• Czemu tak wywalają? Autor: ~smok [83.14.204.*]
    Tempo w jakim wywalane są akcje jest zastanawiające. Mam nadzieję, że nie szykują nam jakiejść niemiłej niespodzianki. Może nie plajtują?
  • Re: Czemu tak wywalają? Autor: ~mądry [82.160.206.*]
    ja raczej sądzę że to ktoś skupuje od wystraszonych. Sam dzisiaj parę tysiączków dokupiłem po 1.02 o 1.05. Spółka jest w dołku z którego niedługo się wybije,
    Pozdrawiam
  • Re: Czemu tak wywalają? Autor: ~lukee [77.252.108.*]
    mądry świetna taktyka łapania dołków :)

tylko twoja technika jest sprzeczna z twoim sposobem gry

albo przestan kupowac na nowych dołkach albo zmien nick na np. głupi
  • Re: Czemu tak wywalają? Autor: ~gnida [86.111.113.*]
    przerzut akcji, celowe działanie
    Debili i matołów należy eliminować, ale czasami oni eliminują się sami nawet o tym nie wiedząc.

Giełda ,stop dla idiotów.
  • Re: Czemu tak wywalają? Autor: ~smok [83.7.53.*]
    Zauważ, że przy takim popycie wywalając 1000 akcji możesz zwalić kurs o 10%. Ludzie się boją i sprzedają. A spółka im w tym pomaga, zarząd ma w d....ie akcjonariat. Idę w zakład, że znowu przesuną termin subskrypcji. Teraz to pewnie na wrzesień-październik. W akcji Inwestor też nie odpowiadają.
    tak, zarząd winny, polityka informacyjna tragedia, umoczeni ci co brali setki tysięcy akcji od nich po 1,80zł. A oni nic, cicho sza.
    Ludzie to istoty myślące? tak, ale są i idioci nie myślący, boją się, ale czego, własnej głupoty? Oni lubią być kierowani, przez kogo, przez innych idiotów.

Dom maklerski, zysk czy strata

Giełda,stop dla idiotów.
  • Re: Czemu tak wywalają? Autor: ~smok [83.14.204.*]
    Zastanawia mnie ciągłe odraczanie subskrypcji prywatnej. Na przełomie roku spółka roztoczyła wspaniałe wizje rozwoju, poprawy płynności m.in. poprzez zmianę wartości akcji, nowa emisja prywatna mająca zmotywować zarząd i RN do lepszej pracy z lock-upem itp. Zadziwiające było to, że uzależnili podział akcji od subskrypcji prywatnej? Co ma piernik do wiatraka? A teraz olewają akcjonariuszy i nie robią kompletnie nic, żeby polepszyć swój wizerunek w akcjonariacie. Zachowują się tak, jakby nie wiedzieli że są na giełdzie a nie w gabinecie Waldka Pawlaka. Psucie wizerunku to przecież mniejsze zainteresowanie potencjalnych klientów. Public Relations mają do d....y
    KNF zatrwierdziła prospekt Polmedu

W czwartek 15 lipca 2010 r. Komisja Nadzoru Finansowego zatwierdziła prospekt emisyjny spółki Polemd.
    Powstał on w związku z ofertą publiczną akcji serii H oraz zamiarem ubiegania się o dopuszczenie do obrotu na rynku regulowanym akcji serii B, D, E, F i H oraz praw do akcji serii H (oferującym jest Dom Maklerski DFP sp. z o.o.).
    Bardzo dobrze, że działają. Ale mają kiepskich speców od propagandy.

Mieli polepszać płynność przez split i od pół roku nie realizują uchwał. Zero relacji z akcjonariatem. Spółce powinno zależeć na tym, żeby się dobrze sprzedać. Tej nie zależy.
  • Re: Czemu tak wywalają? Autor: ~Adi1 [83.29.78.*]
    Teraz jest bardzo tani, wartość rynkowa to niecałe 5 mln sam dom maklerski jest chyba tyle wart.ECM sa kupili za 1.2 mln 65% akcji choć spółka miała w 2009 r 3.5 mln strat bo potrzebna im była licencja domu maklerskiego.
    Ktoś tu gra chyba na spadek i chce się tanio obkupić (ostatnio to było widać przy walce popytu z podażą na 1-1.2)
    Obkupi się pewnie, bo idiotów co boją się własnej głupoty na giełdzie nie brakuje, a i spółka (smok dobrze gada) tych idiotów utwierdza we własnej głupocie. Należy skorzystać na spadku, kupić tyle ile kapitału starczy. Dobre wiadomości : Polmed,Geoinvent (26%), Tonsil Audio(50%) ,Monte Development (50%),Taxus Fund (5%) ,Łks(20%)

