słowy: Łączna liczba moich sprzedanych akcji dnia 6.07 ZERO
    łaczna liczba moich sprzedanych akcji dnia 7.07 ZERO
    łączna liczba moich sprzedanych akcji dnia 8.07 ZERO
    Pozdrawiam i zatem spokojnych snów.
    PROSZĘ NA PRZYSZŁOŚĆ UWAŻNIEJ CZYTAĆ MOJE KOMENTARZE. " znalazłem
    Pani Piotrze tylko jedno pytanie: kto te akcje sprzedaje?
    W sumie w obrocie jest niecałe 5 mln akcji i tyle się mniej więcej przemieliło przez ostatnie 4 dni. Pan wraz z kolegami Jankiem i Andrzejem posiadacie 70%. Nikt inny oprócz was nie dałby rady 5 mln obrotu wykręcić. Nikt, bo tzw. ulica posiadająca 30% akcji musiałaby 3 razy kupić i sprzedać wszystko co ma aby te 5 mln obrotu wyrobić, to sajens fikszyn. Który z was wywala więc te akcje na potęgę? A może wszyscy trzej? Tylko proszę o krótką odpowiedź na zasadzie np. 'To Andrzej', a nie lanie wody. Aha i przypominam, że zgodnie z prawem najpóźniej w poniedziałek musicie to publicznie ogłosić w raporcie.
    Pozdrawiam serdecznie (serdecznie, bo na szczęście ja nie dałem się ubrać, ale przyglądam się uważnie i aż żal patrzeć jak ludzie kasę utopili). Reply
    8 replies · ostatnio aktywny 1 godziny -2 Vote up Vote down piotrtymochowicz · 3 godzin temu
    Panie Zbyszku, główni akcjonariusze posiadają więcej niż 70 procent spółki. To po pierwsze.
    Po drugie nie jest w interesie żadnego z nas, głównych udziałowców - sprzedawać swoich akcji, w interesie dobrze pojętym a nie spekulacyjnym. Przecież gdybym skonstruował "wydmuszkę" byłbym spalony na rynku.
    A 30 lat dość ciężkiej i wytrwałej pracy - to jakby znacznie więcej, niż parę milionów zarobionych na spekulacji.
    Przepraszam za brak skromności, ale uważam, że może nie tylko moje nazwisko, ale moja praca przez te lata jest o kilka rzędów wielkości więcej warta.
    Dlatego wybaczy Pan, ale dość żenujące są dla mnie zapewnienia, że nie jestem spekulantem, że wiem co robię. A zresztą jak Pan sam napisał będą - raporty.
    Dlatego mając świadomość, że to CZAS - będzie weryfikatorem tego co mówię i co piszę jestem spokojny.
    Skonstruowaliśmy tę spółkę będąc PASJONATAMI nie tylko pomysłu ale i metody na całe życie, dlatego proszę o cierpliwość i trochę więcej zaufania.
    Na pewno nie zrobię niczego, co mogłoby destruktywnie wpłynąć na losy spółki. Reply 0 Vote up Vote down internet99 · 2 godzin temu
    Panie Piotrze,

Ile akcji Pan sprzedał w ciągu ostatnich dni? Proszę o odpowiedź.

pozdrawiam Reply -2 Vote up Vote down piotrtymochowicz · 2 godzin temu
    Drogi Panie, po pierwsze dość jasno napisałem sporo już komentarzy, z których może Pan wyczytać bardzo wiele. Po drugie, nie będę się z Panem bawić w przekazywanie komunikatów w kwazi- prywatnej formie, ponieważ to mój prywatny blog, ale wszelkie informacje otrzyma Pan w oficjalnych raportach, oświadczeniach i w wywiadach. Marny taki chwyt - czy może dam się złapać. Proszę wymyślić coś bardziej wyrafinowanego. Następne może będzie pytanie ile akcji i kiedy kto sprzeda ?
    Moją rolą jako prezesa zarządu jest udostępnienie wszystkim inwestorom jednakowego dostępu do wszelkich informacji i proszę to uszanować. Nie prowadzę prywatnego folwarku, tylko spółkę giełdową.
    Polskie prawo - implementujące wzorcowe normy europejskie - przewiduje szeroki zakres obowiązków informacyjnych dla spółek giełdowych. Ustawa o ofercie publicznej wymienia trzy wzajemnie uzupełniające się kategorie informacji, które podlegają obowiązkowi przekazania do Komisji Nadzoru Finansowego i do Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie - informacje bieżące i okresowe oraz informacje poufne. pozdrawiam Reply +1 Vote up Vote down piotrtymochowicz · 2 godzin temu
    na wypadek gdyby to miało Was uspokoić, proszę bardzo, to akurat mogę podać.
    Od pierwszego dnia GIEŁDY do dziś
    NIE SPRZEDAŁEM ŻADNEJ AKCJI.
    Innymi słowy: Łączna liczba moich sprzedanych akcji dnia 6.07 ZERO
    łaczna liczba moich sprzedanych akcji dnia 7.07 ZERO
    łączna liczba moich sprzedanych akcji dnia 8.07 ZERO
    Pozdrawiam i zatem spokojnych snów.
    PROSZĘ NA PRZYSZŁOŚĆ UWAŻNIEJ CZYTAĆ MOJE KOMENTARZE. Reply 0 Vote up Vote down Zbychu · 2 godzin temu
    Nie zauważyłem wcześniej, że są pod moim wpisem jakieś odpowiedzi (albo ich nie było).
    Jeśli nie zauważyłem to przepraszam za zbyt może szorstki ton mojej następnej wiadomości (tej zaczynającej się od "jaja").

Wracając do meritum: dobrze wiedzieć, że nic Pan nie sprzedał. Ktoś jednak sypie akcjami jak z rękawa. 5 milionów akcji opchnąć w 4 dni może jedynie grubas, albo jakaś zorganizowana spółdzielnia. Nie wierzę, że nic Pan na ten temat nie wie. Zresztą nawet gdyby tak było to powinien się Pan zainteresować! To leży w interesie firmy, aby nie stała się spółką wartą 3 grosze. Reply 0 Vote up Vote down piotrtymochowicz · 1 godziny temu
    wiem i zapewniam Pana że się tym bardzo interesuję i wygląda to coraz bardziej ciekawie, ale wybaczy Pan, nie mogę mówić ani pisać o swoich podejrzeniach ani domniemaniach.
  • Re: PODOBNO PREZIO TYMOCH NIE SYPIE ! Autor: larry21flynt [95.160.213.*]
    do obrotu dopuszczono niecałe 4 mln akcji więc niby w jaki sposób mógł ktoś wysypać 5mln
  • Re: PODOBNO PREZIO TYMOCH NIE SYPIE ! Autor: ~Życzliwy [83.22.147.*]
    A kto powiedział, że ktoś wysypał 5 mln akcji? Tutaj chłopie wielu już obróciło tymi samymi akcjami na DT po kilka razy - w tym ja. Myślę, że Tymon mówi prawdę - za dużo miałby do zaryzykowania.
  • Re: PODOBNO PREZIO TYMOCH NIE SYPIE ! Autor: ~alik [213.134.185.*]
    Panowie długo będziecie jeszcze tak obracać na DT i zaniżać kurs?
    kiedy warto w to wejść?
    wielkie dzięki za info!:) pozdrowienia
[x]
GREENTECH 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.