Witam,
Tu od dawna bez inf powinno byc 25 PLN. Tylko wszystkie próby przejścia na wyższe poziomy od razu były w mojej i zapewne nie tylko mojej opinii pacyfikowane przez biura działające na rzecz KJ, aby pokazac ARP i innym, że nie mogą żądac dużo za swoje pakiety, bo cena rynkowa jest taka a nie inna. Przypomnę, że Jakubas ugiął się po 17,75!!! W każdym bądź razie i tym razem się nie zdziwię, jeśli to będzie jedynie krótka wycieczka w górę i szybkie uziemienie nadziei, chociaż bardzo bym chciał, żeby kurs przy tak niskim FF został wreszcie uwolniony. Ja na obecnych poziomach nie uroniłem i nie uronię chocby jednej akcji.
Pozdrawiam,
Misiek
Czekamy i czekamy na te lipcowe lato kontraktów. Niestety tradycja rafametu jak zawsze czyli zero realizacji i milczenie. Ale myślę że we wrześniu zaproponują nam pewnie nowe potencjalne rynki może ameryka łacińska (brazylia, meksyk) i opwiedzą mam jaki to wielki rynek i jak trudno tam zaistnieć ale oni są już blisko i wchodząza lada "dekade" na niego.BĘdZIE pięknie tak jak w INDIACH,CHINACH UKRAINIE ,SERBII.
POCIĄGI W TYCH KRAJACH NIE RUSZĄ BEZ NAS!!!!!!!!!!!!
niech tam spróbują
Lwów weźmie kredyt na zakup środków transportuDI, PAPPuls Biznesu, pb.pl,12.08.2010 15:02Czytaj komentarze (1) Zobacz na forum (1) bdb49b37-a571-4b44-bdd2-bcb4a9ee232cLwów pożyczy 275 mln hrywien (ok. 120 mln złotych) na zakup 92 autobusów i 60 trolejbusów niezbędnych do usprawnienia transportu miejskiego podczas piłkarskich mistrzostw Europy w 2012 roku. Uchwałę w tej sprawie podjęła w czwartek rada miasta
Jeśli to PRAWDA to BOMBA
Z 5-letnim poślizgiem rozpoczęła się restrukturyzacja firmy. Jaki jest docelowy cel tego projektu? Czy 10 proc. zysk netto zostanie w końcu osiągnięty? Czy kontrola wewnętrzna w zakupach będzie przeprowadzona?
Celem każdego procesu restrukturyzacji jest poprawa efektywności działania. Chcemy ją osiągnąć z jednej strony poprzez oszczędności kosztowe, w tym uzyskane w wyniku wdrożenia bardziej oszczędnych rozwiązań konstrukcyjnych produkowanych obrabiarek, zwiększenie kooperacji kosztem eliminacji mało efektywnych miejsc pracy w Spółce, redukcję zatrudnienia oraz zmniejszanie kosztów zakupów, a z drugiej strony poprzez stałe poszukiwanie nowych rynków zbytu oraz unowocześnianie asortymentu sprzedażowego Spółki
kiedy redukcja zatrudnienia w płacach i kadrach czyli w HR? Bo jeśli redukuje się załogę pomocniczą to automatycznie maleje liczba pracowników a tym samym HR ma mniej pracy! Myślę że w HR powinien być wspólny dla Rafametu i Odlewni czyli świadczyć dla nich usługe (jest to normalna praktyka w firmach która ma spółki córki rozsiane po całym świecie a tu biurowce są na rzut kamieniem czy beretem)
W odlewni powinna pozostać tylko bezpośrednia produkcja cała reszta w ramach ekonomii skali do wspólnego organizmu biurowo-administracyjnego w Rafamecie!
Dnia 2010-06-25 o godz. 18:57 ~gg napisał(a):
> PANIE PREZESIE 26.06 I 27.06 SOBOTA I NIEDZIELA NA TVNCNBC
> BEDĄ DARMOWE PORADY Z TEGO TEMATU-POLECAM MOZNA SIĘ CZEGOŚ
> NAUCZYĆ
Mostostal Zabrze idzie jak burza po sterami niechcianego ..........
http://budownictwo.wnp.pl/energetyka-i-przemysl-napedzaja-portfel-mostostalu-zabrze,217261_1_0_0.html
Pan Krzysztof Jędrzejewski o swoich inwestycja..............bez Rafametu?
http://gornictwo.wnp.pl/k-jedrzejewski-kopex-o-relacjach-biznesu-z-polityka-i-zachowaniu-famuru,218426_1_0_0.html
Co wy na to?
Nie podali w raporcie czy zwolnienia są robione jak gdzieś tam to ogłosili wcześniej. Miało być mniej o 60 ponad ludzi co pólrocza czy konca tego roku. Coś wiadomo ?