Trzeba tylko liczyć na idiotów. Giełdo, chwilowy brak stopu dla idiotów.
    Uchwała Nr 678/2010
    Zarządu Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie S.A.
    z dnia 16 lipca 2010 r.
    w sprawie wprowadzenia do alternatywnego systemu obrotu na rynku NewConnect akcji zwykłych na okaziciela serii A, B, C, D i E
    spółki GEOINVENT S.A.

§ 1
    Na podstawie § 5 ust. 1 w związku z § 3 ust. 1 i 2 Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu, Zarząd Giełdy postanawia wprowadzić do alternatywnego systemu obrotu na rynku NewConnect następujące akcje zwykłe na okaziciela spółki GEOINVENT S.A. o wartości nominalnej 0,10 zł (dziesięć groszy) każda:
    1) 5.000.000 (pięć milionów) akcji serii A,
    2) 857.500 (osiemset pięćdziesiąt siedem tysięcy pięćset) akcji serii B,
    3) 1.275.300 (jeden milion dwieście siedemdziesiąt pięć tysięcy trzysta) akcji serii C,
    4) 900.000 (dziewięćset tysięcy) akcji serii D,
    5) 717.200 (siedemset siedemnaście tysięcy dwieście) akcji serii E.

§ 2
    Uchwała wchodzi w życie z dniem podjęcia.

Zarząd DFP Doradztwo Finansowe Spółki Akcyjnej z siedzibą w Łodzi ("Spółka") informuje, iż w dniu 8 września 2009 roku, w ramach realizacji kolejnego etapu prac wykonywanych na rzecz POLMED Spółki Akcyjnej z siedzibą w Starogardzie Gdańskim, Dom Maklerski DFP Spółka z o.o. (podmiot zależny od Spółki), jako podmiot oferujący papiery wartościowe POLMED SA i sporządzający część prospektu emisyjnego, złożyła do Komisji Nadzoru Finansowego wniosek o zatwierdzenie prospektu emisyjnego POLMED SA przygotowany w związku z planowaną ofertą publiczną i dopuszczeniem papierów wartościowych POLMED SA do obrotu regulowanego na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie SA. DFP Doradztwo Finansowe SA pełni funkcję doradcy finansowego POLMED SA i w tym zakresie m.in. sporządziła część przedmiotowego prospektu emisyjnego.

W okresie bezpośrednio poprzedzającym złożenie w/w wniosku Dom Maklerski DFP Spółka z o.o. zrealizowała prace, objęte odrębną umową zawartą z POLMED SA, i pozyskała dla POLMED SA finansowanie, w ramach organizowanej przez Dom Maklerski DFP Sp. z o.o. oferty prywatnej

Łączna wartość przychodów Spółki i jej podmiotu zależnego (Dom Maklerski DFP Sp. z o.o.) z tytułu realizacji prac na rzecz POLMED SA wyniesie około 500 tys. zł.

dla idiotów giełdowych
  • Re: Czemu tak wywalają? Autor: ~smok [83.28.160.*]
    Dnia 2010-07-18 o godz. 15:19 ~gnida napisał(a):
    > Zarząd DFP Doradztwo Finansowe Spółki Akcyjnej z siedzibą w
    > Łodzi ("Spółka") informuje, iż w dniu 8
    > września 2009 roku, w ramach realizacji kolejnego etapu
    > prac wykonywanych na rzecz POLMED Spółki Akcyjnej z
    > siedzibą w Starogardzie Gdańskim, Dom Maklerski DFP Spółka
    > z o.o. (podmiot zależny od Spółki), jako podmiot oferujący
    > papiery wartościowe POLMED SA i sporządzający część
    > prospektu emisyjnego, złożyła do Komisji Nadzoru
    > Finansowego wniosek o zatwierdzenie prospektu emisyjnego
    > POLMED SA przygotowany w związku z planowaną ofertą
    > publiczną i dopuszczeniem papierów wartościowych POLMED SA
    > do obrotu regulowanego na Giełdzie Papierów Wartościowych w
    > Warszawie SA. DFP Doradztwo Finansowe SA pełni funkcję
    > doradcy finansowego POLMED SA i w tym zakresie m.in.
    > sporządziła część przedmiotowego prospektu emisyjnego.

