DOŚĆ !!!!!!!! Autor: ~INWESTOR Z K(L)ASĄ [79.163.219.*]
coraz częściej inwestycja na giełdzie przypomina grę w pokera.
zatem mówię; S P R A W D Z A M I KARTY NA STÓŁ
jak panstwo na pewno zauważyli, lug od tygodni jest w trędzie spadkowymm,na tym poziomie umiejętnie ktoś dosypując okrągłe pakiety tzw batony pozbywając się akcji, jest popyt dosypuje nie ma ,nie dosypuje, jeżeli ta sytuacja będzie trwać zwrócę się do KNF o zbadanie:
1. czy prezes lug sa lub mzłżonka tutaj traktuję ich współnie, nie sypią akcjami wprowadzając tym samym akcjonariusza w błąd, bo publicznie zapewniał że nie skorzysta w całości z pp serii c ,znajdując inwestora instytucjonalnego. tak czy owak powinien być komunikat
2. sprzedaląc akcje zmniejsza zaangazowanie co powinno, byc stwierdzone w komunikacie
wg komunikatu po emisji nie ma zanego znaczącego inwestora, a na nowe akcje prezes musiałby wyłożyć ok 3,5mln zł. sprzedając akcje np p;o 0,22 dostaje po 0,15 ale tym samym wstrzymuje wzrost kursu narażając firmę i akcjonariuszy na straty zmniejsza także swój udział ,sprawa ta nadaje się do sprawdzenia do KNF'U .nie mam zastrzeżen merytorycznych co do prowadzenia firmy, ale to dwie różne sprawy.moim skromnym zdaniem akcje te są skrajnie niedowartościowane. przed złożeniem pisma w KNF ZOSTANIE SKIEROWANE ZAPYTANIE do zainteresowanego o odpowiedzi poinformuję na forum
jak panstwo na pewno zauważyli, lug od tygodni jest w trędzie spadkowymm,na tym poziomie umiejętnie ktoś dosypując okrągłe pakiety tzw batony pozbywając się akcji, jest popyt dosypuje nie ma ,nie dosypuje, jeżeli ta sytuacja będzie trwać zwrócę się do KNF o zbadanie:
CO TO JEST ?
prezes jest jak andrych z dentamed
jazda na 1 grosz
Tiaaaa taka rzekoma dystrybucja prowadzona przez Prezesa była by bezsensowna - aby zebrać choć bańkę to musiał by sprzedawać jeszcze przez rok - o czy chłopie TY piszesz ... no ale pytać zawsze możesz :] - akcje fakt są niedowartościowane ale mi to na rękę bo czekam na poziom 0,2 aby dokupić ale czy się doczekam ---zobaczymy bo niestety od 2 miesięcy jest to niemożliwe..
i jeszcze jedno mam wrażenie że i tak inwestorzy olewają wypociny na tym wątku i robią swoje -co widać o wzmożonym popycie w ostatnich 2- 3 tygodniach - wydaje mi się ze zagląda tu max. 5 osób :]
WŁAŚNIE O TO CHODZI.DOKŁADNIE O TEN ART., NIE CHCĘ INWESTYCJI NA GIEŁDZIE TRAKTOWAĆ JAK RULETKI ,NAWET TAM OBOWIĄZUJĄ PEWNE ZASADY CHODZI O TO ,CZY TEN ART.NIE ZOSTAŁ NARUSZONY .TAKIE JEST MOJE PRAWO JAKO AKCJONARIUSZA. NIKOGO NIE OSKARŻAM, ALE MAM PRAWO SPRAWDZIĆ CHYBA ZNASZ SWOJE PRAWA I JESTEŚ ŚWIADOMYM INWESTOREM..
No to sobie sprawdzaj. Nie uważam, by to co się dzieje na spółce miało związek z prezesem. Ktoś kupował intensywnie akcje na jesieni i przełomie roku zrealizował zyski i guzik go obchodzą fundamenty tej spółki itp.
