• A co to? Autor: knockout [217.171.129.*]
    Co to za zabawa kursem dzisiaj jest??Up and down i tak w kolko....sick
  • Re: A co to? Autor: ~Robin z sherwood [77.113.87.*]
    To jest tzw. tresura - czyli nauka bycia twardzielem. Głównie dotyczy to tzw. leszczy ( osoby, które inwestują drobne kwoty, zasadniczo emerytury lub renty rodziców lub drobne kieszonkowe ). Zasadniczo myślą przewodnią ( takich działań ) jest uczynienie z bezmyślnych leszczy - wyrafinowanych inwestorów. Jest to długi proces ale ..........., inaczej po prostu nie można !
    Dla odstających ( wiedza ! wiedza ! ) polecam: Dariusz Więdzki "Analiza wskaźnikowa sprawozdania finansowego. Tom 1 - Sprawozdanie finansowe. Tom 2 - Wskaźniki finansowe. Oficyna a Wolters Kluwer business. Wydanie II poprawione i rozszerzone. Kraków 2009 oraz
    zwłaszcza to ( szczególnie polecam wiecznie panikującym leszczom - " słabej wiary" oraz.........., nikczemnego wzrostu !)
    - Frank K. Reilly & Keith C. Brown, " Analiza inwestycji i zarządzanie portfelem" . Polskie Wydawnictwo Ekonomiczne. Warszawa 2001. Tom I & II . Szczególnie polecam ponieważ pozycja ta jest zalecana przez Amerykańską Komisję Papierów Wartościowych i Giełd ( SEC ). Bazują na niej nasi doradcy inwestycyjni. Zachęcam do lektury !
    Wracając do Impexmetalu - nic tu złego już się nie wydarzy, wyniki powinny być OK ! Zamkną usta niedowiarkom, inne czynniki będą skutecznie karać panikarzy , jak również wynagradzać cierpliwych i ufnych w strategię spółki.
    Oczywiście można tu kombinować - tylko po co ? Po to , aby zostać ukaranym ......?
    Niech " Moc " będzie z akcjonariuszami Impexmetalu ! ( jakby co - "Gwiezdne wojny" ! )
  • Re: A co to? Autor: ~dla trwardzieli ! [77.113.87.*]
    http://www.youtube.com/watch?v=PfQy0GzGzUg
  • Re: A co to? Autor: ~Galaxy [87.206.125.*]
    Hmm, piszesz o leszczach z pewną pogardą a wygląda, że sam nim jesteś skoro z akcjami kupionymi pewnie w okolicach 4zł zostałeś. Wolumen mówi sam za siebie, tylko drobni z akcjami zostali. Nawet porządnej korekty nie było więc i o wzrosty przy rosnącym nawet rynku może być trudno.
  • Re: A co to? Autor: ~prawdą są liczby [77.112.6.*]
    Hahaha. To,że nie było porządnej korekty - ......świadczy o czymś !
    Poczytaj uważnie wymienione wcześniej " uczone księgi" - łącznie jako nówki kosztują tylko jakieś 400 zł. To nic wiekiego, a zawarta w nich wiedza ( zwłaszcz dotycząca interpretowania danych zawartych w raportach finansowych ) da na wszystko odpowiedź - również na to dlaczego Impexmetal nie spada.
    Sztuką jest przewidzieć to.........., czego inni dowiadują się post factum.
    Wiedza! Wiedza ! ( ale nie "gwiazdki", czy "kreski" ).
  • Re: A co to? Autor: ~Galaxy [87.206.125.*]
    Tak, tak sztuką jest zobaczyć to czego inni nie widzą, to dlatego w połowie kwietnia sprzedałem IPX a gotówką obróciłem w tym czasie na innych spółkach. Na IPX wrócę ale za jakiś czas bo teraz to raczej nic tu się nie wydarzy, choć oczywiście mogę się mylić. Dla Ciebie liczby dla mnie psychologia ma pierwszorzędne znaczenie. Pytanie tylko kto tu jest leszczem, ten co w połowie kwietnia sprzedał czy ten co kupił.
  • Re: A co to? Autor: ~dla mnie oczywiste [77.112.164.*]
    Pomijając wszystko inne , dla ceny 1 akcji Boryszewa wynoszącej obecnie 1,92 zł ( ale x 6 szt czyli 11,52 zł bez pdziału ) Kurs Impexmetalu powinien wynosić około 7,5 zł ( 6,9 ~~7,5 zł). Wszystko to na podstawie danych historycznych wynikających z zależności 1 IPX / 1 BRS = 0,60~0,65
    Ja czekam i wierzę w powtarzalność pewnych zjawisk ...
[x]
IMPEXMET -0,24% 4,22 2019-08-05 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.