W
    > okresie bezpośrednio poprzedzającym złożenie w/w wniosku
    > Dom Maklerski DFP Spółka z o.o. zrealizowała prace, objęte
    > odrębną umową zawartą z POLMED SA, i pozyskała dla POLMED
    > SA finansowanie, w ramach organizowanej przez Dom Maklerski
    > DFP Sp. z o.o. oferty prywatnej

Łączna wartość
    > przychodów Spółki i jej podmiotu zależnego (Dom Maklerski
    > DFP Sp. z o.o.) z tytułu realizacji prac na rzecz POLMED SA
    > wyniesie około 500 tys. zł.

dla idiotów giełdowych

To był stary komunikat.

Nowy to:

PAP | 15.07.2010 | 16:06

15.07. Warszawa (PAP) - Komunikat w sprawie zatwierdzenia prospektu emisyjnego spółki Polmed SA

Komunikat w sprawie zatwierdzenia prospektu emisyjnego spółki Polmed S.A.

Dyrektor zarządzający pionem nadzoru rynku kapitałowego UKNF na podstawie upowaSnieniaKomisji zatwierdził prospekt emisyjny sporządzony przez:

Polmed S.A. w związku z ofertą publiczną akcji serii H oraz zamiarem ubiegania się o dopuszczenie do obrotu na rynku regulowanym akcji serii B, D, E, F i H oraz praw do akcji serii H (oferującym jest Dom Maklerski DFP sp. z o.o.).

Oferujący: Dom Maklerski DFP sp. z o.o. z siedzibą w Łodzi

BTW. Dlaczego nie ma info o subskrypcji akcji D? Odroczony termin upłynął 15 lipca. Milczenie źle świadczy o zarządzie. Albo leżą sobie na plaży albo tacy zapracowani. Ale tak czy siak robią sobie antyreklamę.
  • Re: Czemu tak wywalają? Autor: ~Adi1 [83.27.137.*]
    Co sprzedają już akcje których jeszcze nie kupili (w sumie to jet tylko do 2.5 mln akcji po 60 gr i to z lock-upem, może Texas sprzedaje?) jest tanio nawet doliczając te 2.5 mln akcji po 90 gr to wycena rynkowa tylko 6.5 mln
  • Re: Czemu tak wywalają? Autor: ~Adi1 [83.27.137.*]
    Fundamentalnie nie ma powodów do spadku biorąc pod uwagę wycenę rynkową (ktoś wie czy mają jakieś akcje PolMedu? który idzie chyba na główny rynek? nawet jeśli nie mają to Smok pisał o ich udziale % w innych spółkach króre wprowadzają na NC (do tego jeszcze chyba mają Rainbow i Dywilan)
    Ale faktycznie Technicznie następne wsparcie to dopiero 60 groszy.
    Tak jak ktoś wcześniej pisał: dobra okazja do kupna,trochę kasy jeszcze mam i co 10% w dół kupuję dziś specjalnie kupiłem z ukrytego zlecenia 2300 ale i tak ktoś mi resztę sprzedał pewnie po to żeby na koniec dnia sprzedać 1 sztukę po 88 groszy
    niedługo split, akcji serii D tylko 697.000 , lock-up od 12 do 24 miesięcy. 4 sierpnia debiut Geoinvent.

