Lepiej sobie sprawdzcie z czego pochodzi ich rzekomy kapital wlasny. Na ten kapital skladaja sie przede wszyskim wniesione aportem akcje spolki Wbay i wyglada ze sobie licza 10 zl za akcje Wbay przy wyliczaniu Kapitalu Wlanego (10 zl =kurs tej wydmuchy na poczatku roku). Aktualny kurs Wby chyba 2 zl, a kapitaly wlasne ujemne...
czyli wychodzi ze obliczaja sobie kapital wkasny (Assetus), liczac 10 zl za kazda posiadana akcje Wbay:). A jak ktos ma inne zdanie to niech mi to pokaze w Dok. informacyjnym.
Podajecie ze kapital wlasny to 1.6 mln. zl, w tym akcji Wbay 149.5 tys. Czy macie 100 tys zl. plus "1.5 mln" liczone sposobem 1 akcja Wbay =10 zl??? (aktualny kurs 2 zl). Dobrze policzylem czy zle, bo inaczej nie moge dojsc skad wzial sie wam Kapital wlasny??? Prosze o podpowiedz, bo musze wiedziec w co inwestuje...:)
:DDD
Właśnie postanowiłam dziś sprawdzić, cóż to za cudowna spółeczka i wujek Google uratował mi życie. Uff! Ale polecam odwiedziny ich strony internetowej i w szczególności lekturę próbek tekstów reklamowych autorstwa... pani Wiaderek? A może latorośli pani Wiaderek? Normalnie popłakałam się ze śmiechu. Nawet się zastanawiałam, czy ich newslettera sobie nie zamówić jako materiał rozweselający do porannej kawy. Zresztą poza owymi próbkami właściwie nic więcej tam nie ma. Niestety, ich raporty finansowe stanowią przykład zbliżonego poczucia humoru.
Swoją drogą, czym tak dokładnie zajmuje się KNF, że podobne szwindle mogą bezkarnie pączkować na giełdzie?