Mi wydaje się,że błędnie przeanalizowałaś ostatnią transakcję. 88 na kupnie to już byly prawdopodobnie sternika i on sam sobie ten kurs ustalił -to jest mało istotne.Niby z rana brał ktoś większy ale drobnica nie podłączylą się.(może te 60).Każdy nas powinien kupic po te 100 akcji,zobaczymy ilu nas jest.
ja głęboko myśle czy nie zmienic swojej pozycji z TRZYMAJ na OBSERWUJ z BOKU, bo powoli męczy mnie zamrożenie kapitału tutaj tym bardziej ze niema żadnej pewnosci ze zmieni sie cos na przestrzeni roku , dwóch czy nawet trzeech a mam kilku kandydatów "żyjących" na któych mógłbym zarabiac, a jeżeli fasing rzeczywiscie miałby ruszuć na poziomy o których tutaj myśli większosc z nas to myśle ze spokojnie bedzie czas wskoczyc do tego pociągu na nowo..
Masz racje,sprzedawaj wykorzystujac to ze jest popyt,ta spolka to gniot ktory oprocz tego ze jest swiatowym liderem w swoim segmencie chce byc rowniez rekordzista w wskaznikach C/WK oraz C/Z,bezpiecznie bedzie odkupic gdy kurs osiagnie poziom 80-100 zl bo to bedzie sygnal ze weszla spekula i mozna bedzie zarobic.Kiedy to nastapi nie mam pojecia,wiem tylko ze bede sie wtedy skracal.Pzdr.
zalatuje sarkazmem, ale nie mówie o ubierainu sie na górce tylko np po przebiciu 20 zł, nie wierze ze buja sie przez pare lat a nagle wyskoczy na 80 zł ze nie wejde
w perspektywie 2,3 lat chętnie bym na MCI przeskoczył, tzn źle to ująłem bo siedze w fasingu ale mam wlasnie obawy czy za 2,3 lata MCI nie bedzie po 20,30 zł a fasing bedzie sie kisił ...
Mamy za sobą 12 miesięcy konsolidacji w przedziale 13-20 złotych, a za chwilę info o kupnie przez Karbon 140 000 akcji. Niewykluczone info o umowie z Bucyrusem a że to potentat światowy to umowa może byc na grube dziesiątki milionów złotych. Ja w tym momencie bał bym się sprzedawać.
Pzdr
30zł za MCI też mam ten papier ale sprzedaje go przy najbliższym sygnale S
wisi jeszcze nowa emisja a teraz warto podjechać windą bo zarządowi zależy na wzrostach i otwarcie o tym mówi
a karbon jak dojdzie do wniosku, że wzrosty mu też na rękę to rozpocznie się jazda na maxa
To proponuję sprzedać papiery strat praktycznie nikt nie ma.Jak odkupi swoje to zacznie zabawę w drugą stronę.Jest kilka spółek którymi bedą szarpać +10%, i -10% m.in. Petrol,Bioton,Trion, Beefsan tu można ładnie pobawić się.:::))))
ja akurat takich rzeczy nie ruszam;) ale jak widac cos powolutku zaczyna sie dziac fajnie by było wkoncu te 20zł przebic moze wtedy by cos ruszyło w góre
jeżeli przytafia by sie nam powtórka a AMICI to by było PIĘKNIE !!!! trzymam kciuki! FF mały, zyski są, perspektywy na przyszłosc bardzo dobre ! więc do przodu !
nam prawie 100% brakuje to WK. WK ma się nijak do REALNEJ WARTOSCI SPÓŁKI (co oczywiscie rynek może uwzględnić, ALE NIE MUSI) gdy osiągniemy WK byc moze bedzie jakas lukratywna umowa z bucyrusem oraz wyniki obecnego przetargu oraz plany na przyszlosc dotyczace biogazowni. Same te dwie sprawy pozwolą wydaje mi sie powiększych znacznie przychody jeżeli wszystko bedzie dobrze wiec czemu mamy sie zadowalac 30% zysku ? Niech leży i rośnie ! a my cieszmy sie życiem :)
Negocjowałem kontrakt z 6 zerami i nie miałem czasu walić w kejbord. Lekki optymizm na Fasingu? No i dobrze. Jak kurs pokona szczyt 19.5 zł to będzie można coś pozytywnego powiedzieć o przyszłości. A na razie to bryndza jest. Ale mniejsza niż tydzień temu.
w tym tygodniu moze byc ciezko bo po pierwsze jutro angole i jankesi mają wolne a w czwartek boze cialo i od czwartku bedzie długoweekendowo wiec moze byc bez szału na rynkach w tym tygodniu ale zobaczymy