Podpisanie umowy o przeprowadzenie oferty akcji ŁKS PSS SA

W dniu 13 lipca 2010 r. Dom Maklerski DFP Sp. z o.o. podpisał z Łódzkim Klubem Sportowym Piłkarską Spółką Sportową Spółka Akcyjna (ŁKS PSS SA) umowę o przeprowadzenie oferty prywatnej do 16.500.000 sztuk akcji serii C ŁKS PSS SA
    STOP DLA GIEŁDOWYCH IDIOTÓW
    Osobiście nie martwię się o spółkę. Dobrze, że tak cicho na niej. Rynek pozornie nie dostrzega tego, że sytuacja spółki z miesiąca na miesiąc wygląda coraz lepiej, zbiera ona owoce odreagowania, rozwija działalność operacyjną i finansową. Rośnie jej portfel. Wejście na rynek Geo Invest może dodatkowo zmienić wycenę akcji DFP pod warunkiem, że nie będzie jakiegoś wielkiego zjazdu. Na razie nie widać tego w kursie akcji, które są wybitnie mało płynne. Przy takiej kapitalizacji i FF tą spółkę można śmiało pociągnąć na 3 zł. Pewnie łowcy okazji zlecą się dopiero jak zostaną opublikowane informacje o splicie. Powinni jednak zadbać o lepszy PR w kontekście relacji z inwestorami bo na razie im to kuleje. Dobrym przykładem do naśladowania są LUG i EEX.
  • Re: Czemu tak wywalają? bo ma za mlo jeszcz akcji EEX, ale skupia wiecej Autor: ~wujek dobrada [156.17.15.*]
    DFP jesli ma jaja to kupuje EEX
    jesli nie ma jaj to tez kupuje bo to jedyna szansa na sukces hehe

wujek dobra rada
  • Re: Czemu tak wywalają? bo ma za mlo jeszcz akcji EEX, ale skupia wiecej Autor: ~smok [83.14.204.*]
    Akurat EEX znam, bo sam kupowałem od poziomu 1,30 i wychodziłem w okolicach 4,50 - 5 zł. Eko się już zdyskontowało. Dla rynku szokiem były kontrakty na mikrosferę, które wyszły na przełomie roku. To był bodziec do zakupów. Teraz już tego bodźca nie ma więc nie spodziewam się wielkich fajerwerków na tej spółce.
  • Re: Czemu tak wywalają? bo ma za mlo jeszcz akcji EEX, ale skupia wiecej Autor: ~rex [95.49.196.*]
    a moim zdaniem obydwie te spolki maja duzy potencjal wzrostowy, podobnie jak bardzo przeceniony Oneray
  • Re: Czemu tak wywalają? bo ma za mlo jeszcz akcji EEX, ale skupia wiecej Autor: ~smok [83.14.204.*]
    Oneray, zgadzam się. Został mocno przeceniony. Do tego z NC dodałbym Digitala, który jest od dłuższego czasu skubany z prawej strony.

Na całym NC widać wyraźne oznaki ożywienia, dzisiejsza sesja psuje trochę dobry nastrój ale to dopiero początek tygodnia.

A czas DFP nadejdzie i do września będzie tu przynajmniej 2 zł. Chyba, że się mylę.
    Do września nie będzie 2 zł bo na giełdzie za dużo idiotów nie potrafiących myśleć. Po raporcie za III kwartał zobaczymy lament idiotów, być może.
    Myślę, że jesteś zbytnim pesymistą. Są szanse na poprawę nastroju. Wiele zależy od wyceny majątku spółki, powodzenia kolejnych zleceń wprowadzania akcji spółek - klientów do obrotu oraz wpływu podziału akcji na kurs waloru.
    Nie jestem pesymistą, jestem realistą. Za dużo idiotów, którym nie chce się myśleć. Łatwo nimi sterować.
    GeoInvent zadebiutuje na NewConnect 4 sierpnia
    PAP - Biznes
    27 Lip 2010, 20:12

27.07. Warszawa (PAP) - Spółka GeoInvent zadebiutuje na rynku NewConnect 4 sierpnia - podała GPW w komunikacie.
    Do obrotu wprowadzonych zostanie 5.000.000 akcji serii A, 857.500 akcji serii B, 1.275.300 akcji serii C, 900.000 akcji serii D i 712.200 akcji serii E.

GeoInvent zajmuje się gromadzeniem i przetwarzaniem danych przestrzennych (System Informacji Geograficznej GIS).

