nie wiem czy dobrze to sobie w głowie przeliczyłem na szybkiego ale na wczoraj TWPP = 5groszy
czyli jakby miało być jutro odniesienie teoretycznie narazie mówie to kurs ocięty o 5 groszy czyli otwarcie 25 gr. czyli do 20 groszy powinno spaść minimum upatrywałbym w okolica - 18 gr
prosze się tym puki co nie sugerować ale jutro jak wytrzeźwieje to o ile był błąd poprawie obliczenia
pojda w slad za denta ... tam tez nadrukowali i chetnych na pp brak... tutaj dodrukowanie az 50 % tego co juz jest to kaplica.... to co moze sie wkrotce zadziac tutaj mozna sobie poobserwowac na dencie.... zachowanie kursu i akcjonariatu..... zycze powodzenia posiadaczom akcji.... odkupie od niektorych pp po 1 gr :) a ze na jedna akcje trzeba bedzie 2 pp plus 15 gr za akcje to za 17 groszy bede mial prawie 2x wiecej akcji niz czesc z obecnych akcjonariuszy... bo przeciez sa i tacy co kupowali po 34 i drozej....
Po jakiego kuta ci akcje po 0,17 PLN ynwestorze za dyche, żebyś oddał po 0,15 PLN z małą stratą jak teraz kupiłeś po 0,30 PLN a posrałeś się po 0,29 PLN, a narazie kilka dobrych inf i wjeżdżamy wyżej na 0,44 PLN narazie bez ciebie i tobie podobnym.
Dnia 2010-06-04 o godz. 15:56 ~sss napisał(a):
> Po jakiego kuta ci akcje po 0,17 PLN ynwestorze za dyche,
> żebyś oddał po 0,15 PLN z małą stratą jak teraz kupiłeś po
> 0,30 PLN a posrałeś się po 0,29 PLN, a narazie kilka
> dobrych inf i wjeżdżamy wyżej na 0,44 PLN narazie bez
> ciebie i tobie podobnym.
Dreams, dreams...... :) jak ja to lubie.... za 3 tyg przytocze ten watek :)))
Dnia 2010-06-04 o godz. 16:00 ~realista napisał(a):
> Dnia 2010-06-04 o godz. 15:56 ~sss napisał(a):
> Po
> jakiego kuta ci akcje po 0,17 PLN ynwestorze za dyche,
> > żebyś oddał po 0,15 PLN z małą stratą jak teraz
> kupiłeś po
> 0,30 PLN a posrałeś się po 0,29 PLN, a
> narazie kilka
> dobrych inf i wjeżdżamy wyżej na
> 0,44 PLN narazie bez
> Dreams, dreams...... :) jak ja to lubie.... za 3 tyg
> przytocze ten watek :)))
i jak tam ceglarze.... juz zarobieni??? mowilem zeby sie nie zabijac o tak drogie akcje.... i zgodnie z obietnica przytaczam poprzednia wypowiedz....
Dnia 2010-06-04 o godz. 15:56 ~sss napisał(a):
> Po jakiego kuta ci akcje po 0,17 PLN ynwestorze za dyche,
> żebyś oddał po 0,15 PLN z małą stratą jak teraz kupiłeś po
> 0,30 PLN a posrałeś się po 0,29 PLN, a narazie kilka
> dobrych inf i wjeżdżamy wyżej na 0,44 PLN narazie bez
Wole byc ynwestorem za dyche , niz dawca kapitalu za stowe :DDDD
Bardzo zawiodlem sie na spolce!!!wpakowalem sporo gotowki w nia liczac na zyski, a tu takie numer wykrecili!! Wracam po pracy liczac ze moze w koncu cos ruszylo a tu taki zwrot akcji, pier... ta spolke w poniedzialek wychodze z tego g...Nalezalo wyjsc 1 czerwca jak tylko wiadomo bylo ze nie ma infa o nowej cegielni . Teraz wiadomo juz jak cienko przeda w tej cegielni, nie maja kasy na zakup cegielni to probuja ratowac sie emisja. Ja zadnych praw poboru nie chce , niech spadaja na drzewo z takimi decyzjami. Na NC emisja prawie 50 mln akcji nie ma szans powodzenia , naczytalem juz sie na innych spolkach tutaj jak ludzie tracili kapital przez takie emisje. Zycze powodzenia akcjonariuszom , ale ja juz tutaj chyba nie wroce, bo takiej ilosci akcji jaka pojawi sie po emisji to tacy jak my gracze nie damy rady raczej skupic , a prezes robi emisje nie po to zeby skupic akcje za swoje pp , tylko po to zeby pozyskac wiekszy kapital. Na NC tak wielkie emisje nie znajduja chetnych na kupno , a co za tym idzie nie dostana kasy tyle co chca z samej emisji , beda sprzedawac swoje akcje i pp. W ten sposob nadal zachowaja kontrole nad firma i zarobia kase . Wszystko kosztem oczywiscie akcjonariatu , bo jestem pewien ze kurs spadnie ponizej 20 groszy. Takie sa moje przemyslenia. Ale mnie wku.... na sam weekend
Jak sie uda to oddam po 29 gr, mozesz smialo brac moze za rok lub dwa urosnie do tych 30 groszy . chyba nie widzisz co dzieje sie na swiecie , dzisiaj USA spadlo duzo wiecej niz GPW .Niestety prawdziwa fala bessy wlasnie sie zaczela, mysle ze zarzad wybral nie najlepszy czas na kolejna emisje. Zycze udanych zakupow w poniedzialek . Moje zlecenie sprzedazy juz stoi w kolejce.
