• Raport roczny Autor: ~brenda [80.48.200.*]
    Co powiecie?
  • Re: Raport roczny Autor: ~ktoś [*]
    Zysk netto spada o prawie 1/3 , a zarząd zachłannie kasuje o ponad 0,5 mln wiecej dla siebie
  • Re: do ktoś Autor: ~kendi [212.76.37.*]
    Zysk nie spadł o 1/3 - proszę zwrócić uwagę, że zysk za 12 m-cy 2009r. jest porównany z zyskiem za 12 m-cy 2008r. + część 2007r. - proszę nauczyć się czytać raport.
    Ale tak jak napisałem wyżej to już historia.
    Oto link do raportu za Q1.2010
    http://www.newconnect.pl/index.php?page=1045&ph_main_content_start=show&ncc_index=GPP&id=8200&id_tr=4

Porównując zysk za Q1.2010 z zyskiem za Q1.2009, zysk za Q1.2010 jest ponad 7x wyższy !!!

Proszę więc merytorycznie, "sam siebie oszukujesz. Dobrze przeczytaj raport." to nie jest rozmowa merytoryczna.

Albo dyskutujemy merytorycznie albo kończymy rozmowę.

• Re: Raport roczny Autor: ~kendi [212.76.37.*]
    Powiemy, że raport za 2009r. daje 12gr. zysku na 1 akcję, czyli C/Z=12,5, czyli rewelacja ale ... raport za 2009 rok to już historia.
    Zysk w Q1.2010 był wyższy niż zysk za cały 2009 rok, przy utrzymaniu takiej dynamiki zysku przez cały 2010 rok dawałoby to 48gr zysku na 1 akcję, czyli przy założeniu utrzymania C/Z=12,5 cena 1 akcji powinna oscylować w okolicach 6 PLN.
    Nie ma żadnego znaczenia czy dziś jest cena 1,50 PLN czy 1,80 PLN, cel jest dużo wyżej.
    Ale jak ktoś chce się zajmować pierdołami mechapodobnych to jego sprawa, rynek wchłonie akcje tych, którzy będą chcieli sprzedać - jak to się mówi, w przyrodzie nic nie ginie, tylko ... zmienia właściciela :)
    Pozdrawiam Cierpliwych !!!
  • Re: Raport roczny Autor: ~ktoś [*]
    sam siebie oszukujesz . Dobrze przeczytaj raport .
  • Re: Raport roczny Autor: ~jazzy [195.150.61.*]
    A co w nim złego wyczytałes??? Przychody 3,6 mln. Patrząc na konkurencje, to PRAGMA miała podobvne przychody za 2007. Po 2 llatrach była wyceniana na 40 mln. Czyli odpowiednik 8 zł przy gppi. A my mamy juz połowe 2010 więc równica ta wynosi juz tylko 1,5 roku.

Raport jest sprawdzony przez biełego rewidneta. Jest w nim wszytko wyjasnione ... dokładnie wszytko. Ile kosztów sądowych itp. Jest ich sporo , spraw sądowych więc musi byc naprawde dużo. Skala windykacji imponuje.

ŻADNA, powtarzam ŻADNA inna spółka z branży nie wyjaśniła tak dobrze sowjej rachunkowaości. Nikt nie podał jak wycenia wierzytelnosci , kiedy zalicza je na zysk, ile ma kosztów sadowych itp. Nie dziwi mnie to bo nie wiem jak np. FFI wytłumaczyłby sie z warotści księgowej odpowiedającej 1400 mln zł ale to już są magicy od rachunkowosci. Tutaj jest jedynie rzetelnie przedstawione to co spółka robiła i posiadała na 2009 rok.

49 mln wierzytelności. Gdy FF posiadał 100mln juz go wyceniali na 50 mln , a teraz posiada 200. Wiec potencjał jest ogromny. Obecnie za 2009 rok spółka warta 3- 3,5 zł. Biara cpod uwage 2010 to tak około 4-6 zł

Obecne wahania sa mi obojętne, bo tu zamierzam siedziec dłużej. Ten raport mnie przekonał. Potencjał jest ogromny. Do 25 czerwca jest promocja....
  • Re: Raport roczny Autor: ~jazzy [195.150.61.*]
    Polecam stronę 103 i 106. Dokładnie wyjasnione czemu nie wyemitowano akcji E2. Wpierw cofleni wnioseka potem upłynął 6 miesieczny termin zatrzeżony w k.s.h. Nie mócie mi więc że się MEWA wywiązała.

Biegły ocenił też raport za 2008 i było ok. Co więc MEWE zmyliło???... nic.. tylko nie umieła wytłumaczyc czemu wniosek cofneła.

Na stronie 106 widac że najwieksze pakiety zakupine były w połowie 2009. Ich spłata będzie w II i III kwartale w najwiekszym stopniu. Wtedy będa ładne zyski....
  • Re: Raport roczny Autor: ~carton_king [87.99.60.*]
    Jeszcze raz szacun za merytorykę, jazzy.
    jesli nie wydarzy sie nic nieprzewidzianego w najblizszych tyg to tylko cierpliwie dobierac na lokalnych dołkach bo od strony fundamentalnej i perspektywicznej stoimy bardzo dobrze.
[x]
FIGENE 3,83% 0,49 2024-06-03 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.