Obecnie 34,08 proc. udziałów w spółce posiada firma ESRI, a 26,57 proc. spółka DFP Doradztwo Finansowe.(PAP)

pel/ jtt/

RSS
    ŁKS z emisji chce pozyskać 4mln.zł. Gortat objął akcje z 1mln. za nim pójdą inni. Zysk dla DFP , około 5% od kwoty 4mln.zł co daje nam 200 000 zł +500 000 Polmed
    to zysk operacyjny,a zysk finansowy na akcjach dużo wyższy bo kolejne debiuty w drodze, spółki portfelowe, aktywa będą rosły, spółka księgowo będzie taniała, niedługo hossa, być może, Domy maklerskie dadzą zarobić

za dużo idiotów na DFP
    Uchwała Nr 757/2010
    2010.07.27

Uchwała Nr 757/2010
    Zarządu Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie S.A.
    z dnia 27 lipca 2010 r.

w sprawie wyznaczenia pierwszego dnia notowania w alternatywnym systemie obrotu na rynku NewConnect akcji zwykłych na okaziciela serii A, B, C, D i E spółki GEOINVENT S.A.

§ 1
    Na podstawie § 7 ust. 1 i 5 Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu, Zarząd Giełdy postanawia:
    1) określić dzień 4 sierpnia 2010 r. jako dzień pierwszego notowania w alternatywnym systemie obrotu na rynku NewConnect następujących akcji zwykłych na okaziciela spółki GEOINVENT S.A. o wartości nominalnej 0,10 zł (dziesięć groszy) każda, oznaczonych przez Krajowy Depozyt Papierów Wartościowych S.A. kodem „PLGEINV00017”:
    a) 5.000.000 (pięciu milionów) akcji serii A,
    b) 857.500 (ośmiuset pięćdziesięciu siedmiu tysięcy pięciuset) akcji serii B,
    c) 1.275.300 (jednego miliona dwustu siedemdziesięciu pięciu tysięcy trzystu) akcji serii C,
    d) 900.000 (dziewięciuset tysięcy) akcji serii D,
    e) 717.200 (siedmiuset siedemnastu tysięcy dwustu) akcji serii E;
    2) notować akcje, o których mowa w pkt 1) na rynku kierowanym zleceniami w systemie notowań ciągłych pod nazwą skróconą „GEOINVENT” i oznaczeniem „GEO”.
    co na to idioci

stop dla idiotów
    Mawiają, że jaki zarząd, taki akcjonariat. Ja się za idiotę nie uważam. Sądzę, że te akcje dadzą zarobić, trzeba tylko cierpliwości.
    Jak kupowałem Eko Eksport po 1,3 to też nikt się tą spółką nie interesował. Na forum było głucho. Jak sprzedawałem po 4,7 to komentarze pojawiały się co 5 minut. Pieniądz lubi ciszę.
    Do DFP trochę się zraziłem, bo choć dał mi wiele zarobić na początku roku, to także stał się zamrażarką pieniędzy. Źle odczytałem komunikaty zarządu i mam do nich pretensję o prowadzenie polityki nieprzyjaznej akcjonariuszom. To nie czasy Komitetów Centralnych, które miały klientów/petentów w du....ie. Trzeba się umieć zareklamować i sprzedać, zdobywać zaufanie, pracować na wizerunek. A tej spółce najwyraźniej tego brakuje.
  • Re: Czemu tak wywalają? Autor: ~MarkX [89.74.114.*]
    Po 4,7 na pewno nie sprzedawales. Nie z poziomu 1,3 zl.
    Dnia 2010-07-28 o godz. 14:45 ~MarkX napisał(a):
    > Po 4,7 na pewno nie sprzedawales. Nie z poziomu 1,3 zl.

Pisałem o EEX a nie DFP. Sprzedawałem po 4,71 w połowie marca, uznałem ówczesny rajd za podbitkę, choć ku mojemu zaskoczeniu kurs wkrótce przebił 6 zł. Ale to już historia. Teraz mam już inny portfel,
  • Re: Czemu tak wywalają? Autor: ~MarkX [89.74.114.*]
    Prrzepraszam, nie doczytalem
    idioci , ci co sprzedają?
    idioci, ci co kupują?
    Dnia 2010-07-28 o godz. 15:08 ~gnida napisał(a):
    > idioci , ci co sprzedają?
    idioci, ci co kupują?