Trzeba spojrzeć prawdzie w oczy - mamy korektę na całym rynku NC, po szalonych i nieprzerwanych wzrostach oraz atmosferze euforii ktoś powiedział "Sprawdzam".
Cały rynek NC ma małą płynność. Pocieszające, także dla akcjonariuszy LUGa, jest to, że korekta jest na stosunkowo małych obrotach. Frustrujące to, że akcje spadają i sprzedać ich nie można, bo popytu brak.
Dodatkowo nowe spółki pchają się na NC jak muchy na lep i stąd cudowne debiuty. Nie ma się jednak co oszukiwać, chociaż co kilka dni ktoś debiutuje, wskaźnik wartości indeksu spada. To znaczy, że nie ma popytu. Podaży wielkiej też nie widać. Po prostu ci co mają akcje powinni czekać.
CO TY PISZESZ, WIESZ JAKI KURS BYŁ NA JESIENI, ZOBACZ SOBIE PRZED SPLITEM. ZATEM O JAKICH ZYSKACH MÓWISZ ,CHYBA ŻE TO KAMIKADZE, BO TAKICH TU NIE BRAKUJE PRZEANALIZUJ TO, JESZCZE RAZ PO ,TEJ CENIE LUDZIE SPRZEDAJĄ Z DUŻĄ STRATĄ ,NIE WYTRZYMUJĄ PSYCHICZNIE ALBO ROBIĄ MIEJSCE POD AKCJE Z SERII C ,UŚREDNIAJĄC.
1.WIG 20 TEŻ SIĘ MULI ,
2.DLATEGO UCIEKAMY Z NC NA PARKIET GŁÓWNY
KOCHANY SMOKU -MAMY STYCZEŃ 2010 .DOŁEK AKCJA LUG 0,75 GR. DAJMY NA TO 100000 AKCJI. KUPUJĘ PO 0,75 GR. TO MIN., CZYLI PŁACĘ 7500 PROW. KUP./SPRZ. 1.4 % NP PKO.SA DAJE TO KOSZT 10500 / 100000 = 1,05,. SPLIT 1:4 DAJE O,2626 ZA AKCJE TYLKO KAMIKADZE SPRZEDAJE PO 0,21 CHYBA ŻE UŚREDNIA I ROBI MIEJSCE POD AKCJE Z SERII C ,KUPIONE PO O,15. LICZBY NIE KŁAMIĄ,CAŁA RESZTA TO ŁGARSTWO. PODATEK BELKI SOBIE DARUJĘ, BO TU JEST STRATA
PRZEPRASZAM, W TE OBLICZENIA WKRADŁ SIĘ CZESKI BŁĄD- PROWIZJA NIE 1,4 A 1,14 A NIE ZMIENIA TO ISTOTY SPRAWY. PO PROSTU BYŁ SPLIT, OBECNĄ CENĘ MUSISZ POMNOŻYĆ RAZY 4 I ODNIEŚĆ DO DOWOLNEGO OKRESU .DODAĆ PROWIZJĘ, RAZY DWA I EW POD. BELKI , ALE TU GO NIE MA ,TU JEST STRATA..
WNIOSEK:SPRZEDAJE KAMIKADZE, ALBO KTOŚ ROBI MIEJSCE POD AKCJE Z SERII C,
JESZCZE RAZ PRZEPRASZAM, ALE TO POŚPIECH NIE ZMIENIA TO FAKTU, ŻE OBAJ ZAROBIMY. DO WRZEŚNIA WYJEŻDŻAM NA WAKACJE RESZTĘ KAPITAŁU WYCOFUJĘ Z GIEŁDY - CZASY NIE PEWNE, A NA LUG'U NAWET NIE USTAWIAM STOP LOSS'A BO NIE WARTO ZA TO USTAWIAM SIĘ W KOLEJCE PO KUPNO, BO WARTO
UDANYCH WAKACJI I INWESTYCJI I NIE ZIOŃ TAK MOCNO OGNIEM SMOKU BO SIĘ WYPALISZ, POZDROWIĘ TWOJEGO KUZYNA NA WAWELU...;)
IZK