Technicznie spółka wygląda na gotującą się do wybicia. Jest konsolidacja ponad poziomem 2,65. Rysują się dolne cienie, co oznacza akumulację akcji. MACD jest bliski wygenerowania sygnału kupna, technika Ichimoku nie daje jeszcze pierwszego sygnału kupna, ale średnie zawracają w górę.
Bardzo to przypomina grudzień 2009 przed wystrzałem w okolice 7 zł z podobnego poziomu. Jeśli ktoś ma Metastocka, łatwo sobie przeanalizować wykres. Jeśli nie , załączam link, http://img266.imageshack.us/i/ampli.jpg/
dzieki bartek za analize tech.widac znajomosc rzeczy.ty widzicz akumulacje.i przygotowania do wybicia.ampli to taka spolka ze nie biora po 2.8.a za miesiac nie moga dostac na widlach po 4.8.tylko psychoterapeuta.ja wole brac teraz niz potem sie bic po 4.pozdro
Gdybym miał wolny kapitał... na razie jestem zapakowany w inne aktywa również, więc wolnej gotówki nie posiadam. Jak zrealizuję część zysków, wsiadam na DT :)
No wreszcie się doczekałem :) przy 2,69 miałem stan przed zawałowy hahahah a dzis cos mnie tknęło i dobrałem po 2,82.
Giełda rzeczywiście uczy pokory i cierpliwości.
Wytłumaczcie mi proszę, jaki jest sens, kiedy spółka już urosła o 22% na tej samej sesji dobierać PKCem i gonić kurs. Gdzie tu logika i zdrowy rozsądek? Czy nie lepiej poczekać na korektę? Przecież łatwiej się kupuje, jak kurs spada...
Sens jest taki, że wystrzał może mieć różny zasięg. W przypadku karenu to było 100% w dwie sesje, i ci, co dobierali w drugi dzień po 1,30 byli nazywani leszczami, a potem mogli sprzedać za 1,8 (jeśli nie byli zbyt zachłanni:)
Zobaczysz jutro, czy był sens, czy nie. Rzecz w tym, że w przypadku tej spółki korekta może być dopiero na poziomie 4,20, albo 6,90. Jeśli jutro padnie jakieś info, pod które było dzisiejsze szaleństwo, to będą masakryczne widły. Na co jako drobny akcjonariusz po cichu liczę:)
zobaczymy, może masz rację. Zwróć jednak uwagę na to, że na razie prócz jednego frajera nie ma tu na razie debili, którzy piszą wielkimi literami "KUPOWAĆ PKC", "WIDŁY" "1000% ZYSKU W DZIEŃ". A zazwyczaj dopiero ich pojawienie się zwiastuje rychłą korektę;)
swoją drogą też mnie bawi ten baton 15kilo na kupnie za 3,60, bo jak kupowałem po 2,8 to zdarzało się, że moja transakcja była jedyną w ciągu trzech godzin.... Ciekawe, co będzie jutro koło południa...
Kursu Ampli nie da się przewidzieć. Jak siądzie spekuła to każda cena jest możliwa ( mało akcji). Pomimo dzisejszego wzrostu uważam osobiście ,że cena nadal jest atrakcyjna. Jutro zobaczymy czy mam rację.