Jedni i drudzy mają swoje powody. Nie wiem, czy cię zmartwię czy nie ale wygląda, że akcje ktoś powoli zbiera. Kupuje na koniec sesji, choć jak na razie w małych ilościach. Podobnie jest na Digitalu, którego też mam.
  • Re: Czemu tak wywalają? Autor: ~Adi1 [83.29.51.*]
    Trochę niepokojący był dla mnie komunikat o tym że z 2500000 akcji kupili tylko 697000.
    Ale doszedłem do wniosku że jest to raczej dobra wiadomość (mniej akcji) A poza tym w dniu 20.01.2010 kiedy walne uchwaliło emisje dla siebie po 60gr (po splicie 30gr) kurs wynosił 2.35! i dyskonto było bardzo duże, a w ostatnim dniu kiedy mogli dokonać zapisu 15.07. już tylko 90gr i trend spadkowy do tego lock-up od 12 do 24 miesięcy.Myślę też że podaż mogła pochodzić od osób które miały możliwość kupić nowe akcje po 60 gr,bo jakoś nikt teraz nie sypie
    IV. Kalendarz inwestora, obejmujący wydarzenia mające mieć miejsce w nadchodzącym miesiącu, które dotyczą Spółki i są istotne z punktu widzenia interesów inwestorów, w szczególności daty publikacji raportów okresowych, planowanych walnych zgromadzeń, otwarcia subskrypcji, spotkań z inwestorami lub analitykami, oraz oczekiwany termin publikacji raportu analitycznego:
    Na dzień 16 sierpnia 2010 roku planowana jest publikacja Raportu Okresowego - Raportu Kwartalnego Spółki za II kwartał 2010 roku.
    W przypadku otrzymania z właściwego dla Spółki Sądu Rejestrowego stosownego postanowienia o rejestracji podziału (splitu) akcji Spółki i rejestracji podwyższenia kapitału zakładowego Spółki w drodze emisji Akcji serii D, przeprowadzonych na podstawie w/w Uchwały Emisyjnej, Spółka, w związku z tą rejestracją, zamierza niezwłocznie, tj. w najbliższym możliwym terminie, złożyć:
    (1) do Krajowego Depozytu Papierów Wartościowych w Warszawie SA ("KDPW") stosowne wnioski: (a) o przeprowadzenie wymiany 3.500.000 akcji Spółki o wartości nominalnej 0,20 zł każda akcja, zarejestrowanych w KDPW pod kodem PLDFP0000019 i rejestrowanie po wymianie pod wskazanym kodem 7.000.000 akcji Spółki o wartości nominalnej 0,10 zł każda akcja oraz (b) o zarejestrowanie w depozycie papierów wartościowych prowadzonym przez KDPW 1.000.000 akcji zwykłych na okaziciela serii C oraz 697.000 akcji zwykłych na okaziciela serii D Spółki o wartości nominalnej 0,10 zł każda akcja i ich oznaczenie pod jednym kodem z zarejestrowanymi już akcjami (kod PLDFP0000019),
    (2) do organizatora alternatywnego systemu obrotu (rynek NewConnect), tj. do Zarządu Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie stosowne wnioski: (a) o wprowadzenie do alternatywnego systemu obrotu na rynku NewConnect 1.000.000 akcji zwykłych na okaziciela serii C oraz 697.000 akcji zwykłych na okaziciela serii D Spółki o wartości nominalnej 0,10 zł każda akcja oraz (b) o wyznaczenie pierwszego dnia notowania w alternatywnym systemie obrotu na rynku NewConnect, na rynku kierowanym zleceniami, w/w Akcji serii C i Akcji serii D Spółki

stop dla idiotów giełdowych
    Geoinvent kurs TKO 0,24 , a cena nominalna 0,10 to tylko 140% więcej. To rzadko się zdarza. DFP już nie ma 26% udziałów tylko 11%. Lepiej to czy gorzej patrząc na wyniki Geoinvent.