Dnia 2010-06-04 o godz. 22:00 ~miś napisał(a):
> I co się działo? Ale nic to. Dzięki. Dobra robota. Trzymaj
> tak dalej. Im więcej ludków wystraszysz tym taniej dokupię.
> Jeszcze raz dzięki.
JAK TAM MISIU IDZIE DOKUPOWANIE??? WYSTARCZY KASY NA WSZYSTKO ??? :d TYLKO ZOSTAW SOBIE COS NA NOWA EMISJE :D
misiu dobieraj.... :DDDD ciekawe czy starczy Ci kasy aby tak z dnia na dzien dobierac nizej.... :) no chyba ze dobierasz po 1000 :))) Ty dobieraj a ja odbiore od Ciebie ponizej 20 gr :)
Witam, założyłem temat wiec uważam, że należy sie wyjaśnienie: Cerabud kupiłem pod koniec grudnia za 0,1 pozniej za 0,18 i za 0,38...przy cenie 0,26 nadał bylem na "0" przyznaję ze sprzedałem za 0,28 z niewielkim zyskiem a przy 0,56 (bo tyle było) zysk był juz ciekawszy. Obserwuję spółkę poł roku...Więc tak: pamietacie na ile jest aneks?? ...duzo, bo 1,3. Spodziewali sie czegos co nie nastąpiło(wybicie w kosmos)-trudno...bywa. Jeśli tak by sie stało ze cena jednej akcji byłaby ok 1,2-1,4zł to mają kapitał niezbędny do przejscia na główny. Nie udało sie...przyszła wieksza korekta i kasy może brakuje, panowie drukują akcje bo nie maja na cegielnie :) a jesli aneks sie konczy i cena akcji jest 15gr to i tak są do przodu przy wywalaniu a wtedy moze być juz tylko prawdziwa kaplica. Może i kupią tą cegielnię, może, może, może....osttanio pracowali nad FF co widac było ale to i tak za mało jak na gpw. Rada? jak ktos "sra w gacie" niech włoży kase na lokate i zapomni o NC. Jak ktos ma średnią zakupu 20-25gr na moje oko na bank w tym roku nie straci mimo emisji. Moge zdradzic swój plan: sprzedalem po 0,28, kupie za tą samą kasę tylko wiecej akcji-kiedy? myślę że wszyscy dobrze wiedzą-powodzenia wszystkim :) Tomasz600
Zgadzam sie w zupełności z ostatnim postem tomasz600. Emisja to środek do osiągnięcia kapitalizacji na główny. Natomiast jesli ktoś potrafi liczyć to opłacało się wyjść z papiera żeby dobrać tanio z emisji. Przy odpowiednim rozegraniu tematu przez nas czyli drobnych myślę że będzie też szansaq zarobienia na PP. Pamietajcie też o scenariuszu drugiegi terminu.
Pozdrawiam
krzysiek
Okej, założyłem ten wątek więc czuję się zobowiązany przekazać: czekałem na 16gr ale rynek dobrze wycenił spółkę sięgającą po kapitał. Mam za 17gr, polecam nie czekac bo moze być za późno na "pierwszy strzał" a nie spadnie więcej niż się wybije. Pamietacie ile miesięcy był "marazm", aż nagle jebneli taki info brzydki. Pisalem wczesnie jak sie to moze rozegrac, jeśli nadal bedzie krążyć 17-19 to naprawde niedługo. pozdr