Idioci są na giełdzie, a może idioci są w DFP
    GeoInvent wszedł na NewConnect

DI, PAP
    Puls Biznesu, pb.pl,04.08.2010 13:08
    Akcje spółki GeoInvent zadebiutowały w środę na rynku New Connect, jednak do godz. 12.20 nie zawarto żadnej transakcji na papierach firmy.
    Do obrotu wprowadzonych zostało 5.000.000 akcji serii A, 857.500 akcji serii B, 1.275.300 akcji serii C, 900.000 akcji serii D i 717.200 akcji serii E.

GeoInvent zajmuje się gromadzeniem i przetwarzaniem danych przestrzennych (System Informacji Geograficznej GIS).

Obecnie 34,08 proc. udziałów w spółce posiada firma ESRI, a 26,57 proc. spółka DFP Doradztwo Finansowe

To w końcu ile akcji ma DFP?

• Re: Czemu tak wywalają? Autor: ~Adi1 [83.22.174.*]
    Kto tak każdy wzrost dusi? i po co?
    GeoInvent zadebiutowały na rynku
    New Connect w środę. Do godz. 13.00 nie zawarto żadnej transakcji.

Cena odniesienia wynosiła 20 gr, a teoretyczny kurs
    otwarcia kształtował się na poziomie 40 gr.

Do obrotu wprowadzonych zostało 5.000.000 akcji serii A, 857.500 akcji serii B, 1.275.300 akcji serii C, 900.000 akcji serii D i 717.200 akcji serii E.

GeoInvent zajmuje się gromadzeniem i przetwarzaniem danych
    przestrzennych GIS. Według dokumentu informacyjnego spółki w 2009 przychody wyniosły 0,73 mln zł, a strata netto 0,5 mln zł. W 2010 spółka prognozuje osiągnięcie przychodów rzędu 1,3 mln zł i zysk netto 0,128 mln zł.

ESRI Polska Sp. z o.o. 2 982 250
    (34.08%) 2 982 250
    (34.08%) 2010-07-07 -
    Taxus Fund SA 1 595 750
    (18.23%) 1 595 750
    (18.23%) 2010-07-07 DFP
    DFP Doradztwo Finansowe SA 964 500
    (11.02%) 964 500
    (11.02%) 2010-07-07 -

TAXUS FUND SA 1 595 750 18.23%
    (+18.23) 1 595 750 18.23%
    (+18.23) 2010-07-07
    TAXUS FUND SA 0 0.00% 0 0.00% 2010-07-07

Boss, milczek idiota z DFP pan J. zrobił roszadę ,ciekawe po jakiej cenie.
    Ostatnie sesje dają powody do optymizmu. Wzrostom towarzyszy wyższy wolumen niż był na spadkach. Widać to wyraźnie na wykresach, zwłaszcza na świecowych. Spółka realizuje założoną politykę w tym udane wprowadzenie na rynek NC Geoinvent. Subskrypcja zakończona. Przed nami raport i wygląda na to, że tendencja poprawy sytuacji Spółki będzie kontynuowana.
    Subskrypcja prywatna zakończona, zakupiono mniej akcji niż pierwotne zakładano. Przed nami split, z ostatniego raportu miesięcznego wynika, że w sądzie jest wniosek o jego rejestrację. Pytanie tylko, kiedy sąd go zarejestruje. W sądach mamy sezon urlopowy a dodatkowo dużo pracy mają wydziały rejestrowe, bo wszystkie spółki zarejestrowane w KRS (nie tylko te publiczne) mają obowiązek publikowania sprawozdań finansowych, do spóźnialskich są wysyłane wezwania, więc referendarze mają co robić.
    Pozytywem jest też brak zaleszczenia tej spółki, w zasadzie panuje na niej cisza, podobnie na innych forach. Podobnie było na EEX na jesieni.
  • Re: Czemu tak wywalają? Autor: ~Adi1 [83.29.100.*]
    No i tradycyjnie pod koniec ktoś obniża kurs
    Dziś kojelna dziwna sesja. Najpierw +14% a potem wywalanie. Właśnie ktoś sypnął 10k akcji PKC, co na tą spółkę jest dość sporym obrotem.
    Zobaczymy, kto ma mocne nerwy.
[x]
HFTGROUP 18,92% 6,60 2017-05-16 11:16:29
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.